|

Přesilovky rozhodly derby - Vrchlabí vyloupilo Trutnov.

Druhá bitva o Krkonoše zná svého vítěze. Tentokrát zvítězilo hostující Vrchlabí, když hosté využili tři přesilovky a otočili tak nepříznivý stav.

TRUVCH
Trutnov
19. Kolo
Trutnov
18.11.2017
18:00
3:4
(1:1, 2:2, 0:1)
Vrchlabí
Branky a nahrávky: 16. T. Půlpán (Bezděk, Fedulov), 25. T. Půlpán (Kastner, A. Půlpán), 34. Poul (Svoboda, Vácha) - 18. Niko (Urban, Pšurný), 39. Bláha (Šťastný), 40. Urban (Niko, Pojkar), 43. Havránek (Bláha)

Vyloučení: 10:10, Využití: 1:3

Diváci: 1368

Trutnov: Jeschke - Poul, Vácha, Bezděk, Fedulov, Suvorov, Suk - A. Půlpán, Martinec, Svoboda - Zahradník, Kastner, T. Půlpán - Voženílek, Janoušek, Smékal

Vrchlabí: Abrahám - Abraham, Havránek, Tržický, Niko, Pojkar, Chleborád - Bláha, Jirků, Šťastný - Moník, Urban, Pšurný - Mikšovský, Šimoníček, Oppelt

V sobotním duelu sledovala naplněná Bauer Hockey Aréna v Trutnově opět strhující utkání. Tentokrát to bylo derby mezi Trutnovem a Vrchlabím. Z výhry se nakonec radovali hosté.

Utkání začalo opatrně na obou stranách. Na šanci se čekalo pět minut. Ta přišla z hokejek hostí. Mikšovský našel volného Oppelta a ten svojí ránu nasměroval jen do výborně vyjetého Jeschkeho. První šanci domácích měl Kastner, ale jeho střela minula branku Abraháma, který nastoupil v brance hostujícího celku. Běžela 16. minuta a Bezděk vyslal krásným pasem do brejku Tomáše Půlpána, který blafákem otevřel skóre sobotního derby - 1:0. Domácí fanoušci se ale dlouho neradovali. Vyloučení a následné oslabení stálo Draky vedení. Hosté předvedli velmi zkušený zámek. Na modré pak dostal kotouč Niko a jeho střela se otřela o domácího hráče a skončila za zády Jeschkeho - 1:1. Do konce první třetiny se ještě mohl trefit Pšurný, ale jeho zakončení chytil Jeschke.

Druhá třetina bla na šance i branky bohatší. Ve 25. minutě šli domácí do vedení. Největší důraz v brankovišti předvedl Tomáš Půlpán, který se prosadil již po druhé v zápase - 2:1. Srovnat mohli hosté v přesilové hře, ale jejich výbornou kombinaci tentokrát domácí obrana zastavila. Do šance se protlačil i Roman Janoušek, ale jeho střelu Abrahám chytil vyrážečkou. V přesilové hře navíc pálil Vácha a domácí už měli ruce nad hlavami - zbytečně, protože domácí obránce trefil tyčku. Ve 34. minutě se ale domácí fanoušci mohli radovat. Svoboda svou přihrávkou našel Ondřeje Poula, který neváhal a vyslal dělovku ze středního pásma, která prostřelila překvapeného Abraháma - 3:1. Vedení trvalo pět minut. Vrchlabí bleskově využilo dvě přesilové hry. Nejprve se kotouč dostal na hůl Bláhy, který vymetl šibenici v Jeschkeho brance - 3:2. Vyrovnání pak přišlo 17 sekund před koncem druhé třetiny. Asi nejkontroverznější moment utkání. Urban spadl do brankoviště a bruslí atakoval domácího brankáře, který držel kotouč v lapačce. Sudí Vokřál hru nepřerušil a hostující Urban kotouč dopravil do domácí branky - 3:3. Ani následné protesty domácích rozhodnutí hlavního sudího nezměnily.

Zápas tak začínal od nuly. Do první šance ve třetí třetině se dostal domácí obránce a střelec třetí branky Poul, ale tentokrát jeho střela minula branku. Na druhé straně pálil Bláha, ale Jeschke byl připravený. Ovšem přišla 43. minuta a rozhodující branka. Havránek nastřelil kotouč na Jeschkeho a Kastner si ho nešťastně srazil do vlastní branky - 3:4. Bylo vidět, že to s domácími otřáslo, ale stále zbývalo moře času. Trutnov nevyužil následně přesilovku čtyři na tři. Přesilovky byly pro domácí v tomto zápase zakleté. Využili pouze jedinou z devíti, zatímco hosté hned tři. Domácí se snažili o vyrovnání, ale marně. Když odvolali brankáře, snažili se hrát power-play. Tu však v poslední minutě zmařilo vyloučení Bezděka. Šest sekund před koncem ale chybovala obrana hostů a sám na branku se řítil Aleš Půlpán... jeho zakončení však Abrahám chytil a stal se tak nakonec hrdinou zápasu. Vrchlabí vyválčilo tři body a po šesti utkáních se stalo druhým druhým týmem, který letos v Trutnově naplno bodoval a zvítězil.

Děkujeme všem fanouškům za podporu, atmosféra byla opět výborná. Choreo bylo fantastické a s klidem můžeme konstatovat, že takovou atmosféru nám můžou závidět všude. Ještě jednou vám patří veliké díky!

Další utkání sehrají Draci na ledě Děčína a to v sobotu 25.11.2017 od 18:00. Reportáž: Redakce