|

První derby patří Vrchlabí. Draky trápila produktivita...

První letošní derby zvládlo lépe domácí Vrchlabí. To ukázalo Trutnovu lekci z produktivity a důrazu před brankou. Jedinou úspěšnou trefu zaznamenal Honza Semorád.

VCHTRU
Vrchlabí
5. Kolo
Vrchlabí
26.09.2018
18:00
5:1
(1:0, 2:1, 2:0)
Trutnov
Branky a nahrávky: 10. Chalupa, 28. Urban (Půlpán A.), 33. Urban (Půlpán A., Bláha), 47. Voženílek (Pšurný), 55. Havránek (Půlpán A., Urban) – 34. Semorád (Vácha, Kubinčák)

Vyloučení: 11:9, navíc Mrňa (VRC) 10 OT, Využití: 1:1, V Oslabení: 1:0

Vrchlabí: Soukup (Abrahám) – Muška, Havránek, Vašíček, Bendík, Moník, Voženílek, Jirků, Kynčl – Matějček, Půlpán T., Pšurný, Hozák, Půlpán A., Procházka, Hidveghy, Urban, Mrňa, Kastner, Chalupa, Bláha

Trutnov: Ašenbrenner (Jeschke) - Šefl, Vácha, Bezděk, Suk, Pražák, Fedulov, Suvorov, L. Junek - Kubinčák, Kalla, Svoboda - Martinec, Semorád, Tatar - Křížek, Janoušek, Smékal - Ukhin, Gabriel, Chytráček

První letošní derby hostila vrchlabská aréna. Hostující mužstvo přijeli na kompletní čtyři formace ale vzhledem k různým okolnostem, technickým, museli hrát na tři kompletní formace.

Úvod zápasu byl jako v derby minulých. Vrchlabí těžce napadlo hosty a ti se pouze bránili a čekali na svoje příležitosti. Hned v prvním střídání stál sám před brankou domácí Tomáš Půlpán, ale Ašenbrenner si jeho zakončení vychutnal a zneškodnil. Po něm pálil dobře Voženílek, ale neúspěšně. V 10. minutě vyrobil hrubku na modré hostující obránce a nájezd Chalupy otevřel skóre utkání - 1:0. Po vstřelení prvního gólu vrchlabští pokračovali v tlaku na Ašenbrennerovu branku. Ve 14. minutě mohl vyrovnat Martinec při hře 4 na 4, ale neúspěšně. V 19. minutě hrozilo Drakům opět nebezpečí, ale skóre se neměnilo. Na druhé straně měl před koncem 1. třetiny možnost Svoboda.

Úvod druhé části hry patřil Drakům, měli výhodu jednoho bruslaře v poli a i po návratu vyloučeného domácího hráče pokračovali v útočné hře, soupeře ke střele pustili až ve 24. minutě. Bohužel tato snaha nebyla okořeněna tolik potřebným gólem. Vrchlabí ale potom přidalo a v 25. minutě se ocitlo v obrovské šanci, když puk klouzal těsně kolem tyčky Ašenbrennerovy branky. V této fázi se hra přelévala z jedné strany na druhou, Trutnov poslal na soupeřovu branku několik hezkých střel, gólu se ale hosté nedočkali. Ve 26. minutě poslali rozhodčí Draky do oslabení. Vrchlabí rozjelo palbu ze všech stran útočného pásma, trutnovský gólman odolával. Až 10 vteřin před návratem vyloučeného Váchy vypadl Ašenbrennerovi puk po jedné z tvrdých střel a ten už domácí pohodlně dopravili do trutnovské branky, střelcem byl Urban – 2:0 z pohledu domácích. Ti měli za chvíli další obrovskou šanci, Draci šli bohužel znovu do oslabení, které mělo velmi podobný průběh, ale tentokrát se skóre neměnilo zásluhou zákroků gólmana Draků. Bohužel krátce na to se ocitl před Ašenbrennerem úplně sám vrchlabský Urban a bylo to už 3:0. Draci se pak dočkali, když ve 34. minutě při přesilovce 5 na 3 hned po vhazování zaznamenal, jak se nakonec ukázalo, jediný úspěch trutnovských, Honza Semorád z přihrávky Váchy a Kubinčáka – 3:1. Draci měli další příležitost hrát v početní převaze a i když si vypracovali šance, gól už nepadl. Naopak další obrovskou šanci měli vrchlabští, když netrefili prázdnou branku Draků.

Závěrečná třetina přinesla ještě další dva góly v trutnovské brance, ve 47. minutě se trefil Voženílek a v 56. minutě uzavřeli domácí skóre okresního derby na 5:1 z pohledu Vrchlabí. Trutnov se nevzdával ani při nepříznivém stavu, šance měli Suk, Kubinčák a Kalla, bohužel soupeř byl dnes lepší a tak body z Vrchlabí nevezeme.

Utkání sledovalo 1 481 diváků, mezi nimiž byla početná skupina fanoušků HC Trutnov, kteří vytrvale svůj tým povzbuzovali až do závěrečné sirény. Děkujeme za podporu a věříme, že za týden se druhé okresní derby, tentokrát doma proti Dvoru Králové, vydaří. Reportáž: Redakce