|

Krutý příděl - devět branek si Trutnov odvezl z Klatov ...

Kdo si ve středu myslel, že hokejisté Trutnova budou trápit favorizovaný celek z Klatov, tak ho vyvedla z omylu již první třetina. Mužstvo posílené o extraligového Jána Sýkoru si utkání pohlídalo a navíc i s chutí zastřílelo. Trutnov si odvezl devět branek.

KLTTRU
Klatovy
11. Kolo
Klatovy
28.10.2015
18:00
9:1
(4:0, 2:0, 3:1)
Trutnov
Branky a nahrávky: 7. Váchal (Michel, Slavík), 15. Tulačka (Kristl, Holý), 17. Sýkora (Marcel, Přikryl), 20. Kristl (Michel, Sýkora), 23. Kristl (Holý, Beran), 38. Sýkora (Michel, Kristl), 51. Beran (Tulačka), 54. Sýkora (Přikryl, Houfek), 60. Andrlík (Topinka, Kubeš) - 41. Bartoň (Kastner, Malý)

Vyloučení: 3:13 navíc Kepka OK, Využití: 4:0, Střely na branku: 54:?

Klatovy: Štekr - Chalupa, Holý, Marcel, Andrlík, Slavík, Houfek, Kubík, Leština - Tulačka, Kristl, Beran - Michel, Přikryl, Sýkora - Kubeš, Váchal, Kepka - Pacanda, Topinka

Trutnov: Jeschke - Poul, Karlík, Kubica, Vácha, Chaloupka, Beneš, Suvorov, Fedulov - Bartoň, Kastner, Malý - Cetkovský, Půlpán, Luštinec - Uchin, Janoušek, Smékal - Perutek, Chytráček, Shamolin

Hokejisté Trutnova zajížděli na led Klatov. Téměř pětihodinová cesta Drakům neprospěla a z Klatov si odvezli devíti brankovou nálož. V kádru HC Klatovy nastoupil plzeňský Škodovák a reprezentant Slovenska Ján Sýkora, který byl v loňské sezóně nejproduktivnějším hráčem HC Škoda Plzeň.

Již úvod celého zápasu napověděl, jakým tempem a stylem se bude utkání hrát. Domácí vlétli na hostující Trutnov jako tajfun. Prvotní tlak hosté ustáli, ale jejich nedisciplinovaností se Klatovy dostali do utkání. Z prvních čtyř branek v úvodní třetině byli tři z přesilové hry. Hostující celek tedy po první třetině odcházel s čtyřbrankovým mankem když se postupně trefili Váchal - Tulačka - Sýkora a Kristl - 4:0.

Druhá třetina pokračovala ve stejném duchu. Jakmile šli hosté do oslabení, domácí družina zatápěla pod trutnovským kotlem. Zásahy Jeschkeho byly někdy až neuvěřitelné a díky němu se ve druhé třetině trefili pouze Kristl a Sýkora - 6:0. Draci se zmohli jen pouze na jednu šanci, kterou spálil těsně před koncem druhé třetiny Suvorov.

Třetí třetina začala z vesela. Kastner našel úplně volného Bartoně, který bekhendem překonal Štekra - 6:1. Ovšem to bylo naposled, kdy se Trutnov dostal ke slovu. Rozjeté Klatovy opět stupňovali svůj tlak. Ve 48. minutě skončil zápas pro Poula, který inkasoval úder do obličeje a pro Kepku, který putoval do sprch. Ovšem domácí poslední desetiminutovku rozjeli opět ve velkém stylu. Díry v trutnovské obraně potrestali Beran, Sýkora a minutu před koncem ukončil trápení Trutnova Andrlík - 9:1.

Trutnov musí okamžitě na tento zápas zapomenout, protože již tuto sobotu zajíždí na led Řisut (do Slaného), kde se pokusí odčinit devíti brankový debakl. Domácí utkání poté Draci sehrají ve středu, kdy přivítají Bílinu.

Reportáž: Redakce