|

Medvědi skolili trutnovského Draka...

Trutnovští hokejisté v sobotním utkání nedokázali zvítězit nad soupeřem z Děčína a podlehli v poměru 1:2. Další utkání čeká Draky v sobotu 31.1. v Klatovech. Klatovy patří mezi soupeře se kterými by Trutnov měl bodovat a přesně s tímto cílem trutnovští hokejisté do Klatov odcestují.

TRUDEC
Trutnov
27.

24.01.2015
18:00
1:2
(1:0, 0:0, 0:2)
Děčín
Branky a nahrávky: 3. Šimoníček (Koutník) – 49. Volráb (Hašek), 56. Oliverius (Hašek)

Trutnov: Kukin (Jeschke) - Škvor, Dufek, Chaloupka, Voženílek, Junek, Karlík, Souček - Koutník, Březina, Kozák - Zítka, Šimoníček, Perutek - Luštinec, Chytráček, Veselý - Janoušek, Vacek

Děčín: Volke (Šticha) – Filipovský, Vaněk, Kaltenböck, Hříbal, Strnad, Molnár, Kvaček – Hašek, Volráb, Vacek - Faigl, Oliverius, Kuchynka - Drnec, Chládek, Kment - Fojt

Začátek první třetiny začal velmi dobře pro domácí celek. Nejprve už v první minutě vyzkoušel pozornost Volkeho Perutek, ale brankář Děčína proti němu uspěl. Pak ale přišla třetí minuta, ve které Medvědi čelili dvojnásobné přesilové hře Trutnova. A tuto výhodu Draci dokázali potrestat. JIŘÍ ŠIMONÍČEK dostal přesnou přihrávku na svoji hokejku a svou střelou nedal Volkemu vůbec žádnou šanci - 1:0. Jenže prakticky hned na to mohlo být vyrovnáno, střela Kuchynky však zamířila pouze do tyče Kukinovy svatyně. Se šancemi se v dalším průběhu prvního dějství roztrhl pytel, a to na obou stranách. Ale oba brankáři své týmy drželi. Pět minut před koncem první periody pak střílel Hašek takřka do odkryté domácí branky, ale Kukin se stačil včas přesunout a srovnání stavu skóre tak zabránil.

I úvod druhé části patřil Drakům, kteří se hned vydali do útoku a opět zahrozili před hostující brankou. Jenže střela Koutníka mířila jen vysoko do ochranné sítě. Přesto se však ještě v pásmu udrželi a na Volkeho vyslali další střely. Ta Veselého zamířila jen do připraveného brankáře Medvědů. V polovině utkání se Medvědům naskytla ideální příležitost ke skórování, když hráli ve dvojnásobné početní výhodě. Jenomže domácí Draci dokázali i ve třech velmi dobře bránit a své oslabení tak zvládli bez inkasovaného gólu. Poté podržel Trutnov Kukin svým zákrokem a opět zabránil děčínské brance. Do konce druhého dějství se pak už nic nestalo, a tak se podruhé do kabin šlo za stejného stavu, jako po skončení první třetiny.

Trutnov si v úvodu třetí třetiny vytvořil několik slibných příležitostí, ale své vedení navýšit nedokázal.Na druhé straně se pak proti nebezpečnému úniku Faigla vyznamenal brankář Kukin skvělým zákrokem. Medvědi se branky konečně dočkali ve 49. minutě, když Haškovu střelu při hře čtyři na čtyři dobře tečoval DANIEL VOLRÁB a bylo vyrovnáno - 1:1. Medvěd poté pochopitelně ožili a další branka na sebe nenechala dlouho čekat. Necelých pět minut před koncem třetí periody tečoval dalekonosnou střelu Haška tentokráte MICHAL OLIVERIUS a strhl vedení na stranu Medvědů - 1:2. V závěru třetiny pak ještě Draci zkusili powerplay, ale vyrovnat se jim už nepodařilo. Medvědi své těsné vedení uhájili a z Trutnova si tak odvezli všechny tři body.

převzato z www.hcdecin.cz, autorem článku je Vendula Zdražilová. Děkujeme! Reportáž: Redakce