|

Bojovný výkon na body nestačil. Draci padli s Buldoky ...

V dalším zápase II. Ligy ČR zajížděli hokejisté HC BAK Trutnov na led Řisut - do Slaného. Velmi kvalitní a bojovné utkání nakonec zvládli lépe Řisuty a zvítězily.

RISTRU
HC Řisuty
12. Kolo
Slaný
31.10.2015
17:00
5:2
(1:0, 1:1, 3:1)
Trutnov
Branky a nahrávky: 20. Kužel (Sladký, Kos), 34. Šilhavý (Čurda, Kos), 43. Šilhavý (Muláček, Kolařík), 46. Náprstek (Kužel), 58. Kos (Čurda, Kužel) – 38. Ukhin (Luštinec, Vácha), 50. Fedulov (Suvorov)

Vyloučení: 6:7, Využití: 2:0, Střely na branku: 30:34

HC Řisuty: Ilašenko (Škubal) – Kašák, Kužel, Dostál, Babický, Kolařík, Muláček, Bílek – Sladký, Kos, Náprstek – Záleský, Brém, Fortelka – Čurda, Slavíček, Šilhavý – Arnošt, Butor, Kalla

Trutnov: Jeschke (Čáp) - Poul, Karlík, Kubica, Vácha, Chaloupka, Beneš, Suvorov - Cetkovský, Chytráček, Malý - Uchin, Janoušek, Luštinec - Bartoň, Půlpán, Kastner - Fedulov, Shamolin, Perutek

Hokejisté Trutnova sehráli již po druhé za sebou utkání na hřišti soupeře. Tentokrát se utkali na ledě ve Slaném s celkem Řisut. Nejpočetnější skupinka diváků přijela z Trutnova a za to jim mnohokrát děkujeme!

Trutnov nastoupil do utkání v promíchané sestavě. První třetina nevypadal vůbec zle. Vyrovnaných prvních dvacet minut znamenalo šance na obou stranách. Šanci na úvodní branku měl ve 13. minutě Čurda, ale jeho pokus vyrazil Jeschke ramenem. Po něm střílel v přesilové hře Kos a Náprstek, ale ani jeden z nich na Jeschkeho recept nenašel. Na druhé straně zahrozil Malý, ale jeho střela skončila v lapačce Iljašenka. Přeci jen se domácí trefili a bylo to 40 sekund před přestávkou. Unavený Kužel přejel modrou čáru, udělal pohyb na osu hřiště a vystřelil - kotouč skončil za zády Jeschkeho - 1:0.

Branka do šatny však nic neznamenala a Trutnov svého soupeře začátkem druhé třetiny přehrával. V přesilové hře pálil hostující Karlík, ale jeho kotouč za zády Iljašenka neskončil. Na druhé straně měl slibnou šanci Kos, ale na poslední chvíli zasáhla hostující obrana. V polovině druhé třetiny dostal od Poula přihrávku Cetkovský a jeho střela skončila na tyčce. Změna stavu přišla v 34. minutě. Nahození Šilhavého z rohu kluziště skončilo v brance Trutnova - 2:0. Hosté ještě přidali v obrátkách. O čtyři minuty později se Draci radovali. V brankovišti se nejlépe zorientoval Jaroslav Uchin a překonal Iljašenka - 2:1. Hostující družstvo bylo na koni, ale do konce přestávky už změna skóre nenastala.

Třetí třetina začala velkým tlakem hostí. Ovšem ve 43. minutě domácí odskočili na rozdíl dvou branek. Znovu to byl Šilhavý, který tentokrát s přehledem překonal hostujícího brankáře - 3:1. O tři minuty později bylo téměř rozhodnuto. Náprstka vybídl Kužel a prvně jmenovaný se zakončením neotálel - 4:1. Hosté nasadili vysoké obrátky a domácí byli pod obrovským tlakem. V 50. minutě se k dorážce dostal Pavel Fedulov a snížil - 4:2. Trutnov pokračoval ve velké bitvě. Schylovalo se k power-play a přišla nepochopitelná chyba hostující týmu. Hybridního icingu využil Čurda a přihrál do prázdné branky Kosovi, který utkání pečetil - 5:2.

Hokejisté Trutnova se za výkon stydět nemusí, ale bohužel znovu odjeli ze hřiště soupeře bez bodů. Další utkání je čeká ve středu 4.11.2015, kdy od 18:00 přivítáme Draky z Bíliny. Těšíme se na vaší návštěvu a děkujeme za podporu! Reportáž: Redakce