|

Šňůra je u konce! Trutnov venku po třech zápasech vyhrál!

Hokejisté Trutnova prohráli poslední tři utkání na ledě soupeřů. Ve Slaném však slavili výhru po nájezdech.

SLNTRU
Slaný
16. Kolo
Slaný
08.11.2017
18:00
4:5 sn
(1:1, 1:1, 2:2 - 0:0 - 0:1)
Trutnov
Branky a nahrávky: 14. Tupý (Macháček, Sýkora), 29. Kubinčák, 45. Cestr (Macháček), 58. Kellerstein - 4. Kastner (Kolář, Svoboda), 36. Svoboda (T. Půlpán, Fedulov), 55. A. Půlpán (Vácha), 60. Poul (Bezděk, A. Půlpán), rozhodující nájezd Bezděk

Vyloučení: 3:5, navíc Kolář (TRU) OT, V oslabení: 0:1

Slaný: Spěšný (Kuchař) - Cestr, Šefl, Sklenička, Míka, Hlaváček - Macháček, Kubinčák, Rod - Sýkora, Tuček, Fojt - Vorobjov, Kohout, Tupý - Kellerstein, Kuchta

Trutnov: Jeschke (Ašenbrenner) - Poul, Vách, Bezděk, Fedulov, Suvorov, Suk - Kolář, Martinec, A. Půlpán - T. Půlpán, Kastner, Svoboda - Smékal, Zahradník, Chytráček - Janoušek

Hokejisté Trutnova sehráli utkání ve Slaném. Draci chtěli odčinit tři venkovní porážky v řadě a v cestě jim stálo Slané.

Úvod utkání byl nikterak zajímavý. Domácí nebruslili a hosté se tlačili do šancí, které pochytal Spěšný. Ten však nestačil na pokus Lukáše Kastnera ve 4. minutě - 0:1. Domácí hráli profesorsky a moc šancí si nevytvářeli. Ojedinělá šance Tupého skončila v lapačce Jeschkeho. Domácí srovnali ve 14. minutě. Hostující obrana si špatně rozebrala hráče a Tupý překonal Jeschkeho - 1:1. V první třetině mohl ještě skórovat Chytráček, ale jeho střelu chytil Spěšný.

Druhá třetina pokračovala v duchu té první. Domácí se bránili, hosté tlačili. Tyčku nastřelil Tomáš Půlpán, když Spěšný neviděl. Ano šance Koláře a Aleše Půlpána brankou neskočily. Sám na branku jel Aleš Půlpán a Smékal, ale Spěšný byl bezchybný. Přečíslení dvou proti jednomu řešil Chytráček přihrávkou na Smékala, ale ten znovu ztroskotal na domácím brankáři. A domácí trestali. Chyba v rozehrávce, střela Kubinčáka, ten se následně dostal i k dorážce a poslal domácí do vedení - 2:1. Hosté však pokračovali v náporu. Spěšného nepřekonal Martinec. Ve 36. minutě ale ujel Daniel Svoboda a střelou pod lapačku vyrovnal - 2:2.

Třetí třetina nabídla čtyři branky a velmi dramatický závěr. Nejprve to byli domácí, kteří urvali vedení. Ve 45. minutě se ke kotouči dostal Cestr a střelou mezi betony překvapil Jeschkeho - 3:2. Janoušek vzápětí nastřelil tyčku v přesilové hře. Čas se krátil a hlavní rozhodčí začal úřadovat. Kolář byl před prázdnou brankou, ale dostal sekeru a kotouč skončil v rohu. Místo vyloučení domácího hráče, přišlo vyloučení hostujícího a nejproduktivnější hráč Trutnova putoval do sprch za následné protesty. Arogance hlavního sudího však hosty zdravě nakopla. Hned vzápětí vyslal Vácha do brejku Aleše Půlpána a ten překonal Spěšného - 3:3. Utkání pomalu ale jistě mířilo do prodloužení, když přišel pro hosty šok. Zdánlivě jednoduchá situace skončila domácí brankou. Kellerstein obral o kotouč hostujícího útočníka a pohodlně zakončil - 4:3. Zbývaly dvě minuty a hosté museli vyrovnat. Trutnovská střídačka si vzala oddechový část a šest hráčů v poli zamklo domácí v jejich pásmu. Až 31 sekund před koncem vybouchl gejzír radosti v hostujícím sektoru. Střelu Lukáše Bezděka tečoval před brankou Ondřej Poul a Spěšný byl bezmocný, vyrovnáno - 4:4.

V prodloužení měli hosté výhodu přesilové hry. Hrdina power-play Poul měl před sebou prázdnou branku, ale krosčekem ho skolil Šefl. Následná šance Daniela Svobody v brance Slaného také neskončila. Na řadu přišli nájezdy.

V těch dostal šanci Lukáš Bezděk. Ten si domácího brankáře povodil a vstřelil v páté sérii rozhodující branku, protože následný domácí nájezd vychytal s přehledem Jeschke. Za hosty proměnil nájezd ještě Aleš Půlpán, ve čtvrté sérii. Neúspěšní byli Chytráček, Svoboda a Poul.

Další utkání sehrají Draci na svém ledě v sobotu, kdy od 18:00 přivítají zatím suveréní Vlky z Jablonce. Přijďte podpořit domácí borce! Reportáž: Redakce