|

Kolaps v 57. minutě zapříčinil vysokou porážku Trutnova.

V dohrávce 6. kola se utkali Lední Medvědi Pelhřimov a HC BAK Trutnov. Hosté utkání nezvládli a po zásluze odjeli domů bez bodů.

PELTRU
Pelhřimov
6. Kolo
Pelhřimov / Humpolec
11.11.2015
18:00
7:3
(2:0, 2:1, 3:2)
Trutnov
Branky a nahrávky: 4. Bezděk (Hadrava Martin), 11. Hadrava Marek (Baldwin, Kopic), 26. Hadrava Martin (Bezděk), 33. Kopic (Hadrava Marek, Wasserbauer), 57. Bezděk (Adam), 58. Hadrava Marek (Vysloužil), 59. Hadrava Marek (Adam) – 30. Chytráček (Luštinec, Chaloupka), 54. Chytráček (Chaloupka), 60. Půlpán (Kubica, Shamolin)

Vyloučení: 7:8, Využití: 2:2, V oslabení: 1:0

Pelhřimov: Černý – Kubát, Kůrka, Kasalý D., Hort, Wasserbauer, Jelínek, Adam, Hadrava Martin, Beneš, Hadrava Marek, Bonnel, Kasalý F., Baldwin, Vysloužil, Vylíčil, Kopic, Votápek, Bezděk

Trutnov: Čáp (Jeschke) - Poul, Karlík, Chaloupka, Vácha, Kubica, Beneš - Cetkovský, Půlpán, Malý - Perutek, Chytráček, Luštinec - Uchin, Fedulov, Shamolin - Kastner

Hokejisté Trutnova zajížděli v dohrávce 6. Kola na led Pelhřimova. Domácí hokejisté domácích zápasů moc neodehráli, kvůli potížím se Zimním stadionem, takže byli natěšení a připravení Trutnov porazit.

Prvních dvacet minut určilo ráz celého zápasu. Hostující celek prospal úvod a už ve 4. minutě se radovali domácí. Střelu z mezikruží Čáp neviděl a Bezděk se mohl radovat z úvodní branky utkání - 1:0. Trutnov se snažil dostat do šance, ale marně. A tak přišla druhá obdržená branka. Baldwin zatáhl rychle kotouč po křídle a do prázdné branky naservíroval kotouč Marku Hadravovi - 2:0. Hosté, i díky častým vyloučením, si nevytvořili souvislejší tlak. Střelecké pokusy, které musel řešit domácí brankář Černý, nebyly nebezpečné.

Do druhé třetiny vstoupili lépe hosté. První šanci na změnu skóre měl na své čepeli Uchin, ale minul branku Pelhřimova. Poté při přesilové hře pálil Kastner, ale ani ten nedokázal branku vstřelit. A domácí, střelecky při chuti, opět trestali. Nenápadnou střelou překonal Čápa Martin Hadrava - 3:0. Domácí hrozili z protiútoků a Draci nedokázali tyto ataky eliminovat. Jiskřičku naděje vykřesal v 30. minutě Chytráček, který překonal dezorientovaného Černého - 3:1. To ale bylo nad louhou dobu od hostujícího celku vše. V 33. minutě opět překvapil domácí Kopic Čápa a Pelhřimov opět odskočil - 4:1.

I přesto, že hosté ztráceli tři branky, utkání nezabalili a snažili se o výsledek poprat. Do tlaku se dostávali spíše hráči Trutnova a domácím to začalo dělat problémy. V 54. minutě schoval svou střelu za bránící hráče Chytráček a stáhl náskok domácí na dvě branky - 4:2. Necelé čtyři minuty před koncem sáhli hosté k power-play. Ovšem početní výhodu nevyužili. Naopak po chybě obrany se ke kotouči dostal Bezděk a definitivně utkání rozhodl. Minutu po něm se z přečíslení dva na jednoho prosadil bekhendem Marek Hadrava a zadělal hostům na pěkný debakl - 6:2. Minutu před koncem dokonal domácí útočník hattrick, když nikým nehlídaný překonal bezmocného Čápa - 7:2. Kosmetickou úpravu skóre zařídil sekundu před koncem hostující Půlpán - 7:3.

Po sedmi gólové výhře v Děčíně přišla sedmi gólová prohra v Pelhřimově. Nedisciplinovanost hostujícího Trutnova rozhodla celé utkání. Další zápas sehrají hokejisté Trutnova v sobotu, když od 18:00 přivítají hosty z Nymburka. Děkujeme všem za podporu a přízeň a těšíme se na domácí utkání! Reportáž: Redakce