|

Poslední zápas sezóny zvládl lépe Dvůr

Letošní sezónu uzavíralo derby na ledě Dvora Králové. Domácí byli po celý zápas lepším týmem a zaslouženě vyhráli. Premiérovou branku vstřelil v dresu A mužstvo junior Filip Krsek a čtvrtá formace juniorů Trutnova předvedla výborný výkon.

DKRTRU
Dvůr Králové n. L.
42. Kolo
Dvůr Králové nad Labem
27.02.2019
18:00
6:2
(4:1, 2:0, 0:1)
Trutnov
Branky a nahrávky: 1. Luštinec (Valášek), 6. Půhoný (Dušek, Tondr), 11. Půhoný (Hoskovec, Tondr), 17. Luštinec (Valášek, Matějíček), 27. Půhoný (Tondr), 40. Půhoný (Faltys) - 20. Krsek, 44. Kalla (Kubinčák)

Vyloučení: 6:4, navíc Suvorov OT, Využití: 1:0, V oslabení: 0:1

Dvůr Králové n. L.: Jánský (Čáp) - Matějíček, Karlík, Tondr, Petira, Franc, Faltys, Pokorný, Vitebský - Valášek, Havlas, Luštinec - Fořt, Ježek, Sedláček - Půhoný, Dušek, Hoskovec - Machač, Řepík

Trutnov: Ašenbrenner (Pluháček) - Vácha, Špetla, Fedulov, Suvorov, T. Kynčl, Suk - Kubinčák, Martinec, Semorád - Ukhin, Kalla, Svoboda - Smékal, Janoušek, Chytráček - Krsek, Křížek, M. Poul

PO jedenácti denní pauze naskočili hokejisté Trutnova do utkání se Dvorem Králové. Domácí byli posilnění sobotní výhrou ve Vrchlabí. Hosté nastoupili bez Jakuba Tatara, který měl bohužel zkoušky na vysoké škole. Utkání sledoval navíc po prvé od svého zranění Vojta Pražák, který byl s týmem na střídačce.

Úvod zápasu, jako v každém utkání ve Dvoře, patřil domácím. Hosté, ačkoliv byli seznámení s úvodním tlakem, tak přesto kapitulovali. V první minutě se prosadil střelou pod víko domácí Luštinec - 1:0. Vzápětí měla šanci hostující čtvrtá formace, avšak Křížek, ani Matěj Poul, Jánského nepřekonali. Na druhé straně bylo veseleji v šesté minutě, kdy se prosadil další střelou Půhoný - 2:0. Hostující mužstvo bylo jak na kolotoči a světlých momentů bylo minimum. Do třígólového vedení šel Dvůr v 11. minutě, kdy se prosadil opět Půhoný - 3:0. Hosté si vzali oddechový čas a zredukovali sestavu. Slibnou šanci měl Semorád, bohužel bez úspěchu. Na druhé straně, v přesilové hře, vystřelil Luštinec a jeho zakončení si hosté srazili do vlastní branky - 4:0. Hrozivé skóre dokázali hosté ještě korigovat. V oslabení přebruslil tři hráče hostující mladíček Filip Krsek a vstřelil tak svůj premiérový gól v A týmu - 4:1.

Do druhé třetiny vstoupil Trutnov zodpovědněji, avšak bez kýženého výsledku. Dvouminutová přesilovka pěti proti třem přinesla tutovku Svobody a Janouška, ani jeden ze střelců však neuspěl. Naopak na druhé straně vystřelil Půhoný a zblokovaný kotouč padal tak dlouho, až zapadl za záda bezmocného Ašenbrennera - 5:1. Domácí exhibici pak mohl přerušit Semorád, jenže ten dvakrát minul v jasné šance branky. Souhru čtvrté formace Draků pak zakončoval Filip Krsek, ale nastřelil pouze horní tyčku. Skóre druhé třetiny pak pečetil Půhoný, který prostřelil Ašenbrennera mezi betony - 6:1.

Ve třetí třetině to bylo nahoru a dolů. Domácí měli celkem čtyři tutovky (brejky, přečíslení) ale hostující brankář byl vždy úspěšnější. další tyčku nastřelil David Smékal, jenž neproměnil trestné střílení. Velkou šanci měl ještě Křížek, ale v závěru akce mu chybělo štěstí v zakončení. Ve 44. minutě snížil Trutnov, když po přihrávce Kubinčáka napřáhl Jaroslav Kalla a prostřelil Jánského - 6:2. Do konce zápasu se už skóre neměnilo a poslední zápas letošní sezóny vyhrál Dvůr.

I přes vysokou prohru se stal Trutnov Vládcem Krkonoš a získal tak pohár Krkonošského deníku. To byl po nepostoupení do Play Off další vytyčený cíl, který mužstvo splnilo. Závěrečná děkovačka byla emotivní a nikomu se z ledu nechtělo, ačkoliv jsme hráli na venkovním hřišti. Děkujeme všem fanouškům za podporu, bylo to opravdu úžasné! Reportáž: Redakce