|

V Nymburce byl Trutnov lepší a zaslouženě vyhrál!

Ve druhém přípravném zápase narazili hokejisté Trutnova na NED Hockey Nymburk. Za nepříznivého stavu 2:0 pro domácí však přišel obrat a nakonec se hosté radovali z výhry 2:4.

NYMTRU
Nymburk
Příprava
Nymburk
23.08.2016
18:00
2:4
(1:0, 1:2, 0:2)
Trutnov
Branky a nahrávky: 9. Arnošt (Smejkal), 33. Ječný (Eis) - 35. T. Půlpán (Malý), 38. Kysela (Poul), 45. Malý (Kastner), 51. A. Půlpán (Chytráček, Fedulov)

Vyloučení: 6:3, Využití: 1:1

Nymburk: Matoušek (od 31. Krafta) - Straka, Chaloupka, Loučka, Saňa, Rittig, Novák, Bureš, Knesl, Kříž - Protivný, Sedmik, Eis, - Bičiště, Chmelař, Ječný - Arnošt, Smejkal, Hammalter - Kuzďas, Josefus, Šimek

Trutnov: Veselý (Od 31. Bouška) - Poul, Vácha, Junek, Abraham, Beneš, Bezděk, Suvorov, Sergeev - Chytráček, Fedulov, A. Půlpán - T. Půlpán, Kastner, Malý - Smékal, Janoušek, Kysela - Vacek, Ukhin, Hlaváček

Hokejisté Trutnova zajížděli k dalšímu a zároveň i poslednímu zápasu přípravy na led soupeře. Draci se představili na ledě Nymburka, se kterým měli v minulé sezóně bilanci tří výher a jedné prohry.

Utkání začalo velmi zostra a hned bylo k vidění pár šancí na každé straně. Domácí šanci měl Bičiště, ale Veselý jeho pokus chytil. Na druhé straně pálil Chytráček, ale Matoušek stál tam, kde měl. Změna skóre přišla v trutnovském oslabení. Špatné rozebrání hráčů a odražený kotouč na hůl Arnošta znamenalo vedení domácích - 1:0. Hosté se však dál tlačili do branky a soupeři znepříjemňovali rozehrávku svým napadáním. V přesilové hře pálili od modré Poul a Abraham, ale ani jeden pokus se za záda Matouška nedostal. Nymburk hrozil z prostoru kolem kruhů ale střela Protivného nijak Veselého v brance Trutnova nepřekvapila.

Druhá dvacetiminutovka přinesla velký tlak hostujícího celku. Velkou šanci měl Tomáš Půlpán, ale střela přes obránce se mu nepovedla. Ani dorážka Kysely k vyrovnání nevedla. A tak se stalo to, co nikdo nechtěl - udeřili domácí. Z protiútoku se stal brejk a ten proměnil Ječný - 2:0. Hosté však nesložili zbraně a šli tvrdě za snížením. To se povedlo v 35. minutě, když se kotouč dostal na hůl Tomáše Půlpána, který ho poslal za záda Krafty - 2:1. O tři minuty později hosté dobře vystřídali, Poul poslal do brejku Aleše Půlpána s Kyselou. Jiří Kysela s ničím neotálel a poslal kotouč za záda přesouvajícího se Krafty - 2:2. Do kabin se šlo za vyrovnaného stavu.

Třetí dějství bylo v režii hostujícího celku. Trutnov ještě zvýšil obrátky a domácí hokejisté s tím měli velké problémy. Ve 45. minutě vyslal Kastner do brejku Pavla Malého a ten poslal hosty krásnou brankou do vedení - 2:3. O šest minut později předvedla hokejovou nádheru první formace. Fedulov vybojoval kotouč v útočném pásmu, přihrál Chytráčkovi a ten celou akci vyšperkoval zadovkou na úplně volného Aleše Půlpána, který chladnokrevně zavěsil - 2:4. Nymburk se poté dostal do tlaku, ale nedokázal ho nijak extra využít. Hosté si už konec utkání pohlídali a dokráčeli tak k první výhře v přípravě.

Trutnovští Draci sehrají další utkání už na domácím ledě. V neděli 28.8.2016 přivítají od 19:00 finský Vikingit. Vstupné je jednotné a to 30,- Kč. Děkujeme všem fanouškům za podporu a zvláště těm, co s námi byli v Nymburce! Reportáž: Redakce