|

Draci podlehli Žihadlům...

V sobotním utkání si trutnovský celek nedokázal poradit se soupeřem z Moravských Budějovic. V zápase plném zbytečných vyloučení podlehl dobře hrajícím Žihadlům 4:1. Slibný začátek se tak v průběhu utkání ukázal spíše rychlým a smutným koncem...

MRBTRU
Moravské Budějovice
30.
Zimní stadion Moravské Budějovice
07.02.2015
18:00
4:1
(2:1, 1:0, 1:0)
Trutnov
Branky a nahrávky: 10. Jakeš (Trojan, Barták), 20. Barták (Jakeš), 21. Horký (Jakeš), 57. Pěška (Mikeš) - 1. Janoušek (Dufek)

Vyloučení: 6:13

Využití: 1:0

V oslabení: 0:0

Průběh zápasu: 0:1, 4:1

Počet střel: 43:19

Rozhodčí: D. Pražák – J. Mertl, O. Polák

Počet diváků: 240

Moravské Budějovice: Máj (Vejvoda) – Jakeš, Sobotka, Randa, Sechovec, Pelikán, Latner, Forman – Přidal, Trojan, Dostál, Gottlieb, Vantuch, Telesz, Horký, Vlašín, Pěška,Mikeš.

Trutnov: Jeschke (Čáp) – Souček, Škvor, Dufek, Voženílek, Karlík, Junek, Chaloupka, Vácha – Veselý, Šimoníček, Březina, Smékal, Janoušek, Luštinec, Koutník, Chytráček, Kozák, Zítka, Vacek.

Trutnov do utkání vstoupil výborně a zásluhou Janouška se dostal hned v první minutě do vedení. Nikoho by v té době nenapadlo, že se tím také trutnovský gólový účet pro dnešní zápas uzavřel. Série zbytečných, někdy až komicky hloupých vyloučení však vedla k totální demoralizaci hráčů nenasazovaných do oslabení a fyzickému vyčerpání hráčů do oslabení nasazovaných.

Špatný pohyb a neplnění základních individuálních poviností hráčů Trutnova jen podporovalo sílící tlak domácích. Trutnov se sice rychlými výpady dokázal příležitostně dostat do brankových příležitostí, ty však nedokázal patřičně využít. Další a další vyloučení sráželo trutnovské hráče a kousek po kousku ubíralo sílu k závěrěčnému náporu.

Ten měl přijít necelé čtyři minuty před koncem třetí třetiny za stavu 3:1 pro domácí, kdy se trutnovští trenéři rozhodli odvolat brankáře. Ten však na střídačce zůstal pouhých 27 vteřin. Žihadla dokázala dopravit puk do trutnovské klece a o osudu zápasu bylo rozhodnuto. Trutnov zbývající tři minuty sympaticky nadále bojoval, ale změnu skóre tato snaha již bohužel nepřinesla.

Nezbývá než konstatovat, že Žihadla byla dnes nad síly trutnovských Draků.

Ohlasy po utkání

Radovan Biegl (Asistent trenéra a vedoucí týmu HC BAK Trutnov)

„Začátek utkání velice dobrý. Zbytek utkání, to je strašně těžký komentovat. To byla jedna velká katastrofa. Naprosto zbytečný fauly, my jsme měla asi třináct vyloučených, nebo nějaký takový číslo. Všechno to pramenilo ze špatného pohybu, nehráli jsme do těla, jeden spoléhal na druhého, prostě dneska špatný. Šance jsme si nevytvořili, jenom zaplať Pán Bůh, že Ota Jeschke v brance podal výborný výkon a prohráli jsme jenom 1:4. Tečka. Stop.“

Oldřich Válek (trenér HC Moravské Budějovice 2005)

„Byl to můj první zápas na lavičce doma a jediný, co jsem chtěl, aby se na to kluci nevykašlali, aby se snažili hrát po celou dobu. To se povedlo, takže si myslím, že ani nezklamali publikum, že opravdu šli do všeho a celou dobu se snažili hráče Trutnova přebruslit. Tou jejich pílí a prací si zasloužili to vítězství. Možná, že mohli dát i víc gólů … ale já nemám na ně nic jiného, než slova chvály.“

Reportáž: Redakce