|

Přestřelka jak na divokém západě. Trutnov padl s Řisutami

Dvanáct branek. Ani pět gólu nestačilo na výhru zlepšujícímu se Trutnovu. Ten doma prohrál s Řisutami 5-7.

TRURIS
Trutnov
24. Kolo
Trutnov
08.12.2018
18:00
5:7
(1:1, 2:3, 2:3)
HC Řisuty
Branky a nahrávky: 14. Janoušek (Vacek), 21. Fedulov (Kalla), 23. Semorád (Martinec, Suk), 47. Vacek (Martinec), 50. Martinec (Semorád, Kubinčák) - 9. Šíma (Hampl), 27. Krpata (Vyskočil, Šíma), 28. Hampl (Krpata), 31. Krpata (Potechin, Kolařík), 41. Urbanec (Rod, Potechin), 46. Chládek (Hampl, Řepka), 59. Patyk (Rod, Dostál)

Vyloučení: 3:4, navíc M. Poul 10 OT, Využití: 1:1, V oslabení: 0:1

Trutnov: Jeschke (od 46. Ašenbrenner) - Vácha, Suk, Bezděk, Pražák, O. Poul, Kynčl, Suvorov, Junek - Kubinčák, Martinec, Semorád - Fedulov, Kalla, Ukhin - Vacek, Janoušek, Tatar - Chytráček, Kmošek, M. Poul

HC Řisuty: Stahl (Matuna) - Kučera, Chládek, Potechin, Dostál, Kolařík, Šíma, Rudovský, Libovický - Kos, Patyk, Urbanec, Krpata, Řepka, Vyskočil, Náprstek, Hampl, Rod

Hokejisté Trutnova nastupovali do sobotního utkání bez několika hráčů. Na marodce (krátce) byl Šefl, Šimeček, dlouhodobě zraněný je opět Smékal, k dispozici ani nebyla pardubická trojice juniorů.

Úvodní minuty zápasu patřili hostujícímu celku. Ten byl aktivnější a lépe bruslil. V 9. minutě se kolem obránců prosmíkl Šíma a kotouč skončil v rohu Jeschkeho branky - 0:1. Domácí byli poněkud zaskočení, jelikož první branka padla v jejich vlastní přesilové hře. Již po několikáté. Domácí publikum rozjásal ve 14. minutě Roman Janoušek, který překonal Stahla - 1:1. Velkou šanci měl v první třetině Semorád, ale jeho střelu Stahl vytěsnil. Na druhé straně řešil Jeschke velký závar před svojí brankou, hostujícího Kose však s přehledem vychytal. V nájezdu byl také neúspěšný Krpata.

Druhá třetina začala lépe pro domácí. Ve 21. minutě vyhrál vhazování Kalla a dělovkou přes obránce poslal domácí Draky do vedení Pavel Fedulov - 2:1. Dvě minuty po něm vyjel zpoza branky Jan Semorád a kotouč zametl až za záda Stahla - 3:1. Domácí byli na koni a pokračovali v tlaku. Další šanci měl Tatar, ale jeho otočka skončila pouze ve výstroji Stahla. Taktéž pokus Ukhina, který střílel z mezikruží. Ve 27. minutě se z nenápadné akce dvou proti dvěma prosadil hostující Krpata a snížil - 3:2. Stejná akce provázela další branku. Ve 28. minutě se kotouč z rohu dostal před branku a nikým nestřežený Hampl vyrovnal stav zápasu - 3:3. Domácí byli jak opaření. V 31. minutě navíc sudí Pilný vyloučil dva trutnovské hráče za sporné zákroky a Řisutům se nabídla přesilová hra pěti proti třem. Kos fauloval Jeschkeho a Poula, zákroky zůstali bez hvizdu a do rozbourané trutnovské obrany se prosadil Krpata - 3:4. Do přestávky měl možnost srovnat Kynčl, ale jeho přesilovková střela skončila zblokovaná v rohu kluziště.

Do třetí třetiny šli domácí s cílem vývoj zápasu otočit. Jenže po nepochopitelné hrubce přišel trest. Ve 41. minutě ujel sám na Jeschkeho Urbanec a prostřelil domácího brankáře mezi nohama - 3:5. Dílo zkázy dokonal ve 46. minutě hostující Chládek - 3:6. Domácí však zápas nezabalili a začali hrát nátlakovou hru. Ve 47. minutě našel Martinec Davida Vacka a ten snížil na rozdíl dvou branek - 4:6. Obrovskou šanci poté spálil Ukhin. Po něm vyhořel sám před brankářem Jakub Martinec. Ten si však počkal do 50. minuty. Semorád vystřelil do zadního mantinelu, odkud se kotouč dostal až na hokejku Jakuba Martince, který snížil na rozdíl jediné branky - 5:6. Trutnovu se nabídla přesilová hra a překvapivě šla na led domácí třetí formace. Ta hosty zamkla v pásmu a minutu a čtvrt je drtila. Od modré střílel Ondřej Poul, odražený kotouč se dostal na hůl Davida Vacka, který však minul. Po něm nastřelil tyčku Honza Semorád. Trutnov se dostal ke hře bez brankáře, když sudí Pilný signalizoval trest. Ten však nakonec neuložil. Domácí v power-play vyhořeli a skóre zápasu pečetil do prázdné branky hostující Patyk - 5:7.

Hokejisty Trutnova teď čekají dva zápasy na ledě soupeřů. Ve středu zajíždějí na led Vrchlabí a v sobotu se představí v Bílině. Reportáž: Redakce