|

První derby ovládl Trutnov!

Druhý přípravný duel a hned derby. Trutnov přivítal Vrchlabí a nakonec slavil výhru 3:1.

TRUVCH
Trutnov
2. Zápas
Trutnov
16.08.2017
19:00
3:1
(1:0, 0:1, 2:0)
Vrchlabí
Branky a nahrávky: 13. Kastner (Fedulov), 50. Kastner (Půlpán), 51. Uchin (Hlaváček) – 25. Matějček (Jirků, Šťastný)

Vyloučení: 7:8, Využití: 0:1

Trutnov: Ašenbrenner (Jeschke) - Vácha, Fedulov, Machač, Suk, Suvorov, Polívka - Hlaváček, J. Martinec, Ukhin - T. Půlpán, Kastner, Malík - Janoušek, Zahradník, Tatar - Adolf

Vrchlabí: Jelínek (30. Šenk) – Abraham, Chleborád, Jirků, Matějček, Bendík, Beran, Šlaicher – Filip, Šťastný, Oppelt, Šimoníček, Maďar, Miškovský, Urban, Pšurný, Krsek, Mach, Kerekanič

Hokejisty Trutnova čekal další přípravná duel. Tentokrát na svém ledě přivítali hokejisty Vrchlabí.

Zatímco v sestavě hostů chyběli zranění Bláha, Abrahám, Procházka, ale také Pojkar, trutnovští se museli obejít bez několika klíčových hráčů. Do zápasu nenastoupil Aleš Půlpán, Rohlík, Poul, Píša, Filip Martinec a Petr Chytráček.

Úvod zápasu byl opatrný a na kotouči to zvládalo lépe Vrchlabí. To se také dostalo do první šance v rámci početní výhody pěti proti třem. Nebezpečně pálil Šťastný, ale Ašenbrenner si počítal na jedničku. Po skončení početní výhody hostů se do úniku dostal Lukáš Kastner a otevřel skóre střelou pod vyrážečku - 1:0. Vrchlabí mohlo srovnat krok, ale střela Šimoníčka zůstala pouze v lapačce domácího brankáře. Do kabin se šlo za vedení domácích.

Druhá třetina už nabídla lepší hokej a po vzájemném oťukávání už byly vidět šance na obou stranách. V 25. minutě využilo Vrchlabí přesilovou hru, když se trefil obránce Matějíček - 1:1. Následně mohl vedení zvýšit Filip, ale proti němu vytasil pohotový beton domácí strážce svatyně Ašenbrenner. Na druhé straně mohli jít domácí do vedení po šanci Janouška a následně dorážky Tatara, ale kotouč skončil mimo prázdnou branku.

Rozhodující momenty přišly ve třetí třetině. A to přesněji v její polovině. Výborné vhazování sehrála dvojice T. Půlpán a Kastner. Prvně jmenovaný buly čistě vyhrál a dělovka Lukáše Kastnera skončila za zády Šenka - 2:1. O minutu později se domácí prosadili znovu. Jaroslav Ukhin si zpracoval oblouček od Hlaváčka a poslal ho za záda Šenka - 3:1. Hosté mohli skóre zkorigovat, ale trestné střílení Šimoníček neproměnil. Skóre se tak už neměnilo a Trutnov zaslouženě zvítězil.

Další utkání sehrají hokejisté Trutnova v pátek na ledě Řisut. Ve Slaném se začíná v 18:00 hodin. Reportáž: Redakce