|

Janoušek vystřílel povinnou výhru a Trutnov zůstává stále neporažen!

Dvě utkání ve dvou dnech. To byl čtvrteční a páteční program trutnovských hokejistů. Utkání s Kohouty z České Třebové nakonec rozhodl hattrick Romana Janouška, který se díky dnešku stal nejlepším střelcem celé trutnovské přípravy.

TRUČTŘ
Trutnov
6. zápas
Trutnov
04.09.2015
19:00
5:2
(1:1, 1:1, 3:0)
Česká Třebová
Branky a nahrávky: 17. Janoušek (Smékal), 23. Shamolin (Kozák), 58. Janoušek, 60. Půlpán (Vacek, Malý), 60. Janoušek (Uchin) - 20. Vlček (Hemský), 33. Schejbal (Horníček, Pelán)

Vyloučení: 5:5

Trutnov: Jeschke (od 31. Čáp) - Vácha, Kozák, Kulhánek, Beneš, Chaloupka, Suvorov - Malý, Půlpán, Fedulov - Uchin, Janoušek, Smékal - Shamolin, Chytráček, Vacek

Česká Třebová: Nimmerrichter (Zelený) - Horníček, Lesák, Hemský, Pelán, Vlček, Schejbal, Šula, Jindřich, Fúzik, Váně, Fink, Zadina, Fousek, Koranda

Hokejisté Trutnova v pátek přivítali Kohouty z České Třebové. Odvetné utkání sehráli Draci bez Karlíka, Poula, Luštince, Kastnera a Bartoně. Do utkání také nenastoupil Litera, který v mužstvu skončil a jeho pozici nahradil ruský zadák Alexej Shamolin.

První třetina přinesla pouhé dvě branky, jednu na každé straně. Domácí, unavení z předešlého zápasu s Nymburkem, šli do vedení v 17. minutě. Smékal našel hrdinu večera Janouška, který překonal brankáře Nimmerrichtera - 1:0. Ovšem Trutnov vedení neudržel a inkasoval gól do šatny. Ex-trutnovský útočník Marek Hemský našel dalšího ex-trutnovského Petra Vlčka, který prostřelil Jeschkeho - 1:1.

Druhá třetina opět nenabídla žádné gólové hody. Opět padla branka na každé straně. Vedoucí branku vstřelil opět Trutnov a prosadila se čtvrteční posila Alexej Shamolin - 2:1. O deset minut později se ke kotouči dostal Schejbal, který v loňské sezóně neuspěl v trutnovském kempu a překonal Čápa v brance domácích - 2:2.

Třetí dějství už bylo v režii domácích. Trutnovský celek posbíral všechny zbytky sil a nadýchl se k další výhře v přípravě. Domácí publikum však dlouho čekalo na rozdílový gól. Ten padl v 58. minutě. Roman Janoušek poslal domácí do důležitého vedení - 3:2. Minutu před koncem pak zafungovala spolupráce Půlpán - Malý a prvně jmenovaný přidal domácí pojistku - 4:2. Poslední branku zápasu a také svou třetí v zápase přidal Roman Janoušek, který zužitkoval nahrávku od Uchina a trefil prázdnou klec České Třebové.

Hokejisté Trutnova jsou stále neporažení. V neděli však sehrají asi nejtěžší zápas letošní přípravy. V Pro Hockey Aréně se od 18:00 představí druholigový německý celek Weisswasser. Reportáž: Ondřej Poul