|

Trutnov bere tři body! Porazil doma Letce z Letňan!

Hokejisté Trutnova zvládli domácí utkání s pražskými Letňany a dokázali získat tři body. Velký podíl měl na výhře Lukáš Vácha, který přihrál na tři branky, dva góly dal Honza Semorád a dvě přihrávky přidal Vojta Kubinčák. Skvělý výkon opět podal Patrik Ašenbrenner.

TRULET
Trutnov
32. Kolo
Trutnov
16.01.2019
18:00
3:1
(1:0, 1:1, 1:0)
Letňany
Branky a nahrávky: 16. Semorád (Kubinčák, Vácha), 31. Semorád (Kubinčák, Vácha), 45. Chára (M. Poul, Vácha) - 25. Chlouba (Hejda)

Vloučení: 3:2

Trutnov: Ašenbrenner (Pivrnec) - Vácha, Leder, Pražák, Suvorov, Kynčl, Suk, D. Gabriel - Kubinčák, Martinec, Semorád - Fedulov, Kalla, Ukhin - Chytráček, Janoušek, Tatar - Bucek, Chára, M. Poul - Vacek

Letňany: Hamalčík (Brugioni) - Gebell, Valík, Uhlíř, Kučera, Štěpánek, Fabiánek, Hejda, Hanuš, Procházka, Soukup, Chlouba, Novák, Barbora, Valdhans, Steinocher, Horák

Hokejisty Trutnova čekalo poslední domácí utkání ze série tří zápas, které šly po sobě. Posledním soupeřem byl celek z Letňan. K dispozici byla pardubická trojice, chyběl školou povinný Svoboda.

První dějství nabídlo hokej nahoru, dolů. Obě mužstva si vypracovala slibné příležitosti, ale nedokázala skórovat. To se povedlo domácím až v 16. minutě. Jan Semorád se prosadil po rychlém protiútoku, kdy usměrnil za záda Hamalčíka nahození zpoza branky - 1:0. Letňany hrozily, ale na Ašenbrennera si nepřišly. V přesilové hře měl šanci ještě Martinec a Semorád, ale Hamalčík byl úspěšnější.

Ve druhé třetině začali být více aktivní hosté. Odměnou jim byla vyrovnávací branka. Po chybě v obranné třetině Trutnova se ke kotouč dostal Hejda, přihrál na Chloubu a ten vyrovnal - 1:1. Ve 30. minutě ale převzali otěže zápasu pevně do svých rukou domácí. Velký tlak si vytvořila první pětka Trutnova. Střelu Kubinčáka ještě Hamalčík vyrazil, ale na dorážku Jana Semoráda byl už krátký - 2:1. Krátce po druhém gólu nastřelil břevno domácí Lukáš Vácha. Letňany hrozily opět jen z protiútoků, ale Ašenbrenner si s nimi poradil.

Ve třetí třetině přidali domácí uklidňující branku. Střelu Matěje Poula tečoval Vácha, k odraženému kotouči se dostal Dominik Chára a poslal ho za záda Hamalčíka - 3:1. Hra domácích se uklidnila a ačkoliv mohli přidat další branky, Hamalčík byl proti. Hosté nepředvedli špatný výkon, ale na Trutnov to zkrátka a dobře nestačilo. Domácí si po dvou zápasech s bodem připsali plný počet a Nymburk stáhli již na rozdíl dvou bodů.

Další utkání sehrají hokejisté Trutnova v sobotu, kdy zajíždí na malinký led pražské Kobry. Utkání se hraje v Braníku od 18:00. Děkujeme všem fanouškům za podporu a těšíme se na další utkání! Reportáž: Redakce