|

Trutnov s favoritem padl... Draci nestačili na Kozly...

V dalším kole se utkali hokejisté Trutnova s Kolínem. Na trutnovském ledě nakonec zvítězili hosté, kteří proměnili tři přesilové hry a přidali jednu branku v oslabení.

TRUKOL
Trutnov
21. Kolo
Trutnov
12.12.2015
18:00
2:4
(1:2, 0:2, 1:0)
SC Kolín
Branky a nahrávky: 17. Kastner (Píša), 55. A. Půlpán – 8. Kadlec st. (Pácal, Malý), 13. Veselý (Malý, Semirád), 33. Veselý (Semirád), 36. Morkes (Jankovský)

Vyloučení: 7:5, Využití: 0:3, V oslabení: 1:1

Diváci: 452

Trutnov: Jeschke (Čáp) – Karlík, Píša, Vácha, Kubica, Suvorov, Beneš – Fedulov, Chytráček, A. Půlpán – T. Půlpán, Kastner, Malý – Perutek, Janoušek, Smékal – Uchin, Shamolin

SC Kolín: Moravec (Sejpal) – Hanzl, Pácal, Voženílek, Skokan, Březina, Barták, Suchý – Veselý, Semirád, Malý – Jankovský, Zumr, Morkes – Kadlec ml., Kadlec st., Ježek – Jelínek, Navrátil

Další utkání sehráli hokejisté na svém ledě v Pro Hockey Aréně. Domácí HC BAK Trutnov hostil hostující Kolín.

Úvod zápasu patřil jednoznačně Trutnovu. Domácí na Kozly vlétli s obrovskou vervou a ihned po dvaceti sekundách mohl skóre otevřít Aleš Půlpán, ale Moravec byl na svém místě. Hned po něm pálil velmi nebezpečně Pavel Malý, ale Moravec i tento pokus chytil. Ve 3. minutě se osmělili i hosté. Petr Morkes prověřil Jeschkeho zblízka, ale domácí brankář s přehledem situaci pohlídal. Ve 4. minutě putoval na trestnou lavici Kadlec starší a to hned za dva fauly. Největší příležitost v početní výhodě měl Chytráček, ale střelu Píši za záda Moravce nedoklepl. Přesilová hra skončila při vyloučení domácích. Ve čtyřech na obou stranách se nic nestalo, ale ve zbývající přesilové hře udeřili hosté. Pácal vystřelil od modré a Kadlec starší tečoval kotouč mezi Jeschkeho betony - 0:1. Domácí si nedali říct a putovali opět na trestnou. Nejprve mohl skóre navýšit Voženílek, ale skákající kotouč na čáře odpálila domácí obrana. Po něm se však ke kotouči dostal Jan Veselý a prostřelil Jeschkeho po druhé - 0:2. O dvě minuty později šli hosté opět do početní výhody. Jenže tu využili domácí. V oslabení ujel po pravém mantinelu Lukáš Kastner a snížil na rozdíl jedné branky - 1:2. Více se do konce první třetiny nestalo.

Druhá třetina začala velmi vlažně. Moc šancí jsme ze začátku neviděli. V 25. minutě měl příležitost Morkes, ale jeho střelu chytil Ota Jeschke. V téže minutě se nabídla domácím přesilová hra pěti proti třem. Od modré pálil čtyřikrát Aleš Píša, ale Moravec byl pokaždé na místě. Aleš Půlpán střílel zboku, ale kotouč se otřel pouze o tyčku. Hosté poté špatně střídali a sám na branku pelášil Pavel Malý, ale jeho blafák skončil na tyčce. Na druhé straně, okamžitě z protiútoku, jel sám na branku Ježek, ale jeho blafák Jeschke vystihl a ještě předvedl famózní zákrok z učebnice ledního hokeje. V 31. minutě pálil od modré Suvorov, ale ani dorážky Janouška za Moravcem neskončily. O minutu později hráli domácí hokejisté přesilovou hru. Z nenápadné akce za jejich brankou se nakonec trefil Jan Veselý, který svojí střelu schoval mezi klubkem hráčů před Jeschkem - 1:3. Na rozdíl tří branek odskočili hosté opět v přesilové hře. Kombinaci Jankovského s Morkesem domácí nevystihli a ranou z první pod vyrážečku Jeschkeho se trefil Petr Morkes - 1:4. Domácí měli dost šancí na to, aby výsledek nebyl takový, ale ani kombinace z poslední minuty mezi Fedulovem a Alešem Půlpánem v brance Moravce neskončila.

Třetí třetina byla z pohledu domácích nejpovedenější, ptáte se proč? Protože jí vyhráli. Tomu však předcházelo několik dalších zajímavých momentů. Nejprve měl šanci hostující Petr Morkes, ale Jeschke s ledovým klidem šanci zneškodnil. V 54. minutě se do branky cpal Aleš Půlpán, neúspěšně a po něm velmi nebezpečně střílel Kastner, ale zase bez úspěchu. Tentýž hráč měl velkou šanci v 49. minutě v přesilové hře, ale opět na Moravce nevyzrál. To se povedlo až v 56. minutě. Aleš Půlpán vystihl rozehrávku Voženílka, nakopl vrtule a střelou bekhendem pod horní tyčku snížil - 2:4. Domácí to zkoušeli ještě v power-play, ale snížit se jim nepodařilo. Trutnov tak odchází bez bodů.

Další utkání sehrají hokejisté Trutnova již tuto středu, 16.12.2015, když od 18:00 přivítají na domácím ledě Vlky z Jablonce. Děkujeme všem fanouškům za přízeň a podporu! Reportáž: Redakce