|

Utkání brankářů rozhodlo prodloužení. Trutnov bere bod

Pohledný zápas plný šancí a hra nahoru dolů. To bylo třetí letošní derby mezi Trutnovem a Dvorem Králové n/L. Domácí zažili festival neproměněných šancí a hosté utkání rozhodli 36 sekund před koncem. Zápas sledovala skoro tisícovka fanoušků.

TRUDKR
Trutnov
29. Kolo
Trutnov
09.01.2019
18:00
1:2 pr.
(1:0, 0:0, 0:1 - 0:1)
Dvůr Králové n. L.
Branky a nahrávky: 7. Kalla (Ukhin, Fedulov) - 54. Hoskovec (Tondr, Panna), 65. Tondr

Vyloučení: 3:5

Diváci: 942

Trutnov: Ašenbrenner (Jeschke) - Vácha, Leder, Pražák, Suvorov, Kynčl, Suk - Kubinčák, Martinec, Semorád - Fedulov, Kalla, Ukhin - Chytráček, Janoušek, Tatar - Vacek, Svoboda, M. Poul

Dvůr Králové n. L.: Čáp (Vlk) - Matějíček, Karlík, Tondr, Petira, Pokorný, Franc, Faltys - Valášek, Havlas, Luštinec - Půhoný, Ježek, Fořt - Panna, Hoskovec, Dušek - Řepík, Šedivý, Kocián

Derby přilákalo na trutnovský zimní stadion téměř tisícovku fanoušků. Skvělá divácká kulisa sledovala napínavý a pohledný hokej, který skončil radostí hostů v prodloužení. Perfektní výkon podali oba dva brankáři.

Úvodní minuty utkání patřili domácím. Ti se začali tlačit okamžitě do útoku. První šanci si připravil Kubinčák, ale trefil Čápovu boční síťku. Po něm jeli dva na jednoho Poul se Svobodou, druhý jmenovaný však trefil pouze betony Čápa. Agilní čtvrtá formace domácích si připravila i další příležitost, ale ani Poul, ani Vacek nedokázali Čápa překonat. Na druhé straně se musel Ašenbrenner zapotit při střele Luštince a dorážce Valáška. V 7. minutě pak ujeli Fedulov s Ukhinem dva na jednoho, ale neúspěšně. Okamžitě po této akci si z rohu vybruslil Jaroslav Kalla a otevřel skóre utkání - 1:0. Ihned po brance mohli jít domácí do trháku. Kubinčák s Martincem byli osamocení před Čápem, první jmenovaný však volil samostatné zakončení, které si Čáp pohlídal. Další šanci spálil Tatar, který se tlačil do branky. Před brankou pak v přesilové hře zůstali Semorád s Martincem, ale prvně jmenovaný minul přihrávku a tím odmítl prázdnou branku Dvora. Naopak přihrávku Semoráda zase do branky neusměrnil Leder. Na druhé straně vyřešil velký závar před svojí klecí Ašenbrenner a do kabin se šlo za vedení domácích.

Úvod druhé třetiny byl znovu v režii domácích. Obrovskou tutovku měl Kalla, ale kotouč za Čápa na poslední chvíli nezasunul. Po něm likvidoval Čáp další tutovku z hole Janouška a následně dorážku Tatara s Chytráčkem. Hosté začali hrozit z rychlých brejků. jeden takový předvedl Havlas, ale Ašenbrenner byl na místě a pokus zlikvidoval. Další velkou šanci měl střílející Suk, ke kterému se dostal kotouč po závaru před Čápem. Ani tato šance brankou neskončila. Dvůr převzal otěže druhé třetiny v její polovině, když se dostal do přesilové hry. Domácí vypadli z tempa a to byla voda na královédvorský mlýn. Dobře pálil Luštinec, ale pouze do lapačky domácího brankáře. Velkou šanci měl Hoskovec, ale do prázdné branky skočil Ašenbrenner a kotouč na poslední chvíli chytil. Zkoušel to i Panna, ale domácí brankář byl naprosto klidný a hlavně - bezchybný. Dvůr zatlačil domácí na osm minut do jejich třetiny a vysvobozením pro Trutnov byl hvizd časomíry, který oznámil konec druhé třetiny.

