|

Šestá výhra v řadě proti Děčínu! Nájezdy zvládl lépe Trutnov!

Po šesté za sebou dokázali hokejisté HC BAK Trutnov porazit děčínské Medvědy. Velkou zásluhu na tom měl hostující Petr Chytráček a brankář Ota Jeschke.

DECTRU
Děčín
21. Kolo
Děčín
25.11.2017
18:00
3:4 sn
(2:1, 1:2, 0:0 - 0:0 - 1:3)
Trutnov
Branky a nahrávky: 15. Vacek R. (Chmelař), 19. Hašek (Zajan, Volráb), 26. Zajan (Chmelař, Hašek) – 8. Chytráček (Zahradník, Fedulov), 22. Zahradník (Fedulov, Bezděk), 31. Smékal (Chytráček, Suvorov), rozh. náj. Chytráček

Vyloučení: 3:3

Děčín: Lavinger (Šticha) – Hříbal, Balcar, Kaltenböck, Málek, Tenkrát B., Chmel, Vaněk, Molnár – Zajan, Sladkovský, Volráb – Fojt, Faigl, Oliverius – Chovanec, Chmelař, Vacek R. – Hašek, Kopta, Amirov

Trutnov: Jeschke (Ašenbrenner) - Poul, Vácha, Fedulov, Bezděk, Suvorov, Suk - Svoboda, Martinec, A. Půlpán - T. Půlpán, Zahradník, Chytráček - Smékal, Janoušek, Voženílek

Hokejisté Trutnova s Děčínem neprohráli už pět zápasů v řadě. S tím také odjížděli na sobotní utkání na led Medvědů. V sestavě chyběl nemocný Kastner, nemocný Machač. Naopak se vrátil do sestavy opálený Chytráček, který předchozí dvě utkání nesehrál kvůli jeho účasti na turnaji šejků v Abu Dhabi.

První třetina byla na góly divoká. Úvod zápasu patřil hokejistům Trutnova, kteří hosty zmrazili svým počátečním tlakem. Už ve 4. minutě měli Draci výhodu přesilové hry. První pětka si vytvořila tlak, ale střela Svobody trefila jen Lavingera v brance domácích. V 8. minutě se už Trutnov radoval. Chytráček zužitkoval nahrávku Zahradníka a poslal hosty do vedení - 0:1. Domácí měli velké problémy a když došlo na šanci, byl tam výborný Jeschke. V 11. minutě mohl skóre navýšit Smékal, ale ve slibné pozici napálil jen Lavingera do břicha. Toho využili domácí. Nenápadnou akci zakončil do prázdné branky domácí Vacek - 1:1. Domácí najednou ožili a patřil jim celý led. V 19. minutě navíc hostující obrana zapomněla na domácího matadora Haška a ten překonal Jeschkeho - 2:1.

Druhá třetina naopak začala tlakem Děčína. Velké a široké hřiště bylo plné Medvědů. Zajan měl obrovskou šanci, ale vychytal ho Jeschke. Z protiútoku se navíc trefil Tomáš Zahradník a bylo srovnáno - 2:2. Domácí ale nepolevili a pokračovali. Ve 26. minutě zapomněli hokejisté Trutnova na domácího Zajana a ten propálil Jeschkeho po třetí - 3:2. Odpověď přišla ve 31. minutě. To dostal přihrávku David Smékal a střelou švihem překonal Lavingera - 3:3. Do přestávky se mohl trefit opět Zajan, ale Jeschke vytasil perfektní zákrok. Těsně před sirénou jel sám na branku Sladkovský po Bezděkově zaváhání, ale Jeschke byl opět bezchybný.

Třetí tetina se nesla v duchu přetahování o každičký metr děčínského ledu. Slibnou šanci měl domácí Oliverius, ale narazil pouze na betony Jeschkeho. Od modré pálil také Molnár, ale znovu byl hostující brankář připravený. V přečíslení jel Janoušek se Smékalem, ale Lavinger tuto situaci s klidem vyřešil. Deset sekund před koncem spálil obrovskou šanci Aleš Půlpán, když bekhendem nepřekonal domácího brankáře. Utkání dospělo do prodloužení.

V prodloužení drželi kotouč hosté. Největší šanci měl opět hostující kapitán Půlpán, ale znovu byl Lavinger úspěšnější. Děčín měl jedinou příležitost a byl to jmenovitě Hašek, který ostrou ranou nechal vyniknout Jeschkeho.

V první sérii nájezdů neuspěl Tomáš Půlpán a naopak domácí Vacek proměnil. Druhá série se otočila. Oliverius nedal a hostující Zahradník vyrovnal. Třetí série se nesla v tom samém duchu. Sladkovský nevyzrál na Jeschkeho a Chytráček se trefil přesně pod vyrážečku. Když ve čtvrté sérii proměnil nájezd Aleš Půlpán, domácí skórovat museli. A Jaroslav Hašek bekhendem minul branku asi o dva metry.

Dva body tedy putují do Trutnova a výborná série s Děčínem se protáhla na šest utkání bez porážky.

Další utkání sehrají hokejisté Trutnova v sobotu, kdy na svém ledě přivítají Řisuty. Utkání začíná v 18:00 a všichni jste srdečně zváni! Děkujeme za podporu! Reportáž: Redakce