|

Pět minut dělilo Trutnov od zisku bodů. Kolín zvládl závěr zápasu lépe...

Ve 4. kole II. Ligy ČR se hokejisté Trutnova představili na ledě favorizovaného Kolína. Ten o své výhře rozhodl až v závěru. Utkání rozhodl Petr Morkes, který si připsal tři branky a na jednu nahrál.

KOLTRU
SC Kolín
3. Kolo
Kolín
26.09.2015
17:07
4:2
(0:1, 0:0, 4:1)
Trutnov
Branky a nahrávky: 48. Morkes (Hanzl, Kadlec st.), 52. Kalec ml. (Morkes, Zumr), 55. Morkes (Voženílek), 59. Morkes - 19. Smékal (Uchin, Janoušek), 47. Janoušek (Karlík, Uchin)

Vyloučení: 9:11, V oslabení: 1:0, Střely na branku: 35:24

SC Kolín: Moravec (Sejpal) - Pácal, Hanzl, Skokan, Březina, Barták, Voženílek, Pýcha - Ježek, Semirád, Malý - Zumr, Jankovský, Morkes - Kadlec ml., Kadlec, st, Němec - Hlavatý

Trutnov: Čáp (Jeschke) - Kozák, Cahloupka, Beneš, Poul, Karlík, Suvorov, Vácha, Kubica - Perutek, Chytráček, Luštinec - Bartoň, Kastner, Shamolin - Uchin, Janoušek, Smékal - Cetkovský, Půlpán, Malý

Hokejisté Trutnova měli v sobotním utkání před sebou nelehký úkol. Tím bylo porazit výrazně silnějšího a dosud neporaženého soka z Kolína. Skoro padesát minut odolávala hostující obrana tlaku domácích, ale poté přišel zvrat domácích, kteří nakonec utkání zvládli a zvítězili.

První třetina napověděla, jakým směrem se bude utkání ubírat. Hostující Draci přijeli bránit a čekat na svou příležitost. První šanci zápasu měl domácí Malý, ale jeho střelu vytěsnil Čáp a dorážku Semiráda chytil do lapačky. Tutovku domácích v 13. minutě spálil Ježek, když Čáp proti střelci vykopl hbitý beton. Co se nepovedlo domácím, se povedlo na konci první třetiny hostům. Nenápadný protiútok, přesná přihrávka Uchina a zakončení Smékala skončilo v síti Moravce - 0:1.

Ve druhé třetině začali hosté zbytečně vymýšlet a z toho pramenily chyby a zbytečná vyloučení. Domácím se nepovedlo využít krátkou přesilovku pěti proti třem. Poté měl gólovku na své holi Morkes, ale Čáp byl připraven a pokus zneškodnil. Na druhé straně zahrozil Bartoň, ale jeho pokus vyrazil Moravec do bezpečí. Skóre se neměnilo ani po průniku Zumra, který ztroskotal opět na Čápovi. Druhá dvacetiminutovka skončila bez branek.

Poslední dějství bylo velmi divoké a bohaté na branky - k smutku hostujícího mužstva. Přeci jen to byli znovu trutnovští hráči, kteří se radovali z druhé branky. Letící kotouč od modré se schoval v klubku hráčů a do branky jej dopravil trutnovský Janoušek - 0:2. Hosté byli na koni a vedli o dvě branky a stále hráli hlavně do obrany. Při hře čtyř proti čtyřem ale udeřili domácí. Po špatné domluvě se před brankou Čápa ocitl Morkes a sporným gólem snížil - 1:2. Běžela 52. minuta a Kolín vyrovnal. Po nenápadné střele od modré čáry, kterou vyslal Kadlec mladší skončil kotouč v brance Čápa - 2:2. O tři minuty později vyjel z rohu mezi kruhy Morkes a zasadil hostujícímu týmu tvrdé K.O - 3:2. Domácí faulovali a Trutnovu se naskytla příležitost hrát power-play. Velkou šanci na vyrovnání měl Luštinec, ale kotouč do branky nezapadl. Naopak domácí vyhodili kotouč, který opět s nutnou dávkou štěstí zapadl do hostující, opuštěné, klece - 4:2.

Hokejisté Trutnova tak opět po velmi bojovném výkonu odešli s prázdnou. Body si ale můžou připsat již ve svátečním, pondělním, duelu v Jablonci, kde se startuje v 18:00. Děkujeme všem fanouškům za přízeň a podporu a těšíme se na další utkání! Reportáž: Redakce