|

Hatrrick Svobody a dva body ze Slaného - série Trutnova pokračuje!

Sobotní duel přinesl zajímavou podívanou. Tu rozsekl hattrickem Daniel Svoboda. Trutnov přišel po zákroku Náprstka o Vojtu Pražáka, který ještě v pondělí stále leží v nemocnici. Na přesnou diagnózu čekáme.

RISTRU
HC Řisuty
36. Kolo
Slaný
02.02.2019
14:30
3:4
(1:0, 1:0, 1:3 - 0:1)
Trutnov
Branky a nahrávky: 9. Náprstek (Fortelka, Řepka), 36. Krpata (Kolářík), 55. Potěchin (Patyk, Rod) - 42. Svoboda (Vácha, Fedulov), 43. Svoboda (Fedulov, Kalla), 44. Martinec (Kubinčák, Semorád), 64. Svoboda (Kalla)

Vyloučení: 6:7, navíc Náprstek (RIS) 5+TH, Využití: 1:0

HC Řisuty: Ilašenko (Matuna) – Kučera J., Kolářík, Chládek, Šíma, Potěchin, Kašák – Krpata (A), Kos (C), Vyskočil – Rod, Patyk, Kučera M. – Náprstek, Řepka, Fortelka – Keszi

Trutnov: Ašenbrenner (Pivrnec) - Vácha, Leder, Pražák (od 21. Fedulov), Suvorov, Kynčl, Suk - Kubinčák, Martinec, Semorád - Fedulov (od 21. Ukhin), Kalla, Uhkin (od 21. Svoboda) - Smékal, Janoušek, Svoboda (od 21. Chytráček) - Kmošek

Hokejisté Trutnova zajížděli na led Řisut (ve Slaném) ve velmi netradičním čase. Utkání začínalo již v půl třetí odpoledne. Do Slaného odcestovala oslabená sestava. Nemoc postihla Krska, Matěje Poula a Zdeňka Křížka, zraněný je Kuba Tatar, pracovně mimo je Vacek.

Úvodní minuty utkání patřili domácím. Ti se dostali hned na začátku do přesilové hry a zasypávali Ašenbrennera střelami. Trutnovu dělala hra v obranném pásmu velký problém. První velkou šanci si připravil Fortelka, ale jeho střela skončila v lapačce Ašenbrennera. Přečíslení dvou proti jednomu pak neproměnil Náprstek a dorážka Kose skončila po zákroku Ašenbrennera v ochranné síti. V deváté minutě se už ale skóre měnilo. Fortelka si v rohu obhodil hostujícího beka, přihrál na Náprstka a ten překonal bezmocného Ašenbrennera - 1:0. Hosté měli šanci, na hokejce měl vyrovnání Smékal, ale jeho dělovka Ilašenka nepřekvapila. Ve 13. minutě se k sólu odhodlal Kolářik, ale jeho dělovka v síti neskončila. O chvíli později se hosté dostali k přesilové hře pěti proti třem, ale jediný pokus Váchy skončil pouze ve výstroji Ilašenka. V 16. minutě přišla velká komplikace pro hosty. Domácí Náprstek dohrál loktem do obličeje nic netušícího Pražáka a ten byl odvezen do nemocnice, kde lékaři diagnostikovali podezření na krvácení do mozku. Ani v této početní výhodě však hosté neskórovali.

Druhá třetina byla v režii hostujícího týmu. Ten se tlačil do zakončení jako o závod. Šance Smékala minula branku. Pokus Janouška perfektně chytl Ilašenko. Sólo Semoráda chytil domácí brankář s nutnou dávkou štěstí. Když byl v brejku faulován Martinec, hlavní sudí nařídil trestné střílení. To však hostující centr trestuhodně zahodil. No a jak tomu v hokeji bývá, přišel trest. V 35. minutě se po nenápadné akci prosadil domácí Krpata a bylo to o dvě branky - 2:0. Hosté pak ujeli ještě k jednomu nájezdu, ale opět neúspěšně.

Nástup do třetí třetiny byl z pohledu hostů famózní. Ve 41. minutě se dostal z trestné lavice vystoupivší Vácha ke kotouči, posunul ho na Daniela Svobodu a ten rozvlnil síť za Ilašenkem - 2:1. O pár sekund později Daniel Svoboda skóroval znovu, to když jeho střílenou nahrávku netečoval Kalla, a Ilašenko nestihl zareagovat - 2:2. Hostující dílo dokonal o minutu později Jakub Martinec, který před brankářem udělal blafák do bekhendu a poslal Draky do vedení - 2:3. Domácí byli pod velkým tlakem a další branku mohl přidat Kalla, avšak se tak nestalo. Domácí srovnali. Potěchkin se dostal k odraženému kotouči a nachytal Ašenbrennera na švestkách. V závěru měli hosté výhodu přesilové hry, ale Ilašenko šance vykryl.

V pokračující přesilové hře trefil tyčku Kalla. Z protiútoku se neprosadil Krpata, ale ani Fortelka. Rozhodnutí přišlo vzápětí. Daniel Svoboda se nadechl k poslednímu sólu zápasu, vypálil projektil země vzduch a vymetl šibenici řisutské branky a dokonal hattrick - 3:4.

Nabitý program hokejistů Trutnova pokračuje ve středu, kdy na domácím ledě hostí Nymburk. Netřeba komentářů, jde jednoznačně o zápas sezóny. Děkujeme všem fanouškům za podporu.

Ohlasy po utkání

Ondřej Poul (manažer a asistent trenéra)

" Na týmy, jako jsou Řisuty, je těžké mužstvo připravit. Do utkání jsme šli hodně z obrany a dělalo nám problém hrát v našem pásmu. Nemohli jsme rozjet útok, dostat se pořádně do zakončení. Inkasovali jsme v oslabení a záhy byl zraněn Vojta Pražák. Ve druhé třetině jsme malinko zlepšili pohyb, ale nedařilo se nám vstřelit branku. Naopak jsme opět trestuhodně inkasovali. Po druhé třetině jsme se v kabině uklidnili, dali si do hlav, že to utkání otočíme a vyhrajeme. Nástup kluků byl fantastický a do poslední tečky plnili to, co jsme si řekli. Nesrazil nás vyrovnávací gól a nakonec jsme rádi za to, že máme v týmu Daniela Svobodu, který se v posledních zápasech chytil pozice rozdílového hráče a opory týmu. Děkujeme fanouškům a celému mužstvu, že jsme utkání vyhráli. Ve středu nás čeká Nymburk a chceme, potřebujeme, tři body. Přijďte nás všichni podpořit!"

Reportáž: Redakce