|

Nevyšlo to ani ve Žďáře. Trutnov se dál trápí...

V 19. Kole II. Ligy ČR čekal trutnovské hokejisty nelehký úkol. Tím byla výhra nad Plameny ze Žďáru nad Sázavou. Utkání bylo kvalitní a pohledné a nakonec tři body zůstaly na domácím ledě.

SENTRU
Ždár nad Sázavou
19. Kolo
Žďár nad Sázavou
02.12.2015
18:00
3:2
(1:1, 2:1, 0:0)
Trutnov
Branky a nahrávky: 14. Štěpánek, 23. Krupka (Štěpánek), 31. Kaňka (Štěpánek) - 7. Perutek (Smékal, Janoušek), 36. Chytráček (A. Půlpán, Kubica)

Vyloučení: 3:2, Bez využití

Ždár nad Sázavou: Sláma (Blažíček) - Beneš, Pleva, L. Střecha, Smejkal, Rašner, Vítek - Krupka, Kaňka, Štěpánek - Bureš, Kvářů, Gregar - Vítek, T. Střecha, Hron

Trutnov: Čáp (Jeschke) - Beneš, Karlík, Kubica, Vácha, Suvorov, Fedulov - A. Půlpán, Chytráček, Shamolin - T. Půlpán, Kastner, Malý - Perutek, Janoušek, Smékal - Uchin

Hokejisty Trutnova čekal nelehký úkol a to v podobě výhry na ledě Žďáru. Utkání bylo kvalitní a oba soupeři šli jasně za vítězstvím. Strana štěstěny se přiklonila na stranu domácích. Trutnov již po čtvrté v řadě nebodoval.

Trenér Malinský po změnách v kádru učinil novou sestavu. Tentokrát odjeli hosté na tři pětky s jedním náhradníkem. První třetina ukázala, že chce Trutnov odjet se třemi body. Hostující celek vlétl na domácí a perfektní obranou je k ničemu nepustil. Odměnou za to byla branka, která padla v 7. minutě. Bleskovou a nejkrásnější akci zápasu sehrála trutnovská třetí formace a po ose Janoušek - Smékal se dostal sám před Slámu Vojta Perutek a kličkou do bekhendu otevřel skóre zápasu - 0:1. Hosté byli na koni a domácí se jen těžko prodírali přes trutnovskou obranu. První klíčový okamžik celého utkání přišel ve 14. minutě. Kaňka zahrál v postavení mimo hru a fauloval Suvorova. Čárový sudí však úmyslné postavení mimo hru neodpískal a hlavní nevyloučil. Z vhazování ujel domácí Štěpánek a bylo srovnáno - 1:1. Obrovskou šanci na rozdílovou branku měl Tomáš Půlpán po nahrávce Malého, ale odkrytou branku netrefil. Na druhé straně mohl vedení domácím zařídit Krupka, ale Čápa nepřekonal.

Druhá třetina už byla lepší a to hlavně z pohledu domácích. Další klíčová situace přišla ve 23. minutě, když nepochopitelně čárový sudí odpískali icing pro hosty, když hostující Shamolin byl prokazatelně ke kotouči blíž než obránce Beneš. No a z vhazování a po nedůrazu obrany Trutnova skóroval Krupka a domácí šli do vedení - 2:1. V 29. minutě měli hosté výhodu přesilové hry, ale dělovka Kubici a Beneše skončila pouze na výstroji domácího Slámy. A domácí trestali. Ještě v oslabení stihl ujet Kaňka se Štěpánkem a poté co Krupka vstoupil na led se trefil domácí Michal Kaňka - 3:1. S Trutnovem to vypadalo zle. Domácí se zatáhli do obrany a jen vyčkávali. Trutnov odpověděl v 36. minutě. Kubica dlouhým pasem našel Aleše Půlpána, ten jen protečoval kotouč na rozjetého Petra Chytráčka, který v úniku překonal bez problémů domácího Slámu - 3:2. Trutnov byl na dostřel a měl ještě dvacet minut na obrat.

Třetí dějství asi bylo nejvíce poznamenáno chybami sudích. Jak na straně domácích, tak na straně hostů, docházelo k neustálým faulům, které rozhodčí přehlížel a o offsidech nemluvě. První velkou šanci třetí třetiny spálil domácí Kaňka, který už překonal Čápa, ale hostující brankář vyšvihl zákrok ze škatulky zázračných a kotouč chytil těsně před čárou. Na druhé straně mohl srovnat Malý, ale jeho pokus mířil vedle. Asi nejklíčovější moment zápasu přišel pět minut před jeho koncem. Aleš Půlpán dostal kotouč od brejku a ačkoliv všichni věděli, že se o offside nejedná, čárový rozhodčí ho přeci jen zapískal. Z tutové šance se stalo vhazování ve středním kruhu, když se čárový rozhodčí po krátké poradě omluvil, že to vlastně offside nebyl. Minutu a dvacet jedna sekund před koncem zápasu vyloučil hlavní sudí domácí za zdržování hry. Trutnov si vzal ihned oddechový čas a odvolal Čápa z branky. Velký tlak však v branku neproměnil. Střela Kastnera se odrazila od betonů Slámy až do rohu. Víc se v utkání nestalo a tak Trutnov odešel z utkání již po čtvrté v řadě s prázdnou.

Hokejisty Trutnova nyní čeká domácí utkání se Sokolovem, který v minulém kole porazil na svém ledě Klatovy (6:1). Utkání se hraje v trutnovské Pro Hockey Aréně tuto sobotu, 5.12.2015 od 18:00. Tentokrát soutěžit nebudeme a Fanshop bude zavřený, z důvodů nemoci. Děkujeme za pochopení. Reportáž: Redakce