|

Můj dům, můj hrad! Draci srovnali stav série!

Trutnov - Odbojované vítězství, kdy góly stříleli mladíci a výborný výkon podal brankář Ašenbrenner. Hokejisté Trutnova v pondělním pokračování osmifinále play-off druhé ligy přetlačili v domácí aréně děčínské Medvědy po samostatných nájezdech a vyrovnali sérii na 1:1. Ve středu v Děčíně tak budou oba celky stát na stejné čáře. Zároveň je jisté, že v pátek večer se půjde v Trutnově na play-off znovu.

TRUDEC
Trutnov
OS2
Trutnov
05.03.2018
18:00
3:2 sn
(1:2, 0:0, 1:0 - 0:0 - 1:0)
Děčín
Branky a nahrávky: 6. Malík (Vácha, Chytráček), 46. Voženílek (Malík), rozhodující nájezd Zahradník – 12. Navarra (Zika, Oliverius), 13. Petráš

Vyloučení: 5:9, navíc Molnár (Děčín) 1 OT

Diváci: 615

Stav série: 1:1

Trutnov: Ašenbrenner (Jeschke) – Poul "C", Machač, Fedulov "A", Bezděk, Vácha, Suvorov, Suk – Kubinčák, Zahradník, Svoboda - T.Půlpán, Martinec, Kastner - Voženílek, Malík, Chytráček "A" - Vacek, Adolf

Děčín: Dlouhý (Šticha) – Hříbal, Balcar, Kaltenböck, Málek, Loukota, Chmel, Vaněk, Molnár "A" – Zajan, Volráb, Faigl, Oliverius "C", Chovanec, Petráš, Hašek "A", Zika, Navarra, Amirov

Trutnovský tým nastoupil do zápasu, který už mohl být klidně i posledním domácím v letošní sezoně, bez několika hráčů. Kapitána Aleše Půlpána nepustily na led čtyřicítky horečky, nemocný je i Baránek a Smékal si odnesl ze sobotního utkání zraněné rameno a sezona pro něj už nejspíš skončila. To hosté přijeli v plné zbroji.

Začátek utkání ale patřil domácím a za aktivní napadání byli odměněni vedoucí brankou po dorážce Malíka. Gól ale jakoby Drakům uškodil, zatáhli se a umožnili soupeři dostat se do tempa. Hosté pak během 83 vteřin skóre otočili. Ve 12. minutě vytěžil Navarra vyrovnávací branku ze závaru před Ašenbrennerem a ve 13. minutě poslal Děčín do vedení Petráš, který se po úniku z křídla natlačil před domácího brankáře a prostrčil kotouč za jeho záda.

Výkon Draků pookřál až v závěru třetiny po náporu Kastnerovy formace. Ani druhá dvacetiminutovka pak ale nepřinesla změnu stavu. Domácí sice byli střelecky aktivnější, ale jejich pokusy neznamenaly pro gólmana Dlouhého nějakou hrozbu. Výjimkou byl projektil Kubinčáka, jenž orazítkoval horní tyčku děčínské svatyně! Nepříjemnou krvavou chvilku si v prostřední části protrpěl Chytráček, když se mu zblízka do obličeje odrazila střela Volrába. Druhá třetina byla také rozkouskována dvěma vyloučeními na domácí straně a pěti na straně hostů.

V opatrně hraném utkání trutnovští hráči vyrovnali ve 45. minutě. Při hře 4 na 4 vybruslil zpoza brány Voženílek a trefil se nad rameno gólmana Dlouhého – 2:2. Dvacetiletý útočník vstřelil svůj první gól za muže, takže si puk schoval na památku.

Díky této brance dostal duel větší spád. Draci byli opticky lepší, ale tu a tam se Medvědům naskytlo okénko v obraně. Do toho z 56. minuty se vřítil Zajan, jeho únik na poslední chvíli hasil tvrdým atakem Fedulov, hostující útočník narazil hlavou do tyčky, pak i do mantinelu a zůstal ležet na ledě. Na střídačku se dostal až po několika minutách za pomoci spoluhráčů. V poslední minutě ještě jedno hostující přečíslení zlikvidoval Ašenbrenner.

Dvaadvacetiletý domácí gólman pak vytáhl další skvělý zákrok lapačkou v prodloužení proti Vaňkovi, který nemohl uvěřit, že svou šanci nevyužil. Klíčový příspěvek ale trutnovský brankář přidal až v penaltách, když vychytal všech pět hostujících hráčů – Ziku, Volrába, Haška, Oliveriuse a Hříbala, jehož zakončení mezi betony vyškrábl hokejkou před čárou v ležící poloze na poslední chvíli. Z domácí pětice Bezděk, Zahradník, T. Půlpán, Svoboda a Kubinčák uspěl jeden hráč - ve druhé sérii přesnou střelou k tyči to byl Tomáš Zahradník a jeho trefa znamenala vyrovnání série, která pokračuje ve středu v Děčíně. Reportáž: Redakce, Trutnovinky.cz, Michal Bogáň