|

Z Kolína vezeme bod, prohráli jsme po nájezdech

Hokejisté Trutnova podali výborný výkon, který stačil na jeden bod. V Kolíně prohráli po nájezdech. Výborný výkon podal v brance Trutnova Ota Jeschke.

KOLTRU
SC Kolín
10. Kolo
Kolín
17.10.2018
18:07
3:2 sn
(1:0, 1:2, 0:0 - 0:0 - 1:0)
Trutnov
Branky a nahrávky: 7. Kozák (Semirád, Havelka), 37. Havelka (Pýcha, Semirád), rozhodující nájezd Netušil - 26. Smékal, 26. Svoboda (Chytráček)

Vyloučení: 5:6, Využití: 2:0

SC Kolín: Martínek (Sejpal) – Havelka, Jelínek, Pýcha, Barták, Mlčoch, Mandrik – Kozák, Zumr, Pešek – Němec, Semirád, Malý – Martínek Robin, Kadlec Antonín, Netušil – Pilný

Trutnov: Jeschke (Ašenbrenner) - Šefl, Vácha, Bezděk, Suvorov, D. Gabriel, Fedulov, Suk - Smékal, Kalla, Kubinčák - Chytráček, Semorád, Svoboda - Ukhin, Martinec, Tatar - Vacek, Janoušek, Kmošek

Hokejisté Trutnova již po třetí za sebou zajížděli na led soupeře. Tentokrát nastoupili na ledě kolínských Kozlů. Domácím chyběl v sestavě elitní střelec Šafránek, hosté nastoupili kompletní.

Úvod zápasu napověděl, jakým stylem se bude celý zápas ubírat. Domácí hráli velmi aktivně a hosté perfektně bránili střední pásmo. První šanci měli hosté. Svoboda dostal pas do brejku, ale domácí Sejpal ho vychytal. Na druhé straně musel likvidovat Jeschke šanci Zumra. První branka přišla vzápětí. V 7. minutě se kotouč v přesilové hře odrazil na hokejku Kozáka a ten otevřel skóre - 1:0. Hosté se trochu lekli a zatáhli se do obrany. Domácí toho využívali a dostali se do velkého tlaku. Tomu však odolával Ota Jeschke. Po první třetině se šlo do kabin za vedení domácích.

Druhá třetina byla opět sehrána ve velkém stylu. Skoro osm stovek diváků sledovalo pohledný hokej z obou stran. Ve 26. minutě vyrobil obrovskou minelu brankář Sejpal a David Smékal ho potrestal - 1:1. O pár sekund později natáhl ke střele Daniel Svoboda a poslal hosty do vedení - 1:2. Hosté byli aktivnější, ale na řadu přišlo zbytečné vyloučení Suvorova a pak diskutabilní faul Váchy. Kolín hrál dvojnásobnou početní výhodu. Hosté se ubránili, ale těsně před skončením přesilové hry 5 na 4 se prosadil od modré Havelka - 2:2.

Třetí třetina byla o tom, kdo z koho. První šanci si připravil Smékal, ale jeho ostrou ránu zastavilo břevno Sejpalovy branky. Na druhé straně předvedl famózní zákrok Jeschke, který vychytal Zumra, na kterého zívala prázdná branka. Domácí měli velký tlak, ale hosté skvěle bránili. Ani přesilová hra nepomohla domácím k vedení. Na řadu přišlo prodloužení.

V prodloužení měli více ze hry hráči Trutnova. Velkou příležitost měl Semorád, ale Sejpal byl pozorný. Po něm se neprosadil ani Kalla. Domácí si vytvořili jednu šanci, ale Malý neuspěl. Po prvé v sezóně tak došlo i na samostatné nájezdy.

V první sérii vychytal Sejpal Semoráda a Jeschke si porazil s pokusem domácích. Druhá série měnila skóre. Nejprve minul branku Chytráček a po něm se mezi nohy prosadil Netušil. Ve třetí sérii neuspěl bekhendem Svoboda a domácí hráč nevyzrál na Jeschkeho. Šlo do tuhého. Vácha svůj nájezd překombinoval a domácí borec ztroskotal na Jeschkem. Naději měl na své hokejce Jarda Kalla, ale na poslední chvíli mu sjel kotouč z čepele a domácí se mohli radovat z bodu navíc.

Trutnov sehrál výborné utkání a bere jeden bod. V sobotu přivítáme hokejisty Nymburka a půjde o velmi důležitý duel! Děkujeme za podporu!

Ohlasy po utkání

Ondřej Poul (generální manažer a asistent trenéra)

" Sehráli jsme velmi dobré utkání, druhé v řadě. Kolín lépe bruslil a my jsme lépe bránili. Škoda těch šancí, které jsme nevyužili, ale jsme s bodem naprosto spokojení. Výborně zachytal Ota Jeschke a naši oba dva brankáři dokazují, že jsou nejlepší tandem v lize. V sobotu nás čeká Nymburk, konečně budeme hrát doma a jsme připravení naplno bodovat. Přijďte, bude to show!"

Reportáž: Redakce