|

Draci Plameny neuhasili... Žďár vyloupil Pro Hockey Arénu

Úvodní zápas letošní sezóny Drakům nevyšel. Po velmi bojovném a srdnatém výkonu nakonec domácí hokejisté prohráli 2:3 se Žďárem nad Sázavou.

TRUSEN
Trutnov
1. Kolo
Trutnov
16.09.2015
18:00
2:3
(0:0, 2:2, 0:1)
Ždár nad Sázavou
Branky a nahrávky: 30. Beneš (Bartoň, Poul), 34. Shamolin (Chytráček, Poul) - 22. Rašner (Kunstmüller), 26. Střecha, 51. Kunstmüller (Gregar)

Vyloučení: 4:5, Využití: 1:1, Střely na branku: 31:20

Rozhodčí: Veinfurter - Potůček, Novák

Diváci: 355

Trutnov: Jeschke (Čáp) - Poul, Beneš, Chaloupka, Karlík, Vácha, Kubica, Suvorov - Bartoň, Kastner, Luštinec - Uchin, Janoušek, Smékal - Cetkovský, Půlpán, Malý - Shamolin, Chytráček, Kozák

Ždár nad Sázavou: Sláma (Zelený) - Půža, Pleva, Smejkal, Vítek, L. Střecha, Rašner, Procházka - Krupka, Štěpánek, Kaňka - Kunstmüller, Gregar, Hron - L. Bureš, Vítek, T. Střecha - Jícha

Hokejisté Trutnova sehráli svůj první mistrovský zápas na domácím ledě. Soupeř přijel ze Žďáru nad Sázavou a domácí se mohli pyšnit čerstvou posilou - Jirkou Cetkovským.

První třetina nepřinesla žádnou branku. V první vážnější šanci byl hostující Kaňka, který v přesilové hře překvapil střídající domácí obranu a nastřelil břevno. Na druhé straně zahrozil pouze Vácha, jehož střelu tečoval hostující obránce. Domácí si v první dvacetiminutovce připsali šest trestných minut.

To v druhé třetině už si diváci přišli na své. Ve 22. minutě neodpískal hlavní sudí faul na Poula a v dezorientované obraně využil skulinky Rašner a překonal Jeschkeho - 0:1. Odpověď přišla ve 23. minutě při přesilové hře domácích. Obranná dvojice Poul- Beneš si vyměnila kotouč s Bartoněm a Peter Beneš mířil od modré čáry velmi přesně - 1:1. O dvě minuty později šli však hosté znovu do vedení. Nahození z hole Tomáše Střechy skončilo za zády nic netušícího Jeschkeho, který měl zakrytý výhled - 1:2. Domácí hokejisté ale srdnatě bojovali a vyrovnali. Ve 34. minutě našel Poul Chytráčka, ten poslal do brejku Shamolina, který vymíchal Slámu - 2:2.

Třetí třetina začala náporem domácích. Ti útočili jak o život, ale nedokázali prostřelit Slámu, který chytal ve velké pohodě. V polovině třetího dějství musel odjet do kabiny Jakub Luštinec, který přišel o zub a měl dvě tržné rány. Domácí chtěli vstřelit rozdílovou branku, ale ta přišla z hokejek hostí. V 51. minutě využil zaváhání domácí obrany Kunstmüller a vstřelil poslední gól tohoto zápasu - 2:3. Hokejisté Trutnova se už ke konci zápasu k ničemu nedostali a museli se sklonit před soupeřem ze Žďáru.

Dnes jsme mohli vidět velmi bojovný a srdnatý výkon v podání domácího celku. Na body to bohužel ale nestačilo. Teď čeká Draky dlouhá cesta do Sokolova, poté do Kolína a následně do Jablonce. Děkujeme vám za přízeň a těšíme se na další utkání! Reportáž: Redakce