|

Trutnov vyloupil Vajgar a po třetí za sebou zvítězil!

Tři utkání v řadě dokázali hokejisté Trutnova ovládnout. Duel v Jindřichově Hradci otočili ve druhé třetině. U všech branek byl nejproduktivnější hráč Trutnova Pavel Malý, který vstřelil dvě branky a na další dvě přihrál. Celkem má ze tří posledních utkání 10 bodů!

JHRTRU
Jindřichův Hradec
8. Kolo
Jindřichův Hradec
17.10.2015
18:00
2:4
(2:1, 0:3, 0:0)
Trutnov
Branky a nahrávky: 15. Košťál (Hložek, Žáček), 15. Lazorišák (Brabec, Tomšík) - 17. Karlík (Malý, Bartoň), 24. Malý (Kastner, Karlík), 31. Kastner (Malý, Karlík), 37. Malý (Perutek, Půlpán)

Vyloučení: 2:7, Využití: 0:1

Jindřichův Hradec: Kubeš (Fogl) - Pípal, Popelka, Kadlec, Kohút, Tržil, Žáček, od 21. min. Port, Koňařík - Záhora, Voříšek, Bílek - Brabec, Lazorišák, Tomšík - Drda, Košťál, Hložek - Kundrát, Šafář, Heřmánek

Trutnov: Jeschke (Čáp) - Poul, Karlík, Kubica, Vácha, Chaloupka, Suvorov - Bartoň, Kastner, Malý - Perutek, Půlpán, Luštinec - Uchin, Fedulov, Shamolin

Hokejisté Trutnova v rámci dalšího kola II. Ligy ČR putovali na led Jindřichova Hradce. Domácí Vajgar předvedl sympatický výkon, ovšem na rozjetou trutnovskou mašinu to nestačilo.

První třetina začala náporem Trutnova. V první velké příležitosti selhali Kastner s Bartoněm. Na druhé stráně pálil ostře Bílek. V první přesilové hře se hostující mužstvo dostalo do tlaku, ale branku to nepřineslo. Domácí s první početní výhodou nenaložili dobře a na Jeschkeho vyslali pouhé dvě střely. v 15. minutě nejprve hostující střelci minuli úplně odkrytou branku Kubeše a z protiútoku udeřil Vajgar. Košťál dostal pas mezi obranu Trutnova zakončil svůj únik přesně - 1:0. O 42 sekund později udeřili domácí znovu. Nenápadná akce ze strany Lazorišáka skončila za zády Jeschkeho - 2:0. S Trutnovem to vypadalo zle, ale hostující celek stále držel tempo a otěže zápasu ve svých rukou. Snížení přišlo v 17. minutě, když Kubeše překvapil střelou od modré Karlík - 2:1.

Druhá třetina patřila pouze hostujícímu celku. Z velmi svižného tempa vždy draky vyřadila zbytečná vyloučení. Ovšem svoje početní nevýhody dokázali ustát a navíc ještě skórovat. Ve 24. minutě našel skulinku v brance domácích Pavel Malý a vyrovnal - 2:2. Ve 31. minutě objel branku Kubeše Kastner, počkal si na správný okamžik a nikým nehlídaný zasunul kotouč do branky - 2:3. Čtvrtou branku a zároveň čtvrtý bod v utkání vstřelil znovu Malý, když překonal v 37. minutě Kubeše - 2:4.

Domácí se snažili s utkáním něco udělat, ale hosté hráli přesně to, co potřebovali a domácí útočníci nenašli recept na hostující obranu ani na Jeschkeho v brance. Naopak na rozdíl tří branek mohl zvýšit Luštinec, ale v úniku dva na nikoho netrefil branku. Hostující Trutnov tak zvládl utkání na hřišti soupeře a připsal si další tři body do tabulky.

Další utkání sehrají Draci ve středu 21.10.2015. Od 18:00 se představí na ledě svého odvěkého rivala, HC Stadionu Vrchlabí. Tímto vás, naše věrné fanoušky, chceme na utkání pozvat, protože jako vždy se bude na co dívat! Reportáž: Redakce