|

Bída a zmar - Trutnov padl v prodloužení...

Hokejisté Trutnova v sobotním duelu nezvládli roli favorita a padli v prodloužení. Děčín stáhl vedení 3:0 a dokonce minutu před koncem vedl. Srovnání přišlo z hol Aleše Půlpána, ale rozhodl hostující matador Hašek. Trutnovu se boj o předkolo značně zkomplikoval.

TRUDEC
Trutnov
31. Kolo
Trutnov
30.01.2016
18:00
4:5 pr.
(0:0, 3:1, 1:3 - 0:1)
Děčín
Branky a nahrávky: 33. Píša (Beneš, A.Půlpán), 34. A.Půlpán (Chytráček, Píša), 36. Vácha (TS), 60. A.Půlpán (Chytráček, Shamolin) – 39. Zika (Oliverius), 43. Volráb, 50. Hašek, 56. Zika (Oliverius), 63. Hašek (Kaltenböck, Volráb)

Vyloučení: 4:7, Využití: 3:1, V oslabení: 1:0

Diváci: 515

Trutnov: Jeschke (Hlubuček) - Píša, Beneš, Kubica, Vácha, Suvorov, Fedulov - A. Půlpán, Chytráček, Malý - Shamolin, Kastner, T. Půlpán - Uchin, Janoušek, Perutek

Děčín: Lavinger (Šticha) – Procházka, Molnár, Kaltenböck, Vaněk, Kvaček, Klement, Hašek, Volráb, Vacek, Vykouk, Oliverius, Zika, Faigl, Buďa, Patzelt, Sýkora, Fojt, Chovanec

Hokejisté Trutnova přivítali v sobotním klání hostující Děčín. Souboj celků diametrálně odlišných (podle tabulky)nakonec rozhodli hosté v prodloužení.

Úvod zápasu byl z domácí strany katastrofální. Ani přihrávka, ani střela, domácím se nedařilo vůbec nic. Hosté z Děčína bránili výborně střední pásmo a domácí mužstvo nepouštěli vůbec k ničemu. V 9. minutě měl šanci Vacek, ale po objetí branky kotouč nezasunul. V 11. minutě se osmělili domácí, ale Malý dvakrát Lavingera nepřekonal a to ani po něm Beneš. V téže minutě byl vyloučený Buďa a po něm Volráb. Domácí však přesilovou hru nevyužili a po návratu z trestné měl šanci Buďa – Jeschke ho chytil. V 16. minutě stál sám před brankou Vaněk, ale domácího brankáře nepřekonal. Přečíslení dva na jednoho řešil Aleš Půlpán přihrávkou, ale adresát byl neznámý.

Druhá třetina byla z domácí strany lepší a také veselejší. První dvě šance si připravili Zika s Vaňkem, ale ani jeden z hostujících útočníků domácího brankáře nepřekonal. V 26. minutě pykal Fedulov, ale hostující celek toho nijak nevyužil. Ve 29. minutě jeli domácí znovu dva na jednoho, ale Chytráček s Alešem Půlpánem na Lavingera nevyzráli. V 33. minutě hráli domácí přesilovou čtyř proti třem. Od modré vypálil Aleš Píša a rozvlnil síťku za Lavingerem - 1:0. V téže minutě, znovu při přesilové hře čtyřem proti třem, se prosadil Aleš Půlpán, když dorazil kotouč do prázdné branky - 2:0. V 35. Minutě nabídl hlavní sudí Veselý přesilovou hru Děčínu. Po jejím skončení ujel domácí Vácha a byl faulován – bylo nařízeno trestné střílení. Domácí obránce Lukáš Vácha provedl nájezd bravůrně a prostřelil Lavingera - 3:0. V 39. minutě měl výbornou šanci Kubica, ale netrefil ani branku. A hosté trestali těsně před koncem. Zika dostal kotouč do jízdy, proskočil domácí obranou a prostřelil Jeschkeho mezi betony - 3:1.

Třetí třetina byla z domácí strany naprostou tragédií. V 41. minutě byl vyloučen domácí Beneš a hosté se dostali do hry. Ve 43. minutě dostal šanci Volráb a zmatku před brankou Trutnova využil - 3:2. Ve 45. minutě chybovali domácí znovu a Fojt nastřelil tyčku. Ve 47. minutě se ocitl sám před Jeschkem hostující Faigl a jen a tak tak, že Jeschkeho nepřekonal. O tři minuty později mohl jít Trutnov do trháku, ale střela Aleše Půlpána trefila tyčku. Protiútok a srovnáno. Beneš zaspal na modré, do přečíslení se dostal Hašek s Volrábem a přesouvající se Jeschke neměl šanci - 3:3. V 53. Minutě spálil tutovku hostující Vaněk, který stál sám před Jeschkem. Domácím se nedařilo vůbec nic a to vyvrcholilo čtyři minuty před koncem. Zika zachytil rozehrávku Fedulova a prostřelil Jeschkeho - 3:4. Domácí na co sáhli, to skončilo u hráčů Děčína. Bída a zmar. V 59. Minutě fauloval hostující Vacek a domácí odvolali brankáře. To se ukázalo, jako dobrý tah trenéra Půlpána staršího. Z rohu vyjel Aleš Půlpán a nachytal Lavingera na švestkách - 4:4.

Utkání dospělo do prodloužení. První šanci měl na hokejce Volráb, ale neuspěl. Po něm se do branky tlačili Buďa a Faigl, ale ani jeden z nich na Jeschkeho nevyzrál. Na druhé straně byl v brejku Aleš Půlpán, byl jasně faulovaný, ale hlavní sudí nechal hru plynout. Opět to byli ale hosté, kdo toho využil. Jaroslav Hašek dostal přesný pas a ukončil celé utkání - 4:5.

Hokejisté Trutnova tak nezvládli druhý duel za sebou a opět prohráli v nastavení. Situace kolem předkola Play Off se značně zkomplikovala a poslední tři utkání nabídnou velmi zajímavou podívanou včetně napínavé zápletky do posledního kola. Děkujeme všem za přízeň a podporu. Reportáž: Redakce