|

Jako na houpačce! Trutnov porazil Klatovy!

V 28. kole II. Ligy ČR hostil domácí HC BAK Trutnov hostující SHC Klatovy. Utkání plné zvratů zvládli lépe domácí. Čtyři využité přesilovky, dvě branky Tomáše Půlpána, dvě nahrávky Aleše Píši - to vše mohli diváci vidět, když zavítali do trutnovské Pro Hockey Arény.

TRUKLT
Trutnov
28. Kolo
Trutnov
20.01.2016
18:00
5:4
(1:2, 3:2, 1:0)
Klatovy
Branky a nahrávky: 16. Malý (Píša, P. Beneš), 24. T.Půlpán (Píša, Kubica), 25. Suvorov (Fedulov, L.Novák), 37. P. Beneš (Chytráček), 51. T. Půlpán (Shamolin) – 11. Váchal (Špaček, Přikryl), 15. Špaček (Holý, Přikryl), 31. Holý (Beran), 36. M. Beneš (Němec, Houfek)

Vyloučení: 3:7, Využití: 4:2

Trutnov: Jeschke (Hlubuček) - Beneš, Píša, Kubica, Vácha, Suvorov, Fedulov - Malý, Chytráček, T. Půlpán, Shamolin, Kastner, L. Novák, J. Novák, Perutek, Janoušek, Smékal,

Klatovy: Štekr (Kukin) – Holý, Špaček, Marcel, Slavík, Houfek, Kubík – Tulačka "A", Michel, Topinka "C", Beran, Přikryl, Váchal, Němec, Pacanda, M.Beneš, Leština

Hokejisté Trutnova nastupovali do středečního duelu jako outsider. První měření sil zvládly lépe Klatovy, když na domácím ledě zvítězily vysoko 9:1. Ovšem od té doby doznal kádr Klatov výrazných změn.

Trutnov se hostujícího celku nebál a vlítl na něj s veškerou vervou. V 9. minutě se v brejku ocitl Pavel Malý, ale hostující Houfek mu zakončení nedovolil a kotouč mu vypíchl. V 11. minutě se po prvé měnilo skóre. Sérii nepřesností přerušila dlouhá nahrávka na Váchala a ten střelou k tyči překonal domácího brankáře - 0:1. Aby toho nebylo málo, tak ve 14. minutě šel pykat na trestnou lavici domácí Suvorov a hosté Trutnov zamkli v jejich obranném pásmu. Přesilovou hru hosté využili. Opět to bylo po dlouhé nahrávce a tentokrát zakončoval Špaček - 0:2. S domácími to vypadalo velmi zle. Dvougólová ztráta po patnácti minutách však nic neznamenala a Draci zabrali, jako jeden tým. Na trestné lavici seděl hostující Marcel, ke střele napřáhl Píša a kotouč za záda Štekra dorazil Pavel Malý - 1:2. Domácí pookřáli, ale do přestávky se stav už nezměnil.

Druhá třetina byla z pohledu domácích velmi podařená. V rozmezí 23. - 24. minuty byly vyloučení dva hostující hráči. A domácí to potrestali. Na modré čáře při dvojnásobné výhodě opět napřáhl Aleš Píša, jeho dělovku vyrazil Štekr na hokejku Tomáše Půlpána a ten hostujícího brankáře překonal a vyrovnal - 2:2. Domácí byli při chuti a v pokračující početní výhodě znovu udeřili. Fedulov našel svého kolegu z obrany Aleksandra Suvorova a ten našel mezírku mezi Štekrem a brankou - 3:2. Strhující druhá dvacetiminutovka pokračovala. Hrdina předchozích okamžiků Suvorov znovu pykal na trestné lavici a po nahrávce Berana využil přesilovou hru střelou po ledě Holý - 3:3. Dramatický závěr druhé třetiny mohl zvrátit Kastner, ale za záda Štekra kotouč nepropasoval a z protiútoku se trefil hostující Martin Beneš - 3:4. Utkání plné zvratů pokračovalo. Kdo na utkání přišel, tak musel být spokojen. Na konci 37. minuty totiž nahodil kotouč na Štekrovu branku domácí Peter Beneš a jeho nahození skončila za zády klatovvského gólmana - 4:4. Do kabin se šlo za remízového stavu.

Rozuzlení celého utkání měl na hokejce ve 43. minutě domácí Lukáš Novák, ale jeho přízemní střela pouze minula branku Štekra. O tři minuty později se k zakončení dostal Chytráček, ale jeho střela pouze trefila tyčku. V 51. minutě si domácí zahráli přesilovou hru. A že jim přesilovku ve středečním duelu jdou, dokázala dvojice Alexej Shamolin a zakončující Tomáš Půlpán, který poslal kotouč na bližší tyč a za záda Štekra 5:4. Velmi napínavý a dramatický duel mohl konečně rozluštit Jakub Novák, ale při jeho pokusech mu chybělo štěstí. To samé platilo i samostatném úniku Chytráčka. Domácí závěr utkání zvládli a po zásluze sebrali všechny tři body.

Napínavé a dramatické utkání tak hokejisté Trutnova umlátili až do konce a Klatovy odjíždějí z trutnovské Pro Hockey Arény s prázdnou. Velmi důležitá výhra Draky v tabulce neposunula, ale stáhla náskok Nymburka, se kterým se hokejisté Trutnova ještě utkají. Další zápas se hraje v sobotu, kdy na domácím ledě budeme hostit sousedy z tabulky, třinácté Řisuty. Utkání začíná v 18:00 hodin. Děkujeme za přízeň a podporu! Reportáž: Redakce