|

Derby pro hosty - Vrchlabí bylo o gól lepší

Po třetí dopadlo lépe derby pro Vrchlabí. To dokázalo uhájit jednobrankový náskok a po zásluze zvítězilo. Hosté představili svou novou posilu Jana Hlaváče, ten však v utkání nebodoval.

TRUVCH
Trutnov
41. Kolo
Trutnov
17.02.2018
18:00
1:2
(0:0, 0:1, 1:1)
Vrchlabí
Branky a nahrávky: 45. Kastner (T.Půlpán, Martinec) – 39. Šimoníček (Bláha), 44. Abraham (Pojkar, Filip)

Vyloučení: 8:7, Využití: 0:1, V oslabení: 0:1

Diváci: 1428

Trutnov: Jeschke (Ašenbrenner) - Poul, Vácha, Fedulov, Bezděk, Suk, Suvorov, Machač - Kubinčák, Baránek, A. Půlpán - T. Půlpán, Kastner, Martinec - Smékal, Zahradník, Chytráček

Vrchlabí: Abrahám (Jelínek) – Abraham, Havránek, Niko, Matějček, Pojkar, Jirků, Chleborád – Hlaváč, Filip, Šťastný - Procházka, Urban, Oppelt - Bláha, Šimoníček, Pšurný - Moník, Chalupa, Kerekanič

Možná poslední letošní derby hostila trutnovská Bauer Hockey Aréna v sobotu. Skoro patnáct stovek diváků sledovalo krásný hokej s úžasnou atmosférou. Z bodů se nakonec radovali hosté.

Utkání mělo nepříjemnou předehru. Hrstka příznivců z Vrchlabí si našla cestu na trutnovský zimní stadion a poškodila ho. Jak? Nápisy "Supras Vrchlabí" nasprejované na fasádě, vstupních dveřích a také na vozidle jednoho z domácích hráčů. Čin, který může udělat jen bezmozek, je šetřen PČR.

Utkání mělo atmosféru již od prvních minut. Obě dvě mužstva začala kvalitní obranou. První šanci měli hned hosté v první minutě, kdy čerstvá posila Jan Hlaváč zatopil domácí první lajně. Jeschke však zůstal ledově klidný. Na druhé straně pálil Kastner, ale narazil na Abraháma v brance Horalů. První vážnější šanci měl Oppelt, ale betony Jeschkeho byly na místě. Sám na branku pelášil domácí Kastner, ale nedokázal kotouč propasovat skrze betony Abraháma. Do přečíslení se také dostal Kubinčák, ale jeho nahrávka trefila brusle hostujícího obránce. Za Vrchlabí se chtěl prosadit také Urban, ale jeho pokus zastavila lapačka Jeschkeho.

Vyrovnaný duel pokračoval ve druhé třetině, ve které se ale začalo jiskřit. První šanci zahodil domácí kapitán Půlpán, který svůj únik zakončil ledabyle do betonů Abraháma. Poté udělal faul a poslal domácí do oslabení. Ti však hosty ubránili. Nejvíce hrozil Hlaváč a Pšurný, ale Jeschke byl výborný. Když už byla prázdná branka, Jeschke tam dokázal dát lapačku a kotouč alespoň vyrazit. Strhující druhá třetina nabírala obrátky. Po ataku Urbana na Váchu byl vyloučen opět domácí kapitán. V přesilovce byl sám před brankou Šťastný, ale opět to byl Jeschke, kdo vyšel jako vítěz tohoto souboje. Když Pojkar fauloval Poula, dostali domácí výhodu přesilové hry. Jenže ta se jim nedařila. A když skvěle napadal Bláha, kotouč se dostal na hůl Šimoníčka a ten poslal hosty do vedení - 0:1. Minutu a půl před koncem druhé třetiny šli Horalé do vedení. Před pauzou měl obrovskou šanci Kubinčák, ale nedokázal kotouč zasunout za záda Abraháma.

Z kraje třetí třetiny se podařilo navíc hostům využít početní výhodu. Výborný Pojkar nastřelil šikovně kotouč na Abrahama, který jej tečoval za záda Jeschkeho - 0:2. A Vrchlabí vedlo už o dvě branky. Ihned po vhazování však přišlo zaváhání hostujícího celku a okamžité snížení. Kotouč za záda Abraháma dostal domácí Lukáš Kastner - 1:2. Domácí to nakoplo, ale ti jako by ztratili střelecké schopnosti. Abraháma kotouče trefovali do břicha. Aréna ztichla po teči Chytráčka, která trefila tyčku hostující branky. Smůla pro domácí, štěstí pro hosty. Skórovat mohl Jan Hlaváček, ale jeho stahovačku a následné zakončení pokryl Jeschke. Domácí se nadechli k poslednímu tlaku, ale hosté hráli v obraně výborně. Ani krátké power - play domácích neohrozilo hostující, zaslouženou výhru.

Trutnov tak po deseti výhrách v řadě na domácím ledě dvakrát za sebou prohrál a dokázal vstřelit pouhé dvě branky. Hokejový program Draků pokračuje další sobotu, kdy jedou na led děčínských Medvědů.

Děkujeme všem fanouškům za podporu, ta atmosféra byla opravdu úžasná! Reportáž: Redakce