|

Výborné utkání se smutným koncem. To byl zápas v Sokolově

Hokejisté Trutnova sehráli velmi kvalitní utkání na ledě dalekého Baníku Sokolov. Ještě deset minut před koncem tlačili domácí a sahali po vyrovnání. Bohužel to nepřišlo a dlouhých 330 kilometrů bylo pro hosty smutných.

SOKTRU
Baník Sokolov
22. Kolo
Sokolov
01.12.2018
17:30
4:1
(2:0, 0:1, 2:0)
Trutnov
Branky a nahrávky: 9. Rohan (Švec), 19. Vrána (Švec, Kovařík), 51. Stříbrný (Vracovský), 57. Trapl – 38. Fedulov (Ukhin, Kalla)

Vyloučení: 2:4, navíc Přindiš (SOK) 5+OK, Využití: 1:0

Baník Sokolov: Fečo (Závorka) – Vodička, Přibyl, Kvapil, Šafář, Tomeček, Rulík, Michálek, Přindiš – Kovařík, Vracovský, Čejka, Čurda, Stříbrný, Trapl, Hotěk, D. Hruška, Bečvář, Švec, Vrána, Rohan

Trutnov: Ašenbrenner (Pivrnec) - Vácha, Šefl, Bezděk, Pražák, Poul, Kynčl, Suvorov, Suk - Tatar, Martinec, Semorád - Fedulov, Kalla, Ukhin - Kubinčák, Šimeček, Janoušek - Vacek, Kmošek

Hokejisté Trutnova zajížděli k nejdelšímu zájezdu na led favorizovaného Sokolova. Domácí Baník uštědřil ve středu ránu Mostu, když na domácím ledě vyhrál 13:1. Hosté odjížděli bez Chytráčka (omluven z osobních důvodů), Jeschke (omluven z osobních důvodů) a trenéra Petra Váchy (omluven z rodinných důvodů).

Družina trenéra Řeháka přijela do Sokolova s jasným cílem a to kvalitně bránit. Domácí však mají velkou palebnou sílu. V první šanci se ocitl hned v úvodu Stříbrný, ale Ašenbrenner ukázal svoje kvality. Na druhé straně střílel Šimeček, ale jeho střela byla zblokovaná. Velkou příležitost měl Hruška, ale branku přestřelil. V 9. minutě hrál Trutnov v oslabení. Únik dvou proti jednomu hosté vyřešili špatně a přečíslení tři na dva na druhé straně vyřešil prvním gólem v zápase Rohan - 1:0. Hosté se osmělili k útoku v druhé polovině zápasu. Z boku střílel Tatar ale Fečo stál tam, kde měl. Velkou šanci si připravil Vacek, ale jeho únik a následný bekhend si Fečo pohlídal. Trutnov držel svůj obranný systém, ale před koncem úvodní třetiny chyboval. Z rohu vyjel Švec a do branky dorazil kotouč Vrána - 2:0.

Hosté hráli dobře a Sokolov si dost často s obranou Trutnova nevěděl rady. Ve druhé třetině měl obrovskou šanci Janoušek, ale svůj nájezd neproměnil. Na druhé straně dorážel Kovařík, ale Ašenbrenner byl pohotový a kotouč skryl ve výstroji. Ani šance Vracovského brankou neskončila. Největší šanci si pak připravil Jakub Tatar, který se prosmíkl mezi obránci Sokolova a v nájezdu nastřelil horní tyčku. Po něm ještě dorážel Martinec, ale bohužel pro Trutnov mimo. Šimeček ujel s Janouškem dva na jednoho, ale kkotouč mu přeskočil hokejku a Fečo následně zasahoval jen jednoduše. Velkou šanci spálil Čurda, toho vychytal Ašenbrenner. V 38. minutě vybojoval kotouč Kalla, Ukhin vystřelil a dorážku zpoza branky uklidil za záda Feča hostující Pavel Fedulov - 2:1.

Do třetí třetiny vstoupili hosté s odhodláním a chutí výsledek otočit. Pomoc jim měla také pětiminutová přesilová hra. Přindiš naprosto zbytečně bodnul koncem hokejky Fedulova a po zásluze šel do sprch. Jenže Sokolov rozehrál oslabení výborně a jediná šance, z hole Semoráda, skončila v lapačce Feča. Největší šanci měli hosté krátce po skončení přesilovky. Útok dobruslil obránce Ondřej Poul, dostal přihrávku od Šimečka a rána švihem skončila na vnitřní straně tyčky branky Baníku. O chvíli později vyvážel tentýž hráč kotouč z obranného pásma, ze zadu ho do hlavy atakoval Stříbrný. Hostující bek zůstal otřesený ležet na ledě (utkání pro něj skončilo) ale hlavní sudí nechal hru dál hrát. Na třikrát se prosadil Vracovský a Baník odskočil - 3:1. Naděje na snížení pak zhatil Trapl, který trefil prostor pod vyrážečkou Ašenbrennera - 4:1. Trutnov, ačkoliv hrál výborný zápas, na body nedosáhl.

Hokejisté Trutnova sehráli výborné utkání, avšak trápí ho stále produktivita. Soupeři jsou ve skupině kvalitní a navíc mají střeleckou potenci. To se bohužel o Trutnovu říct nedá.

Další utkání sehrají Draci na svém ledě ve středu (Jablonec) a v sobotu (Řisuty). Oba dva zápasy začínají v 18:00 hodin. Reportáž: Redakce