|

Draci podlehli Plamenům, v nájezdech vyhráli.

Hokejisté Trutnova sehráli další přípravné utkání. Po výpadku ve druhé třetině, kterou prohráli 5:0, dokázali zabrat a na konci utkání svítilo na tabuli 6:2. V nájezdech pak hosté vyhráli, když se trefili všichni střelci Trutnova.

SENTRU
Ždár nad Sázavou
Příprava
Žďár nad Sázavou
28.08.2018
18:00
6:2
(1:0, 5:0, 0:2)
Trutnov
Branky a nahrávky: 17. Stehlík (Franek), 22. Franek (Hasoň), 24. Bureš, 25. Bureš (Peslar, Jícha), 26. Koželuh (Stehlík, Kunstmuller), 28. Prokš (Franek) - 46. Semorád, 60. Suvorov (Janoušek)

Vyloučení: 4:6, Bez využití, V oslabení: 0:1

Ždár nad Sázavou: Loubal (Vít) - Pleva, Koželuh, Lojek, Peslar, Kališ, Kolda - Krupka, Bureš, Jícha, Kuřítko, Prokš, Hasoň, Franek, Gregar, Stehlík, Kunstmuller, Kovářů, Nečas

Trutnov: Jeschke (Ašenbrenner) - Fedulov, L. Junek, Vacek, Bezděk, Suk, Suvorov, Š. Junek - Kubinčák, Semorád, Smékal - Tatar, Martinec, Ukhin - Kerekanič, Janoušek, Maroš - Adolf

Hokejisté Trutnova putovali k druhému přípravnému utkání na horký led žďárských Plamenů. V sestavě chyběli Kalla, Vácha, Gabriel, Pivrnec. V mužstvu se naopak objevili na zkoušku Kerekanič, Maroš a premiéru si odbyl sedmnáctiletý Šimon Junek.

První třetina nevypadala z hostující strany špatně. Domácí hráli na čtyři kompletní útoky a jejich rychlost byla neskutečná. Hosté si drželi střední pásmo a domácí se snažili protlačit do šancí. V přesilové hře domácí atakovali hostující branku, ale marně. V cestě jim stála výborná obrana, kterou podporoval Oto Jeschke. V 17. minutě se domácím odrazil kotouč přímo od tyčky na hokejku a skóroval Stehlík - 1:0. Vyrovnat mohl Honza Semorád, ale jeho střela minula branku a nájezd mu chytil Loubal.

Druhá třetina přinesla nepochopitelný výpadek ze strany Trutnova. Na ledě byli jen domácí. Ti létali jako uragán. Ve 22. minutě se šikovně prosadil Franek - 2:0. Po něm mířil přesně Bureš, který se trefil i o minutu později - 4:0. Ve 26. minutě zapomněl hostující útok na obránce Koželuha, který překonal Jeschkeho po páté. Šestou branku vstřelili domácí po nádherné kombinaci a trefil se Prokš - 6:0. Hosté byli pod dekou. Razantně změnili herní styl a snažili se s utkáním něco udělat. Velkou šanci měl Janoušek, ale Loubala nepřekonal. Po něm ani Semorád.

Do třetí třetiny nastoupili hosté lépe. Dokázali držet pokyny a perfektně bránili. Odměnou jim z toho byla branka. V oslabení si kotouč vzal Jan Semorád a sám překonal Loubala - 6:1. Domácí měli problémy s přechodem do útoku a do hry se dostávali jen ve vlastní přesilovce. Tu však hosté výborně bránili. Těsně před koncem předvedla trutnovská třetí pětka pohlednou kombinaci, na jejímž konci stál Aleks Suvorov, který vymetl šibenici - 6:2.

Po zápase následovaly samostatné nájezdy. V těch byli úspěšnější hosté, když proměnili čtyři ze čtyř. Bezděk, Janoušek, Ukhin i Semorád mířili přesně a Trutnov tak vyhrál alespoň v po nájezdech.

další utkání sehraje Trutnov ve čtvrtek, na domácím ledě budeme od 18:00 hostit Vrchlabí.

Děkujeme za podporu a těšíme se ve čtvrtek! Reportáž: Redakce