|

Rozhodly přesilové hry - Trutnov v Brodě neuspěl a boj o předkolo se zkomplikoval...

Bez Josefa Čápa a bratrů Půlpánů cestovali hokejisté Trutnova do Havlíčkova Brodu. Souboj o "šest" bodů zvládli lépe domácí i díky dvěma využitým přesilovkám. Trutnovu se situace zkomplikovala a boj o předkolo Play Off pokračuje ve středu.

HVBTRU
Havlíčkův Brod
27. Kolo
Havlíčkův Brod
16.01.2016
17:00
4:1
(1:1, 1:0, 2:0)
Trutnov
Branky a nahrávky: 6. Přidal (Endál), 40. Kulhánek, 50. Beneš (Duben, Třetina), 54. Endál (Přidal) – 12. Shamolin (Karlík, Chytráček)

Vyloučení: 6:5, Využití: 2:0

Havlíčkův Brod: Č. Novák (Zvolánek) – T. Semrád, Kulhánek, Kolda, Loginovskij, Duben, Vala, Kořínek, Lacina – Přidal, Třetina, Endál – Kozlík, Kuchta, Beneš – Chlubna, Vlasov, Kondratěv – Hlídek, Cejpek, Ludvík

Trutnov: Jeschke (Hlubuček) - Píša, Karlík, Kubica, Vácha, Suvorov, Beneš - Fedulov, Chytráček, Shamolin - L. Novák, Kastner, J. Novák - Perutek, Janoušek, Malý - Uchin, Smékal

Hokejisté Trutnova putovali v sobotním duelu na led Havlíčkova Brodu. Do utkání vstupovali domácí s náskokem tří bodů právě na hosty, kteří přijeli s úkolem tento náskok smazat. S mužstvem nedojel zraněný Josef Čáp, potrestaný Aleš Půlpán a svou prvoligovou štaci v Litoměřicích si prodloužil Tomáš Půlpán.

Prvních dvacet minut bylo vyrovnaných. Maličko více ze hry měli hosté. Prakticky první vážnější šance domácích skončila gólem. V 6. minutě si domácí zahráli první přesilovou hru a tu také využili. Kotouč vystřelil Endál a ze skrumáže před brankou se prosadil domácí Přidal - 1:0. Hosté pokračovali ve své nepříjemné hře a domácím to dělalo velké starosti. První vážnou šanci měl nováček v sestavě Lukáš Novák, ale domácího brankáře nedokázal překonat. Hosté ale přeci jen srovnali. Ve 12. minutě se odrazil kotouč k Shamolinovi a ruský útočník ve službách Trutnova se nemýlil - 1:1. Do přestávky mohl ještě navýšit vedení Chytráček, ale jeho střelu domácí Novák chytil.

Druhá třetina nebyla zdaleka taková, jako ta první. Obě mužstva hrála opatrně. Více šancí si připravili hosté. Velmi aktivní Alexej Shamolin měl na hokejce dvě šance, z toho jednu poslal do tyčky domácí branky. Na druhé straně byl nebezpečný Endál s Kondratěvem, ale ani jeden z domácích hokejistů nedokázal překonat výborného Jeschkeho. Hosté si připravili dvě další velké šance po uplynutí své přesilové hry. Kotouč se dvakrát dostal až k Pavlu Malému, ale ani jednou jej hostující útočník nedokázal trefit. K dorážce Shamolinovi střely se dostal Fedulov, ale Čeněk Novák byl pozorný. No a tak přišli na řadu domácí. Necelou minutu před koncem hostující obrana zapomněla na Kryštofa Kulhánka, který vstřelil odražený kotouč přímo do šibenice Jeschkeho branky a využil druhou přesilovou hru domácích - 2:1.

Posledních dvacet minut začal Trutnov aktivně. Dostával se více do šancí a byl lepším mužstvem. Velkou šanci měl na své hokejce hostující Novák, ale odraženou střelu Kubici nedokázal propasírovat za ležícího domácího brankáře. Čas se krátil a hostům docházeli síly a možnosti. Při současném vyloučení v 50. minutě se prosadili domácí. Z vhazování posunul kotouč Duben na Filipa Beneše a jeho střela, k překvapení všech, skončila za zády Jeschkeho - 3:1. Poslední slovo měli zase domácí. Opět to byla velmi nepřehledná situace, ze které se prosadil domácí nejproduktivnější hráč Lukáš Endál a stanovil konečný stav zápasu na 4:1.

Trutnov tedy končí svou bodovou sérii a z Havlíčkova Brodu odjíždí bez bodů. Boj o předkolo Play Off pokračuje, hokejisté zeleno-bílých barev potřebují každičký bod. Ve středu přivítáme v Trutnovské Pro Hockey Aréně od 18:00 celek Klatov. Děkujeme za přízeň a podporu a těšíme se na středečn í souboj! Reportáž: Redakce