|

Po sedmé v řadě! Děčín padl a odvezl si sedm gólů!

Hokejisté Trutnova to zase zvládli. Nejlepší tým na domácím ledě si tentokrát poradil s Děčínem. Ten s Trutnovem prohrál už po sedmé za sebou. Dvě branky vstřelil Pavel Fedulov a David Malík. Skvěle zachytal Ota Jeschke.

TRUDEC
Trutnov
32. Kolo
Trutnov
10.01.2018
18:00
7:2
(2:0, 3:1, 2:1)
Děčín
Branky a nahrávky: 18. Kubinčák (A. Půlpán), 19. Smékal (Zahradník), 23. Malík (Smékal, Zahradník), 30. Malík, 39. Fedulov (Vácha, Svoboda), 50. Chytráček (A. Půlpán, Machač), 57. Fedulov (Svoboda, Kastner) – 26. Hašek (Zajan, Volráb), 59. Petráš (Oliverius, Baránek)

Vyloučení: 6:5, navíc Smékal (TRU) 5+OK, Využití: 0:1

Trutnov: Jeschke (Ašenbrenner) – Mert, Píša, Fedulov, Vácha, Machač, Suvorov – Chytráček, Kubinčák, A. Půlpán – T. Půlpán, Kastner, Svoboda – Smékal (od 35. Voženílek), Zahradník, Malík

Děčín: Lavinger (Šticha) – Hříbal, Balcar, Kaltenböck, Chmel, Tenkrát, Michajličenko – Zajan, Volráb, Hašek– Oliverius, Petráš, Baránek – Vacek, Fojt, Horák

Hokejisté Trutnova nastoupili bez čtveřice hráčů - Suk (omluven z rodinných důvodů), Bezděk, Martinec (oba nemocní) a Poul (dlouhodobé zranění). Děčínu chyběli Navarra, Sladkovský, Dvořáček a Málek.

První třetina se domácím nepovedla - herně. Děčín byl lepší a tři výborné zákroky Jeschkeho držely domácí nad vodou. Ti se osmělili v osmé minutě, kdy pálil Kastner, ale jeho pokus Lavinger vytěsnil. Poté měli domácí přesilovou hru, ve které ujel nejprve Hašek a pak pálil Zajan, neúspěšně, Jeschke byl bezchybný. Kupodivu se domácí dostali do šance a skórovali. Nahrávku Aleše Půlpána usměrnil do sítě střelou z první Vojtěch Kubinčák - 1:0. Hosté byli opaření. O minutu později navíc poslal Zahradník do brejku Davida Smékala, který blafákem do bekhendu poslal Draky do dvoubrankového vedení - 2:0.

Od druhé třetiny byli domácí lepší, ačkoliv měl Děčín velmi slibné šance, však jen sporadické. Zahrozil velmi agilní Hašek, ale jeho pokus chytil Jeschke betonem. K dorážce se ale dostal David Malík a poslal kotouč za Lavingera - 3:0. Poté přišel na řadu hostující tým. Hašek dostal přihrávku od Volrába a kolem vyrážečky Jeschkeho se nemýlil a snížil - 3:1. Jenže domácí to nepoložilo. Hráli s velkou chutí. David Malík projel po levé straně a střelou švihem vymetl víko v brance Lavingera - 4:1. Pátou branku přidali domácí ve hře 4 na 4, když byl vyloučen do konce utkání Smékal a za hosty pykal Chmel. Vácha nahodil kotouč od modré a za záda Lavingera ho tečoval Pavel Fedulov - 5:1. Děčín byl zralý na ručník.

Dílo zkázy dokonali domácí ve třetí třetině. Aleš Půlpán v přečíslení jen vystřeli do betonů Lavingera, ale kotouč se odrazil na hůl Chytráčka a ten bez problémů trefil prázdnou branku - 6:1. Sedmou branku vstřelili domácí v 57. minutě. Svoboda nahrál přesně mezi kruhy Pavlu Fedulovovi a ten dělovkou propálil vše, co mu stálo v cestě - 7:1. Kosmetickou úpravu zařídil hostující Petráš, jenž využil přesilovou hru na konci utkání - 7:2.

Hokejisty Trutnova teď čekají dva neoblíbení soupeři. V sobotu tu budou ve Slaném domácí Řisuty a ve středu se Trutnov přesouvá do velmi neoblíbené Bíliny. Děkujeme všem fanouškům za podporu a těšíme se na další domácí utkání, které se bude konat 24.1.2018 kdy přivítáme Dvůr Králové! Reportáž: Redakce