|

Draci spálili Medvědy na popel! Trutnov si z Děčína odvezl všechny tři body!

V dalším zápase cestovali hokejisté Trutnova na led Děčína. V loňské sezóně se Trutnovu nepodařilo Děčín porazit, letos ovšem hned v prvním utkání. Velkou zásluhu na tom má brankář Josef Čáp, který opět odchytal vynikající utkání.

DECTRU
Děčín
14. Kolo
Děčín
07.11.2015
18:00
1:7
(0:1, 1:3, 0:3)
Trutnov
Branky a nahrávky: 28. Fajgl (Zdvořáček, Kaltenböck) - 14. Luštinec (Chytráček, Perutek), 30. Malý (Poul), 34. Luštinec (Perutek), 36. Chytráček (Shamolin, Uchin), 48. Půlpán (Kastner), 52. Vácha (Shamolin, Fedulov), 58. Malý (Poul, Karlík)

Vyloučení: 9:8, Využití: 0:1, Střely na branku: 29:37

Děčín: Lavinger (Šticha) – Kvaček, Michajličenko, Hříbal, Molnár, Kaltenböck, Klement, Vegner, Zdvořáček – Faigl, Oliverius, Kuchynka – Zika, Volráb, Bejšovec – Fojt, Drnec, Kment – Bačák

Trutnov: Čáp (Jeschke) - Poul, Karlík, Chaloupka, Vácha, Kubica, Beneš - Malý, Kastner, Půlpán - Smékal, Janoušek, Perutek - Shamolin, Fedulov, Uchin - Luštinec, Chytráček

Hokejisté Trutnova v dalším sobotním utkání zajížděli na horký led Děčína. V loňské sezóně si Trutnov odvezl sedm branek a nula bodů. Letos si Draci odvezli také sedm branek, ale tři body!

První třetina začala velmi opatrně. Na šanci jsme čekali velmi dlouho. Příležitosti domácích končili pouze na mantinelech, jelikož domácí útok kotouče nepochytal. První velkou šanci měl Smékal, ale Lavingera nepřekonal. Další šanci měl Malý, ale jeho blafák do bekhendu Lavinger vystihl. I Fedulov ztroskotal na Lavingerovi, když mu domácí brankář kotouč vypíchl z hokejky. Hosté uděřili ve 14. minutě. Po vhazování se trefil Jakub Luštinec a vstřelil vedoucí branku - 0:1. Do konce první třetiny jsme už moc šancí neviděli.

Druhá třetina byla bohatá jak na šance, tak na góly. Nejprve jel sám na branku Luštinec, ale Lavinger ho vychytal. Na druhé straně v přečíslení dva na jednoho Oliverius nepřekonal Čápa. Velkou šanci měl i domácí Volráb, ale jeho střela Čápa nijak nepřekvapila. Srovnání přišlo v 28. minutě. Zdvořáček vystřelil přesně na hokejku Fajgla a ten překonal tečí hostujícího Čápa - 1:1. O dvě minuty později šel ale Trutnov do vedení. Rozehrávku domácích vystihl Poul a Pavel Malý vymetl pavučiny v brance Lavingera - 1:2. Ve 34. minutě Draci odskočili. Perutek přihrál do brejku Luštincovi a ten tentokrát Lavingera překonal - 1:3. Dílo druhé třetiny dokonali Draci v 36. minutě. Shamolin vybojoval kotouč, ten si našel Petr Chytráček a poslal kotouč za záda Lavingera - 1:4.

Třetí třetina byla už pouze v režii hostujícího Trutnova. Ve 48. minutě si Tomáš Půlpán počkal na správný okamžik, obkroužil branku a překonal nic netušícího Lavingera po páté - 1:5. Trutnov byl při chuti a střílel dál. Spolupráci Fedulova se Shamolinem využil Lukáš Vácha a prostřelil domácího brankáře po šesté - 1:6. Krutý příděl dokonal Trutnov v 58. minutě v početní výhodě. Poul si počkal na správný moment, přihrál Pavlu Malému a ten střelou po ledě uzavřel gólový účet celého zápasu - 1:7.

Hokejisté Trutnova tak protrhli sérii venkovních porážek a po zásluze si z Děčína odvezli všechny tři body. Další utkání sehrají Draci ve středu, na ledě Pelhřimova, který vyřešil svoje problémy se Zimním stadionem. Děkujeme všem za podporu a těšíme se na domácí, sobotní, klání proti Nymburku!

Reportáž: Redakce