|

Závěrečný tlak body nepřinesl. Trutnov odjel z Nymburka s prázdnou...

Dvě branky v rozmezí třiceti sekund. Špatná první třetina. To vše byl odraz zápasu v Nymburce. Zbylé dvě třetiny byly v režii Trutnova, ten ale však skóre z první třetiny dotáhnout nedokázal. Branku a dvě nahrávky zapsal Jaroslav Kalla.

NYMTRU
Nymburk
3. Kolo
Nymburk
19.09.2018
18:00
5:3
(3:1, 0:0, 2:2)
Trutnov
Branky a nahrávky: 11. Stehlík (Josefus, Kříž), 11. Wiencek (Burda), 16. Ďurač (Kříž), 52. Ďurač (Josefus), 60. Josefus (Ďurač) - 6. Svoboda (Kalla), 43. Kalla (Kubinčák), 56. Svoboda (Kalla, Kubinčák)

Vyloučení: 4:3, Využití: 1:2

Nymburk: Krofta (Sup) - Kříž, Hroudný, Mašek, Rittig, Jirásek, Mirochnikov, Knesl - Stehlík, Josefus, Král, Burda, Kuzďas, Ďurač, Kolouch, Smejkal, Wiencek, Voženílek, Eis, Kačírek

Trutnov: Ašenbrenner (Jeschke) - Vácha, Junek, Bezděk, Suvorov, Pražák, Fedulov, Suk - Kubinčák, Kalla, Tatar - Martinec, Semorád, Svoboda - Ukhin, Gabriel, Chytráček - Křížek

Hokejisté Trutnova, posilnění sobotní výhrou proti Kolínu, odjížděli do Nymburka oslabení. Na marodce zůstal Smékal, Janoušek.

Trutnov nastoupil do utkání s jasnými pokyny. Ty se však nedařily plnit. První šanci měl na svědomí Stehlík, ale Ašenbrenner byl pozorný. V 5. minutě poslal hlavní sudí domácí do tří. A Trutnovu přesilovky jdou! Dvojnásobnou početní výhodu proměnil v branku Vojta Kubinčák i přesto, že je v zápise mylně uvedený Daniel Svoboda - 0:1. Domácí se však dostali do hry bleskově. V rozmezí třiceti sekund skórovali Stehlík a Wiencek - 2:1. Běžela jedenáctá minuta a hosté byli pod obrovským tlakem. Předbrankový prostor - tam se vše odehrávalo. Ale hlavně tedy ten hostující. Trutnovská obrana měla obrovské problémy jak s pohybem, tak s bráněním. A v 16. minutě navíc domácí využili přesilovou hru z hole Ďurače - 3:1. Do kabin šli hosté hodně nespokojení.

Týmová porada mezi přestávkou přinesla změnu herního stylu. Hosté se začali dostávat do ložených šancí. Tu první spálil Honza Semorád, když jeho bekhendový blafák chytil Krofta betonem. Po něm pálil Kubinčák, ale Krofta schoval kotouč do lapačky. Na druhé straně musel zasahovat Ašenbrenner proti střele Kříže a dorážce Stehlíka. Oba dva brankáři předváděli výborné výkony. Dvě velké šance měl Daniel Svoboda. V té první minul branku a při té druhé zblokoval kotouč domácí obránce. Ve druhé třetině jsme branku neviděli.

Do třetí třetiny nastoupili hosté s odhodláním utkání otočit. Ve 43. minutě zachytil rozehrávku domácích Vojta Kubinčák, kotouč posunul na Jaroslava Kallu, který vymotal jak obránce tak brankáře Kroftu a pohodlně zavěsil - 3:2. Hosté začali přidávat na tempu a domácí jako by se lekli. Jenže chyba v hostující obraně přinesla znovu branku domácích. Aktivní Ďurač se dostal ke střele a kotouč skončil v brance Trutnova - 4:2. Ani po čtvrté brance však hosté nepřestali hrát nátlakovou hru. V 56. minutě Trutnov opět využil přesilovou hru, na jejímž konci stál tentokrát správný střelec a to Daniel Svoboda - 4:3. Obrovský tlak přerušilo hodně přísné vyloučení trutnovského Gabriela. PO skončení jeho trestu sáhli hosté ke hře bez brankáře. Největší šanci spálil Daniel Svoboda, když z kruhů minul branku. Ještě před ním nastřelil tyč Honza Semorád. Tři sekundy před koncem se prosadil s nutnou dávkou štěstí domácí Josefus a bylo rozhodnuto - 5:3.

Trutnov nesehrál špatné utkání, ale osud zápasu byl zpečetěn v první třetině, kdy po trestuhodných chybách hosté zaslouženě inkasovali.

Další utkání sehrají Draci v sobotu, kdy na svém ledě přivítají Jablonec! Začínáme v šest hodin odpoledne! Děkujeme všem divákům za podporu a těšíme se na domácí peklo!

Ohlasy po utkání

Ondřej Poul (asistent trenéra, sportovní manažer)

" V kabině si něco řekneme, vyjdeme na led a je to najednou jinak. Měli jsme bránit předbrankový prostor a nedělali jsme to. Inkasovali jsme zbytečně dvě branky. Po první třetině jsme zvýšili hlas v kabině a odraz hry se zlepšil, nemohli jsme ale vstřelit branku. Třetí třetina byla dobrá, jenže opět po zbytečné chybě jsme inkasovali. Máme problém v obraně a museli jsme na to reagovat. V sobotu by měl přijít nový obránce. Všechno špatně ale není. Po spoustě letech nám fungují přesilovky a je vidět, že se s námi prostě musí počítat. Včera odehrál skvělý zápas Zdenda Křížek a vybojoval si místo pro další utkání. Chtěl bych pozvat fanoušky na sobotu, kdy přivítáme v našem pekle hostující smečku z Jablonce. Přijďte fandit, budeme to potřebovat!"

Reportáž: Redakce