|

Draci spálili Letce a berou první tři body!

Hokejisté Trutnova si vyšlápli na nováčka z Letňan, kterému nepomohl ani sparťanský útočník Dominik Volek. Hosté sehráli velmi kvalitní utkání a nakonec zvítězili vysoko 1:5. Nejvíc se prosadil Honza Kolář, který zapsal tři gólové nahrávky.

LETTRU
Letňany
4. Kolo
Praha
23.09.2017
18:00
1:5
(1:2, 0:2, 0:1)
Trutnov
Branky a nahrávky: 7. Lojka (Prchal, Havlůj) - 6. Martinec (Kolář, Poul), 13. T. Půlpán (Kastner, Chytráček), 35. A. Půlpán (Kolář), 37. A. Půlpán (Kolář), 58. Kastner (Polívka)

Vyloučení: 2:2, navíc Poul (TRU) OT, Využití: 0:1

Letňany: Pírs (Sljusarčuk) – Beran, Gebell, Chvála, L. Kučera, Novák, Saňa, Uhlíř – Doležal, Dyrynk, Havlůj, Honetschläger, Horák, Kotyra, J. Kučera, Lojka, Vá. Prchal, Vo. Prchal, Švarc, Valder, Volek

Trutnov: Ašenbrenner (Jeschke) - Poul, Vácha, Polívka, Fedulov, Malík, Suk - Kolář, Martinec, A. Půlpán - T. Půlpán, Kastner, Chytráček - Smékal, Zahradník, Ukhin

Hokejisté Trutnova putovali na led nováčka z Letňan, se kterým v přípravě dvakrát prohráli. Letňany navíc získaly první tři body na ledě Vrchlabí a do sestavy zapojily sparťanského útočníka Dominika Volka.

Jenže i Volek musel s údivem sledovat, jakým způsobem začali hrát zápas hosté z Trutnova. Naprosto diametrální nástup do zápasu pečetil první brankou v utkání, a také v trutnovském dresu Jakub Martinec, který převzal kotouč od Jana Kláře - 0:1. Jenže o minutu později bylo srovnáno. Nepřesnosti a chyby v rozehrávce potrestal domácí Lojka - 1:1. Jenže hosté hráli opravdu výborně. Rychlé brejky domácí nestačili bránit a Trutnov se prosadil znovu. Nahrávka Kastnera našla Tomáše Půlpána a ten poslal Draky znovu do vedení - 1:2. Letňany nemohly najít recept na trutnovskou kompaktnost a mohli znovu inkasovat. Tentokrát však shořel na Pírsovi Aleš Půlpán, když těsně před přestávkou ujížděl úplně sám na domácí branku.

Druhá třetina nezačala pro Draky zrovna nejlépe, ale po pár minutách to už byly zase oni. Domácí mohli srovnat ale Kotyrova šance skončila na výborném Ašenbrennerovi. Ten poté exceloval při tutovce Havlůje, kterého vychytal svojí pohotovou lapačkou. Draci dostali v 34. minutě výhodu přesilové hry. Byla to znovu první lajna, která rozebrala domácí obranu a z dorážky poslal hosty do dvoubrankového vedení Aleš Půlpán - 1:3. Aby toho nebylo pro domácí málo, tentýž hráč ujel o minutu později celé obraně domácích a tentokrát svůj blafák zakončil přesně a překonal Pírse - 1:4.

Domácí si s hrou hostů nevěděli rady. Třetí třetina už byla vyrovnaná, ovšem musíme podotknout, že hosté se nikam nehrnuli a pouze střežili svoje obranné pásmo. Největší šanci spálil Doležal, na kterého čekala odkrytá branka, jenže na poslední chvíli zasáhl Poul a Ašenbrenner a kotouč tak skončil mimo. V polovině třetí třetiny se zranil Fedulov (šrám v obličeji) a hosté dohrávali pouze na dvě obrany. Letňany svůj tlak stupňovaly, ale bez výsledku. V 55. minutě navíc domácí kouč Totter odvolal brankáře a domácí to zkusili v šesti. Neúspěšně. Vyhozený kotouč z hole Lukáše Kastnera totiž skončil v domácí brance - 1:5. Trutnov tak za doprovodu svých úžasných fanoušků, kteří ovládli celou Ice Arénu v Letňanech, dokráčel k prvním třem bodům v letošní sezóně.

Další utkání sehrají Draci na svém ledě a to ve středu, 27.9.2017, když od 18:00 přivítají dalšího nováčka SHK Antiradary Slaný (HC Most). Děkujeme všem za podporu a těšíme se na vaší návštěvu! Reportáž: Redakce