|

Trutnov otočil zápas s Pískem a opět bere tři body!

V šestém utkání letošní sezóny jsme přivítali IHC Písek. Nováček druhé ligy dlouho sahal po bodech, ale sedm minut před koncem rozhodl dělovkou Jiří Cetkovský a vystřelil domácím tři body. Trutnov předvedl opět velmi bojovný a kvalitní výkon.

TRUPIS
Trutnov
7. Kolo
Trutnov
10.10.2015
18:00
4:3
(1:1, 1:2, 2:0)
Písek
Branky a nahrávky: 7. Luštinec (Půlpán), 23. Malý (Kastner, Karlík), 45. Malý (Poul, Kastner), 53. Cetkovský (Malý, Karlík) – 13. Vlček, 26. Procházka (Sýbek), 33. Sýbek (Urbanec, Vlček)

Vyloučení: 5:9, Využití: 2:1, Střely na branku: 34:38

Diváci: 437

Trutnov: Jeschke (Čáp) - Karlík, Poul, Vácha, Kubica, Kozák, Chaloupka - Cetkovský, Kastner, Malý - Perutek, Půlpán, Luštinec - Uchin, Fedulov, Smékal - od 21. Bartoň

Písek: Panec (Pipek) – Procházka, Jirků, Hřebíček, Hanus, Hrubý, Koutenský, Volf R. – Sýbek, Vlček, Urbanec - Růžička, Ciboch, Slavík - Suchan, Ferebauer, Volf J. - Novák, Marek

Hokejisté Trutnova opět ve středu nehráli a tak měli čas na nabrání sil na sobotní utkání s Pískem. Do utkání nastoupili Draci nekompletní - Chytráček, Janoušek, Beneš mají zdravotní problémy a Suvorov se Shamolinem čekají v Moskvě na dlouhodobé vízum.

I tak však domácí do utkání vlétli jako tajfun. Již v desáté sekundě měl šanci Jirka Cetkovský, ale Panec stál na svém místě a jeho střelu zneškodnil. Na druhé straně pálil slibně Urbanec, ale jeho pokus zastavil pozorný Jeschke. V 7. minutě přišla změna skóre. Luštinec dostal kotouč od Půlpána, hostující obranou projel bez problémů a taky bez problémů zakončil - 1:0. Domácí se dál tlačili před Pance, ale ten několikrát vytáhl famózní zákroky. Tak tomu bylo i při střelách Malého a Karlíka v přesilové hře. Ve 13. minutě chybovali domácí a hosté toho využili. Písecký Vlček nabral rychlost po křídle a svůj pokus poslal nekompromisně k tyčce - 1:1. Domácí mohli převrátit skóre na svojí stranu, ale další šance Luštince skončila pouze na tyčce.

Druhé dějství začalo přesilovou hrou domácích. Během pár vteřin se přesilové hry pěti proti čtyřem stala dvojnásobná výhoda. Tu domácí ještě nevyužili, ale dobíhající trest nakonec přeci jen využili. Kastner v poslední chvíli našel Pavla Malého a ten překonal Pance střelou pod horní tyčku - 2:1. Jenže poté přišly dvě zbytečná vyloučení domácích a hosté to potrestali. Mezi kruhy si najel Procházka a svou ránou nedal Jeschkemu šanci - 2:2. Domácí přestali hrát svojí hru a Písek se dostával do čím dál větších šancí. Jednu z nich spálil Urbanec, když nedokázal dopravit kotouč do prázdné branky. Další šanci Cibocha výtečně zneškodnil Jeschke. Ve 33. minutě byl v domácí obraně zmatek a toho využil Sýbek, který šťastně překonal Jeschkeho - 2:3. Domácí se nemohli dostat do větší příležitosti a hvizd po druhé třetině jim pomohl.

Třetí třetina byla velmi záživná a strhující. Šance střídala šanci a domácí bojovali jak na frontě. První příležitost spálili hosté, když Vlček napálil břevno a poté nedokázal kotouč zasunout za Jeschkeho. Domácí trestali. V přesilové hře vypálil od modré Poul a jeho střelu tečoval za záda Pance Pavel Malý - 3:3. Trutnovské publikum bylo ve varu a domácí pokračovali ve velkém tlaku. Čím větší měli domácí tlak, tím více hrál Písek na brejky. Jeden z nich, konkrétně v roli Cibocha, musel domácí brankář Ota Jeschke likvidovat výborným zákrokem. A co se nepovedlo Písku, to se povedlo Trutnovu. Bleskovou kombinaci z obranného pásma domácích zakončil dělovou ránou Jirka Cetkovský a domácí se společně se svými příznivci mohli radovat z vedoucí branky - 4:3. Na světelné tabuli svítilo necelých sedm minut do konce, dost času na nějaký zvrat zápasu. Ten však nepřišel a domácí hokejisté svojí pílí a bojovností dokráčeli k další, velmi důležité, výhře a zisku tří bodů.

Na domácí střídačce jsme během utkání mohli vidět Pavla Karlece, který vyhrál v soutěži "JSEM V SESTAVĚ". Právě on bude hodnotit sobotní utkání - již zítra - na webu.

My děkujeme všem fanouškům za opět neskutečnou podporu. Těšíme se na další domácí utkání. Teď čeká na hráče Trutnova zápas v Jindřichově Hradci a derby ve Vrchlabí. Reportáž: Redakce