|

Jako den a noc. Mdlý výkon na body nestačil

Hokejisté Trutnova nenavázali na výhru s Vrchlabím a po špatném výkonu prohráli na domácím ledě s Děčínem.

TRUDEC
Trutnov
15. Kolo
Trutnov
03.11.2018
18:00
3:6
(1:2, 2:1, 0:3)
Děčín
Branky a nahrávky: 1. Chytráček (Semorád, Šefl), 37. Šefl (Chytráček, Semorád), 38. Janoušek (Tatar) – 15. Bárdoš (Faigl, Drašar), 17. Drašar (Tenkrát, Kopta), 28. Kopta (Bárdoš), 44. Faigl (Korudle, Oliverius), 56. Kordule (Kopta, Oliverius), 59. Volráb

Vyloučení: 5:5, Využití: 1:1

Trutnov: Jeschke (Ašenbrenner) - Pražák, Fedulov, Vácha, Šefl, Bezděk, Suk, Suvorov - Křížek, Ukhin, Kubinčák - Chytráček, Kalla, Semorád - Tatar, Janoušek, Gabriel

Děčín: Volke (Lavinger) – Hříbal, Tenkrát, Kaltenböck, Loukota, Vaněk – Kuchynka, Drašar, Volráb, Tůma, Faigl, Oliverius, Petráš, Bárdoš, Kopta, Kordule

Po vítězném tažení s okresním rivalem nastoupili trutnovští Draci k dalšímu domácímu utkání proti týmu, na kterém v loňské sezóně skončily pro Trutnováky naděje v play off. A také letos byli hokejisté HC Děčín nad jejich síly, takže všechny tři body putují na sever Čech.

Utkání začalo svižným tempem, oba brankáři čelili pokusům útočníků soupeře. V polovině první třetiny měli trutnovští příležitost otevřít účet zápasu při zkrácené přesilovce, ale hostující brankář byl proti. V 11. minutě se Drakům podařilo vstřelit úvodní gól utkání, když Petr Chytráček trefil z pravé strany děčínskou branku. Asistence Jan Semorád a Karel Šefl – 1:0. Následně ale domácí dali soupeřům možnost hrát přesilovku a už se zdálo, že se náporu Děčína ubrání. Dvě vteřiny před návratem vyloučeného Pavla Fedulova ale prostřelil Otu Jeschkeho v brance Draků hostující útočník Bardoš a vyrovnal na 1:1. Za dvě minuty hosté šli do vedení, trefil se Drašar 1:2. V závěru první třetiny měl velkou šanci na vyrovnání Jakub Tatar, ale skóre první části se již nezměnilo.

Na začátku druhé třetiny měli více šancí hosté a tuto převahu korunovali ve 28. minutě, když Kopta zvýšil na 1:3. V polovině utkání měli Draci výhodu 5 proti 3, ale tuto situaci nevyužili. Ve 32. minutě nabídli hosté Drakům další příležitost hrát v početní převaze a tuto šanci již Draci po několika vteřinách využili a Karel Šefl po přihrávce Petra Chytráčka a Jana Semoráda snížil na 2:3. Za půl minuty bylo vyrovnáno zásluhou Romana Janouška, kterému přihrával Jakub Tatar – 3:3. Druhá část hry byla nakonec pro Draky vítězná.

Závěrečná třetina byla opět úspěšnější pro hosty z Děčína, kteří ve 44. minutě znovu strhli vedení na svou stranu, když Fajgl překonal domácího brankáře, který předtím zlikvidoval několik střel hostí. Ve 47. minutě svitla Drakům šance vyrovnat, když Pavel Fedulov při návratu z trestné lavice výborně poslal do útoku Jardu Ukhina, ale brankář Děčína jeho střelu kryl. Při vlastním oslabení spálil obrovskou šanci v 50. minutě Zdeněk Křížek. Trutnováci se pak marně snažili vyrovnat, naopak Děčín potvrdil vítězství v 56. minutě. Když Kordule sklepl ze vzduchu vyražený puk do Jeschkeho branky – 3:5. Draci se pak pokoušeli ještě v posledních dvou minutách se šesti bruslaři v poli korigovat nepříznivý výsledek. Děčín pečetil výsledek utkání gólem do prázdné branky přesně minutu před závěrečnou sirénou a konečným stavem 3:6 si tak z Trutnova odvezl všechny tři body.

Děkujeme necelým sedmi stovkám diváků za podporu a Draky přivítáme na domácím ledě opět ve středu 21. listopadu, kdy nastoupí v tradičních 18 hodin proti týmu z Kolína.

Ohlasy po utkání

Ondřej Poul (generální manažer, asistent trenéra)

" Minulé utkání jsem neviděl, ale dle slov trenérů to byla pecka. Dnes to byla tragédie. Nedařilo se nám nic, hráči měli pasáže, že si dělali co chtěli a Děčín toho opět velmi zkušeně využil. Chyběla nám herní disciplína a po zásluze jsme prohráli. Nedokážu pochopit, že jedno utkání hrajeme tak, druhé zase onak a nedokážeme plnit to, co si řekneme. Je to asi v hlavách hráčů a je to potřeba jim důrazně vysvětlit, že takhle by to tedy nešlo. Děkujeme fanouškům za podporu a ve Dvoře uděláme maximum pro to, abychom vyhráli."

Reportáž: Redakce, Marek Šváb