|

Jak na divokém západě! Trutnov udolal Bílinu!

Hokejisté Trutnova dokázali vyhrát, když na domácím ledě porazili hosty z Bíliny. Hráčem utkání byl Vojta Kubinčák (2+1) a pozadu nezůstal ani Honza Semorád (2+2).

TRUBLN
Trutnov
38. Kolo
Trutnov
09.02.2019
18:00
6:5
(3:2, 1:1, 2:2)
Bílina
Branky a nahrávky: 3. Smékal (Kynčl), 16. Kubinčák (Martinec, Semorád), 18. Chytráček (Smékal, Janoušek), 24. Semorád (Kubinčák, Martinec), 48. Semorád (Martinec), 52. Kubinčák (Kalla, Semorád) - 13. Procházka (Komínek, Šimeček), 20. Sýkora (Brzek, Heinzl), 28. Brzek (Procházka, Komínek), 41. Komínek (Procházka), 45. Delmarche (Procházka, Komínek)

Trutnov: Ašenbrenner (Pivrnec) - Vácha, leder, Fedulov, J. Kynčl, T. Kynčl, Suk, Suvorov - Kubinčák, Martinec, Semorád - Ukhin, Kalla, Svoboda - Smékal, Janoušek, Chytráček - Bucek, Chára, M. Poul

Bílina: Zajíček (Krejčí) - Vošta, Jarý, Dvořák, Remnev, Delmarche, Havlík, Heinzl - Kolíček, Gnusin, Komínek, Procházka, Brzek, Urban, Sýkora, Jungvirt, Šimeček, Šmejc

Hokejisté Trutnova nastoupili v rámci sobotního duelu na domácím ledě, kde přivítali hostující Bílinu. Neoblíbený soupeř ukázal, že má kvalitní mužstvo a Trutnov jako vždy trápil. O výhře rozhodli Draci v dvojnásobné přesilové hře.

Úvodní minuty patřily Trutnovu. Ten se okamžitě pustil do útoku. Ve třetí minutě našel Tomáš Kynčl na modré Davida Smékala a ten stejně jako proti Nymburku propálil Zajíčka mezi betony - 1:0. Další šanci měl na hokejce Janoušek, jeho bekhend ale skončil ve výstroji brankáře Bíliny. Na druhé straně měl obrovskou šanci Procházka, ale jeho zakončení si pohlídal Ašenbrenner. Ve 13. minutě vyrobila domácí obrana hrubku za vlastní brankou, ke kotouči se dostal Procházka a vyrovnal - 1:1. Draci šli ale znovu do vedení. V 16. minutě sehrála domácí první formace přesilovou hru tak, že se Bílina jen otáčela. Po trase Martinec - Semorád, se kotouč dostal na hokejku Vojty Kubinčáka, který rozvlnil síť střelou bez přípravy - 2:1. Po vhazování se do brejku dostal Matěj Poul, ale jeho blafák zneškodnil Zajíček. V 18. minutě to bylo o dvě branky. Agilní Janoušek ukázkově dobruslil kotouč, vybojoval ho v osobním souboji, nabyl do pozice Smékalovi, který kotouč ještě poslal do strany na Petra Chytráčka, který ho pohodlně zasunul do branky hostů - 1:3. Už se zdálo, že půjde o klidný a hladký průběh, ale Bílina snížila. Po chybě v útočném pásmu, kde domácí ztratili kotouč, se do brejku dostal Sýkora a svůj blafák zakončil velmi přesně - 3:2.

Ve druhé třetině jsme sice viděli pouze dvě branky, ale hokej, který obě mužstva předváděla, byl hodně ofenzivní. Trutnov se zbláznil a přistoupil na hru hostujícího týmu, který výborně držel kotouč. Velkou šanci měl Kolíček, ale svůj nájezd neproměnil. Na druhé straně střílel Ukhin, ale neúspěšně. Ve 24. minutě našel Kubinčák Honzu Semoráda, který střelou z první propálil Zajíčka - 4:2. Jenže Bílina opět snížila. Ve 28. minutě se trefil Brzek, který využil dvojnásobnou přesilovou hru - 4:3. O dvě branky to mohlo být vzápětí, ale zakončení Smékala postrádalo přesnost. Velkou šanci měl Chára, ale jeho únik a následná střela minula branku. Do kabin se šlo opět za vedení Trutnova.

Nástup do třetí třetiny se ale domácím absolutně nepovedl. Hned po vhazování se pustila Bílina do útoku. Procházka vystřelil tak tvrdě, že vyřadil Ašenbrennera ze hry a od mantinelu dorážel puk za záda domácího brankáře Komínek - 4:4. Po výměně části masky, kterou Procházka domácímu brankáři ustřelil, se prosadili znovu hosté. V přesilové hře byl na brankovišti aktivní Delmarche a poslal hosty do vedení - 4:5. To už bylo pro domácí trojici trenérů dost a vyžádali si oddechový čas. Trutnov se následně vrátil ke svojí hře, která se vyplatila. Bílinu domácí zatlačili do vlastního pásma. Ve 47. minutě našel Martinec Jana Semoráda, který švihem vyrovnal stav utkání - 5:5. Poté se do šance dostal Kalla, ale jeho zakončení Zajíček zneškodnil. Na druhé straně řešil Ašenbrenner střelu Komínka. V 51. minutě šli domácí do dvojnásobné přesilové hry. Jaroslav Kalla čekal tak dlouho, až se mu našel a otevřel prostor pro přihrávku na vzdálenější tyčku, kde čekal volný Vojtěch Kubinčák a poslal domácí do vedení - 6:5. Utkání nabralo zajímavé tempo, ale domácí si vedení hlídali. V power-pla Bíliny trefil Martinec tyčku. Následně se vyloučilo po jednom hráči na každé straně. Největší šanci hostů spálil Šmejc, který netrefil prázdnou brankou, ale ani vlastně kotouč. Domácí si dokráčeli pro další výhru.

Boje o Play Off mají zase velmi zajímavou zápletku. Kolín totiž prohrál na domácím ledě a má náskok jen pěti bodů na Trutnov. Následující zápasy tak nebudou mít Kozlové jednoduché. Ačkoliv je čekají Letňany, poté mají zápas s Nymburkem a Jabloncem. Trutnov čeká Jablonec a následně dvě derby - Vrchlabí a Dvůr.

Děkujeme všem fanouškům za podporu.

Ohlasy po utkání

Ondřej Poul (manažer, asistent trenéra)

" Sobotní zápas nebyl dle našich představ. Dokázali jsme vsítit šest branek, což je pro naší psychiku velké plus a dokázali jsme také otočit nepříznivý vývoj v zápase, kdy jsme patnáct minut před koncem prohrávali. Z každého zápasu si musíme vzít to pozitivní a pracovat na odstranění negativ. Teď nás čeká Jablonec, kde chceme uspět a dál živit naděje na postup do Play Off. Je to velmi zajímavá sezóna a už teď můžeme s klidem říct, že jsme na celé mužstvo pyšní. Ukázalo se, že kdo věří a bojuje, tak může vítězit."

Reportáž: Redakce