|

Třetí výhra v řadě! Trutnov smetl Most!

Hokejisté Trutnova sehráli poslední utkání v roce 2018. Po neúspěšném listopadu, přišel na řadu úspěšný prosinec. Tři výhry v řadě zajistili Drakům pátou pozici a osmi bodovou ztrátu na Play Off.

TRUMST
Trutnov
28. Kolo
Trutnov
22.12.2018
16:00
6:4
(2:3, 1:0, 3:1)
Most
Branky a nahrávky: 4. Bucek (Chára), 4. Semorád (Kubinčák, Leder), 28. Jakub Tatar (Chytráček), 53. Jakub Tatar (Janoušek, Chytráček), 57. Semorád (Martinec, Pražák), 60. Fedulov (Kalla) - 17. Mála (Hrdlička, Polák), 18. Bakrlík (Mical), 20. Böhm (Přeučil, Čmolík), 58. Mála (Mical)

Vyloučení: 1:2

Trutnov: Ašenbrenner (Jeschke) - Vácha, Leder, Suk, Pražák, O. Poul, Kynčl, Suvorov - Kubinčák, Martinec, Semorád - Fedulov, Kalla, Ukhin - Chytráček, Janoušek, Tatar - Bucek, Chára, M. Poul - Vacek

Most: Chabr (Hanuljak) - Polák, Urbánek, Havlůj, Kuncl, Fučík, Novák - Přeučil, Hrdlička, Böhm, Nedrda, Mical, Bakrlík, Mála, Čmolík, Smolka

Hokejisty Trutnova čekal před vánoční přestávkou tvrdý oříšek, v podobě mosteckých Lvů. Ti přijeli kompletní včetně své největší ofenzivní síly Smolky - Bakrlíka. Domácí se mohli spolehnout na vyléčeného kapitána Honzu Semoráda a pardubickou trojku Leder, Bucek, Chára.

Úvod zápasu vyšel domácím náramně. Ti začali hrát naprosto stejně jako v předchozích dvou zápasech a ihned v úvodu skórovali. Ve 4. minutě našel Chára Jiřího Bucka, který střelou švihem překonal Chabra - 1:0. O pár sekund později vystřelil Leder, do kotouče kopnul Kubinčák a za záda hostujícího brankáře ho dopravil Jan Semorád - 2:0. Do desáté minuty jsme viděli pouze jeden tým a to ten domácí. Další šanci spálil Chytráček, který minul branku, stejně tak jako Kynčl. Do prázdné branky ještě přihrával Kalla, ale bez úspěchu. No a pak přišla pasáž, na kterou by nejradši domácí zapomněli. V 17. minutě se nejprve prosadil střelou z mezikruží Mála - 2:1. Po něm obkroužil domácího beka Bakrlík a následně překonal i Ašenbrennera - 2:2. A dílo první třetiny dokonal devět sekund před koncem Böhm střelou pod víko - 2:3.

Po přestávce jsme však mohli vidět nabuzený Trutnov. Ten opět do zápasu vlétl jako uragán a hosté se měli co otáčet. Chabr zlikvidoval tutovku Martince. Po něm jeli domácí přečíslení čtyři proti dvěma, ale zakončující Chára nenašel na hostující brankáře recept. Po něm se to nepovedlo ani Kubinčákovi. Ve 28. minutě však domácí aréna jásala. Jakub Tatar po dvouměsíčním půstu rozvlnil síť v brance a vyrovnal - 3:3. Těsně před přestávkou Trutnov vstřelil naprosto regulérní gól, ale sudí Smitka rezolutně rozpažil. Kdo ví proč...branka však neplatila.

Třetí dějství začalo přesilovkou domácích, ti však branku nevstřelili. To se povedlo až v druhé polovině třetí třetiny. Jakub Tatar dostal přihrávku od Romana Janouška a překonal Chabra i po druhé - 4:3. Domácím tato branka pomohla a tlačili se dál do branky. Nutno říci, že Most moc šancí neměl a když ano, končily na skvělém Ašenbrennerovi. V 57. minutě navíc ještě přidal pojistku kapitán Trutnova Honza Semorád - 5:3. Jenže stále zbývalo dost času a hosté odvolali brankáře již tři minuty před koncem. Power-play sehráli výborně a tečovaný kotouč z hole Mály skončil za zády domácího brankáře - 5:4. Trutnov byl ale v naprostém klidu. Dobře bránil a hosté si v posledních minutách na této obraně vylámali všechny zuby. Pojistku přidal do prázdné branky Pavel Fedulov a třetí výhra v řadě byla na světě - 6:4.

Hokejisté Trutnova tak v prosinci předvedli výborný výkon. Z šesti utkání vyhráli čtyři a jejich forma stále stoupá. Těšíme se na další utkání, které však nastane až v roce 2019. Děkujeme všem fanouškům za podporu, těšíme se na další zápasy! Reportáž: Redakce