Ve třetí třetině pokračoval tlak Dvora, který výborně bruslil a hlavně vzal Trutnovu nutnou dávku sil ve druhé třetině. domácí však pozorně bránili a snažili se dostávat do protiútoků. Jeden z nich měl na svědomí Semorád, ale z boku minul branku, v dobré příležitosti. Na druhé straně pálil ostře Tondr, skákající kotouč trefil Půhoný, ale jen do připraveného Ašenbrennera. Festival domácích neproměněných šancí pokračoval. Kalla vypálil, odražený kotouč však Ukhin uklidil jen do Čápa. Dvě největší tutovky si domácí nechali na posledních deset minut. V 54. minutě ujel Chytráček s Tatarem dva na nikoho. Dvojice domácích to však vyřešila nejhůř, jak mohla a Čáp si poradil na jedničku. Přišel protiútok, zámek a střela Tondra, kterou do branky dostal hostující Hoskovec - 1:1. Dvůr vyrovnal a začal se hodně tlačit před branku Ašenbrennera. ten musel likvidovat další šanci z hole Duška. Domácí však nepřestali hrát a vytvořili si největší šanci utkání. Kalla vybojoval s Ukhinem kotouč, poslali ho před brankou, odkud se dorazil přímo na hůl Fedulova. Ten však zvolil sílu místo techniky a totálně prázdnou branku minul o metr. Trutnov to mohlo šeredně mrzet, protože na druhé straně musel Ašenbrenner vyčarovat famózní zákrok proti zakončení Luštince. Utkání došlo do prodloužení.

Tři na tři vyhovovalo více domácím, kteří si připravili celkem tři šance. Nejprve mohl skórovat Semorád, ale minul z pravé strany branku. Po něm si na Čápa nepřišel Chytráček, který ze stejného místa jako Semorád, pelášil sám na branku. Bekhendem neuspěl. Sám mezi kruhama byl Vácha, branku však minul. Hosté dobře rotovali v útočném pásmu. Dobře pálil Valášek a také Luštince. Třicet šest sekund před koncem nastavení si vzal kotouč Tondr, projel z pravé strany na levý kruh a propašoval kotouč mezi rukou Ašenbrennera až za jeho záda. Konec, Dvůr vyhrál - 1:2.

Velmi kvalitní utkání tak vyhrál Dvůr, který si připsal bod navíc. Domácí v této chvíli ztrácí čtyři body na Nymburk a mají pět náskok právě na Dvůr. Další utkání sehrají v sobotu, na svém ledě přivítáme Klatovy. Děkujeme všem fanouškům za krásnou atmosféru a podporu.

Ohlasy po utkání

Ondřej Poul (manažer a asistent trenéra)

"I den poté se mi to utkání hodnotí velmi těžce. V první třetině jsme mohli odskočit na tři branky, vstřelili jsme však jedinou. Tutovky stylu dva na nikoho, to musíme proměnit, i kdyby se dělo cokoliv. Ve druhé třetině to samé... To bylo šancí možná na tři zápasy. Dvůr pak převzal iniciativu po vlastní přesilovce a my ne a ne zjednodušit hru a vymanit se z tlaku. Nabádali jsme hráče ať přestanou všude lítat, protože Dvůr hrál dobře v rozích a v útočném pásmu. Propadali jsme a sebralo nám to hrozně moc sil. Ve třetí třetině to bylo kdo z koho. My jsme si řekli, že nebudeme hloupě a slepě zalezlí vzadu. Měli jsme další dvě tutovky a po jedné z nich jsme inkasovali. Rozhodnout jsme mohli my, trefili jsme plexisklo. V prodloužení jsme si opět připravili šance, ale trefil se Dvůr. Šlo o velmi kvalitní utkání, kde dominovali oba dva brankáři a soupeř dal gól navíc. Musíme se z toho oklepat, zvednout hlavy a připravit se na sobotní duel s Klatovama. Díky všem fanouškům za podporu."

Reportáž: Redakce