|

Žádná pohádka, ale skutečnost! Trutnov otočil zápas v Písku a veze tři body!

Hokejisté Trutnova zajížděli na horký led Písku. V prvním zápase vyhrál Trutnov o gól (4:3) a teď ho čekal velmi těžký úkol. Písek totiž pětkrát v řadě neprohrál. Hosté ale utkání zvládli a díky výbornému výkonu si po zásluze odvezli tři body.

PISTRU
Písek
25. Kolo
Písek
06.01.2016
18:00
2:4
(0:1, 2:0, 0:3)
Trutnov
Branky a nahrávky: 27. Procházka (Jirků), 31. Urbanec (Ciboch) – 17. Kastner, 47. Kastner (A. Půlpán), 53. Píša, 60. A. Půlpán

Vyloučení: 7:5 navíc Píša (TRU) 10+OK, Využití: 0:1

Písek: Panec – Procházka, Jirků, Hřebíček, Hanus, Škopek, Hrubý, Koutenský, Pavlíček – Slavík, Vlček, Urbanec, Růžička, Ciboch, Sýbek, Volf, Ferebauer, Pašek, Novák

Trutnov: Jeschke – Píša, Karlík, Kubica, Vácha, Beneš, Suvorov, Shamolin, Ukhin, Malý, Půlpán A., Fedulov, Janoušek, Půlpán T., Smékal, Kastner, Chytráček, Perutek

První utkání v novém roce a hned výlet do vzdáleného Písku - tak to byla středeční idylka pro hokejisty Trutnova. Cíl byl jasný - vyhrát za tři body, stáhnout všechny soupeře a přiblížit se "desítce" zajišťující předkolo Play Off.

Písek, velmi houževnatý a bruslařsky vyspělý soupeř. Pět utkání v řadě neztratili domácí ani jeden bod. To připomněl již v 6. minutě hostujícímu týmu domácí Vlček, který jel sám na Jeschkeho. Domácí střelec však nevěděl, že právě brankář Trutnova má neskutečnou formu. O tři minuty musel Jeschke likvidovat další šanci, tentokrát to zkoušel Sýbek, neuspěl. Domácí však chybovali a potrestat to mohl Tomáš Půlpán, ale na Pance recept nenašel. To se povedlo až hostujícímu celku v 17. minutě. Chybu v rozehrávce domácích využil Lukáš Kastner a poslal Trutnov do vedení - 0:1. Domácí byli jako opaření a do kabin se šlo lépe hostům.

Jenže druhé dějství bylo ze strany domácích výrazně veselejší. O to se postaral již ve 27. minutě Pavel Procházka, který dorazil kotouč za záda bezmocného Jeschkeho - 1:1. Aby toho nebylo málo, tak přečíslení z 31: minuty využil Josef Urbanec a domácí byli na koni - 2:1. Jenže Trutnov zbraně nesložil. Bojoval dál a dostával se čím dál více do šancí. Vyrovnat mohl Jaroslav Uchin, ale Panec včas sklapl svoje betony k sobě. Nebezpečnou situaci musel řešit i Jeschke, ten si ale se střelou Vlčka poradil.

Někdo by řekl, že domácí celek utkání zvládne a přidá ještě uklidňující branku. To se však nestalo a domácí se na žádný gól už nezmohli. Jasnou příčinou toho byl hostující Oto Jeschke, který deptal domácí útočníky celých 60 minut. Ve 46. minutě sice domácí tlačili, ale prosadili se hosté. Střelu Aleše Půlpána dorazil za záda Pance svým druhým gólem Lukáš Kastner - 2:2. Trutnov byl při chuti. O dvě minuty později pálil Aleš Píša, ale Panec se štěstím kotouč chytil. Ovšem na střelu z 53. minuty už byl krátký. Při přesilové hře dostal na modrou nabito Aleš Píša a svou dělovkou div neprotrhl síť - 2:3. Domácí byli pod obrovským tlakem a hostujícímu týmu to vyhovovalo. Hosté však neudrželi nervy na uzdě a stálo je to málem zápas. Aleš Píša dostal za protesty dva desetiminutové tresty a šel předčasně do sprch. Toho málem využil domácí sýbek, který 56 sekund před koncem trefil tyčku! Trutnov má ale ve svých řadách Aleše Půlpána, který v posledních zápasech potvrzuje svoje kvality. Aleš Půlpán pečetil osud celého utkání svým gólem do prázdné branky a rozhodl, že tři body putují do Trutnova - 2:4.

Hokejisté Trutnova tak zvládli utkání, které bylo pro ně opět klíčové, protože na Písek ztráceli šest bodů. Teď se pomalými krůčky přibližují postupové desítce. Další utkání sehrají hokejisté Trutnova na svém ledě již tuto sobotu a přivítají Vajgar Jindřichův Hradec. Utkání začíná v 18:00. Děkujeme za přízeň a podporu!

Ohlasy po utkání

Lukáš Kastner (2+0)

" Písek byl hodně zkušený. Ze začátku zápasu nás pustil do šancí a jednu z nich jsme dokázali proměnit. Pak jsme ale polevili a málem nás to stálo zápas. Utkání jsme zvládli, předvedli jsme výborný obrat a celé utkání jsme zvládli i po taktické stránce. Máme velkou radost a děkujeme za podporu!"

Reportáž: Redakce