|

Poslední utkání v roce 2017: Prohra na ledě Jablonce

Bez nemocného Kubinčáka, zraněného Poula, odcestovali hokejisté Trutnova na led Jablonce. Tam po tuhém boji nakonec prohráli 3:1. Fantastický výkon předvedl Ota Jeschke.

JBLTRU
Jablonec nad Nisou
28. Kolo
Jablonec nad Nisou
27.12.2017
18:00
3:1
(2:0, 0:1, 1:1)
Trutnov
Branky a nahrávky: 10. Havlas (Víšek, Peřina), 11. L.Tondr (Bříška, Nevyhoštěný), 42. Havlas (Víšek, Peřina) – 35. Fedulov (Vácha, Chytráček)

Vyloučení: 6:7, navíc Zeman (JBL) 10 OT

Jablonec nad Nisou: Hosnedl (Petruželka) – Zeman, Moravec, Čechura, Pavlů, Pilař, Tondr Martin, Korecký – Babec, Bříška, Tondr Lukáš, Víšek, Havlas, Nevyhoštěný, Mulač, Brokeš, Gecko, Peřina

Trutnov: Jeschke (Ašenbrenner) – Vácha, Píša, Fedulov, Bezděk, Suvorov, Suk, Machač – Zahradník, Půlpán Aleš, Půlpán Tomáš, Kastner, Svoboda, Chytráček, Martinec, Smékal, Vacek, Voženílek

Poslední domácí zápas II. hokejové ligy v tomto roce přinesl pro jablonecké diváky dramatickou podívanou. Hosté do utkání vstoupili aktivněji a první minuty patřily jim. Vlci ale srovnali krok, mezi 9. a 11.minutou dali dvě branky a šli do vedení. Získali menší převahu a převzali utkání do vlastní režie.

Tu si udrželi i ve druhé třetině. Ale právě druhá část utkání by se dala nazvat festivalem neproměněných šancí, protože se domácím nedařilo proměnit ani ty vyložené šance. Za to hostům se podařilo snížit na 2:1 přesně v čase, když se vracel z trestné lavice Babec. Hosnedl neudržel puk a ten se pomalu dokutálel do branky. Dramatická zápletka byla na světě.

Na začátku třetí třetiny přinesl klid do domácích řad Vojta Havlas, když zvýšil na 3:1. Další minuty se odehrávaly ve znamení větších obrátek, většího důrazu a také většího počtu nečistých zákroků. Situace vyvrcholila bitkou v 56.minutě, po které se zaplnily trestné lavice na obou stranách. Jablonečtí Vlci už ale soupeře nepustili do vedení a nedovolili už situaci na ledě zdramatizovat. Na hokejkách měli ještě další šance ke zvýšení skóre, ale to se jim už nepovedlo. Nakonec to byly poslední tři body v tomto roce, které zůstaly doma.

Hokejisté Trutnova nastoupí k dalšímu utkání 3.1.2018, kdy zavítají na led svého rivala z Vrchlabí. Děkujeme za podporu a těšíme se v roce 2018 na další! Šťastný Nový rok! Reportáž: Redakce, hcvlci.cz - Čejkis