|

(ne)Porazitelný Jablonec v Trutnově padl! Draci doma vyhráli po šesté v řadě!

7 utkání, 6 výher, 6 výher v řadě - tak to je matematika domácích zápasů HC BAK Trutnov. V sobotním duelu jsme porazili Jablonec a s mužstvem se rozloučil tahoun Honza Kolář, který se vrací zpět do Alpské Ligy v Rakousku. Honzo, děkujeme!

TRUJBL
Trutnov
17. Kolo
Trutnov
11.11.2017
18:00
5:4 sn
(1:3, 3:0, 0:1 - 0:0 - 1:0)
Jablonec nad Nisou
Branky a nahrávky: 15. T. Půlpán (Bezděk, Fedulov), 22. Svoboda (Fedulov, Kastner), 22. Smékal (Zahradník, Chytráček), 25. Kolář (Martinec, Poul), rozhodující nájezd Kolář - 2. Nevyhoštěný (Pavlů), 18. Bříška (L. Tondr, Čechura), 19. Nevyhoštěný, 46. L. Tondr (Homolka)

Vyloučení: 4:6, navíc Brokeš (JBL) OT, Využití: 2:2

Trutnov: Jeschke (Ašenbrenner) - Poul, Vácha, Fedulov, Bezděk, Suvorov, Suk - Kolář, Martinec, A. Půlpán - T. Půlpán, Kastner, Svoboda - Smékal, Zahradník, Chytráček - Machač

Jablonec nad Nisou: Hosnedl (Petruželka) – Moravec, Žalud, Čechura, Pavlů, Pilař, M. Tondr, Zeman – Homolka, Bříška, L. Tondr - Havlas, Nevyhoštěný, Mulač - Brokeš, Babec, Peřina - Gecko

Hokejisté Trutnova doma před sobotním duelem pětkrát v řadě neprohráli. Jenže v cestě jim stál tentokrát Jablonec, který v dosavadní sezóně prohrál jen dvakrát! No a Drakům se povedla šestá výhra za sebou...

Již úvod utkání naznačil ráz celého zápasu. Jablonec přijel bránit, čekat na brejky a hlavně na přesilové hry. Úvod patřil hostům. Hned v první šanci se ocitl Havlas, ale Jeschke jeho střelu chytil. Ve 2. minutě však napřáhl Nevyhoštěný a kotouč skončil pod vyrážečkou Jeschke v domácí síti - 0:1. Domácí si rychle oklepali, ale jejich hře pořád něco scházelo. V 15. minutě napřáhl na modré čáře Tomáš Půlpán a vymetl pavučinu v Hosnedlově brance - 1:1. Jenže poté zásadní chyba domácích - vyloučení. Hosté toho bleskově využili. Lukáš Tondr vybídl svého parťáka z lajny ke skórování a Bříška už se zakončením neměl problém - 1:2. Opaření domácí navíc inkasovali za další minutu. Nedůrazná obrana domácích nechala ležet kotouč, kterého se zmocnil Nevyhoštěný a ten vymetl pro změnu pavučinu v brance Jeschkeho - 1:3.

V kabině bylo dusno... a bylo to po nástupu do druhé třetiny vidět! Do zápasu vstoupilo naprosto odlišné mužstvo. Hned v prvním střídání bylo vidět, že Trutnov nasadí vysoké tempo plné hry do těla a střelby. A ono to vyšlo. Daniel Svoboda prostřelil Hosnedla tak tvrdým projektilem, že hostujícímu brankáři zvoní v uších ještě teď - 2:3. Aréna se radovala jen 19 sekund. Protože Zahradník našel Davida Smékala a ten stav utkání vyrovnal - 3:3. Euforie pokračovala, protože ve 25. minutě sudí Pilný vyloučil hostujícího hráče a domácí šli do přesilovky. Od modré pálil Vácha, jeho střelu ale tečoval Poul těsně nad brankou. Odražený kotouč pak putoval po trase Poul - Martinec až na hokejku Jana Koláře a ten propálil Hosnedla po čtvrté - 4:3. Hosté byli úplně mimo hru. Domácí na ledě létali a sráželi soupeře k zemi. Výborný Jeschke musel řešit dvě vážnější situace, se kterými si však poradil excelentně.

Třetí třetina pokračovala ve stejném duchu, jako ta druhá. Bezmála šest stovek diváků sledovalo urputný boj a každičký centimetr ledu. Hostům se však podařilo srovnat a to znovu v přesilové hře. Kuriózní branka. Střela Lukáše Tondra zapadla někam do výstroje Jeschkeho a kotouč se prapodivně vykutálel až za brankovou čáru - 4:4. Největší šanci na rozhodující gól měl Jan Kolář, odkrytou branku Jablonce však netrefil. Utkání dospělo do prodloužení.

V prodloužení to byla jízda jak na horské dráze. Šance střídala šanci. Tu největší měl Trutnov. Poul vyslal do brejku Dana Svobodu, ten však v úniku Hosnedla nepřekonal. Jablonec pak zavřel domácí v jejich pásmu. Ti se bránili a obětavě padali do střel. Největší šanci spálil Kamil Bříška, když ho fantasticky vychytal Ota Jeschke. Na řadu přišly nájezdy.

Svoje nájezdy proměnil pouze Honza Kolář a Aleš Půlpán. Ostatní střelci ztroskotali na výborných brankářích. Trutnov tak doma porazil lídra a připsal si dva velmi cenné body do tabulky!

V dalším zápase zajíždí Draci na led pražské Kobry, kde budou čelit generálce na sobotní derby s Vrchlabím! Děkujeme všem fanouškům za podporu! Reportáž: Redakce