|

Trutnov na úvod zvítězil a vstřelil šest branek!

První utkání letošní přípravy nebylo vůbec jednoduché. Omlazená trutnovská sestava ho však zvládla. Hronov v Trutnově prohrál 6-3.

TRUHRN
Trutnov
1.
Trutnov
20.08.2019
19:00
6:3
(2:2, 1:0, 3:1)
Hronov
Branky a nahrávky: 2. Tatar, 8. Tatar (Vacek), 39. L. Junek (Faltys), 45. Martinec (Svoboda), 59. Svoboda (Fedulov), 60. Janoušek (Martinec) - 7. Novák, 10. Glos (Škoda, Exner), 51. Exner

Vyloučení: 7:7, navíc Kynčl (TRU) a Exner (HRN) oba 10 OT

Trutnov: Pivrnec (Pluháček) - Višňák, Pražák, Kynčl, Kozák, L. Junek, Faltys - Krsek, Martinec, Poul - Fedulov, Jedlička, Svoboda - Vacek, Janoušek, Tatar

Hronov: Šefců (Pavlíček) - Š. Junek, Novák, Řehák, Kelner, Škoda - Mach, Hylena, Exner - Maršík, Glos, Petr - Havelec, Červíček

Hokejisté Trutnova nastoupili do svého prvního přípravného duelu v omlazené sestavě. Na ledě se objevil Jakub Jedlička, který oblékal dres Kobry Praha. V brance se představil Petr Pivrnec a podal výborný výkon.

Úvod zápasu napověděl, jakým směrem se utkání bude ubírat. Obě mužstva hodně bruslila a na malém hřišti byly k vidění kolize. Skóre utkání otevřel rozjetý trutnovský rychlík Jakub Tatar, který vymetl šibenici hronovské branky - 1:0. Vzápětí však srovnal Hronov. Novák se dostal až před domácí branku a překonal Pivrnce - 1:1. Do vedení se však opět dostali domácí. Vacek křižným pasem našel znovu rozjetého Jakuba Tatara a ten svůj blafák zakončil přesně - 2:1. Hosté však znovu dokázali odpovědět. Mezi kruhama se zjevil Glos a zasunul kotouč mezi Pivrncovy nohy - 2:2. Přestřelka ustala avšak zbytek třetiny moc hokeje nenabídl. Slibně pálil Jedlička, ale vymetl betony Šefců v brance hostí.

Druhá třetina už začala opatrněji. Domácí byli aktivnější, ale nedřilo se jim vstřelit branku. Dvakrát dva na jednoho domácí sice zakončili, ale pouze do betonů brankáře, potažmo mimo branku. Velkou šanci spálil Jedlička a na druhé straně Petr. Mlha na kluzišti už byla neúprosná a často byla hra plná nepřesností. Ty samozřejmě vyústily ve fauly. Trutnov první dvojnásobnou přesilovku nevyužil. V té druhé však našel Faltys Lukáše Junka, který střelou z první vymetl růžek branky hostů - 3:2.

Třetí třetina byla v režii domácích. Ti hráli stále ve stejném, vysokém tempu. Ve 45. minutě ujel Svoboda, našel Jakuba Martince a ten svůj blafák do bekhendu zakončil pod horní tyčku - 4:2. Poté přišla série šancí na domácí straně. Jedlička, ani Kozák, však neuspěli. Hronov měl velkou příležitost z hole Petra, jeho však vychytal Pivrnec. V 51. minutě domácí obrana zapomněla na Exnera, který snížil - 4:3. Dvě a půl minuty před koncem šel Hronov do přesilové hry a odvolal brankáře. V početní výhodě však hosté inkasovali. Daniel Svoboda přebruslil hostujícího Šimona Junka a pohodlně dopravil kotouč do prázdné branky - 5:3. Domácí pak ještě jednou skórovali. Romana Janouška našel Martinec, a trutnovský centr poslal kotouč přesně do šibenice - 6:3.

V prvním utkání tedy domácí zvítězili v poměru 6-3 a ve čtvrtek je čeká zápas další. Tentokrát na náš led přijede Žďár nad Sázavou a utkání začíná v 18:00 hodin. Děkujeme všem fanouškům za podporu!

Ohlasy po utkání

Ondřej Poul (manažer, asistent trenéra)

"Kluci toho měli plné zuby. Čtvrtý den na ledě, v plné zátěži, v nakombinované sestavě. Zkoušeli jsme nějaké herní situace, v průběhu zápasu jsme to měnili. Vyzkoušeli jsme si spoustu věcí. Důležité je, že jsme se střelecky prosadili a využili jsme přesilovou hru. Kluci do sebe dostanou sebevědomí, což je pro další práci důležité. V zápase byly dobré věci, ale taky ty hloupé. Na tom musíme zapracovat a vyladit to. Příjemné překvapení byla návštěva, všem moc děkujeme za podporu a těšíme se na čtvrtek!"

Reportáž: Redakce