|

Body zůstaly v Trutnově! Klatovy odjely s prázdnou!

V rámci dalšího utkání II. Ligy skupiny Západ se v trutnovské Pro Hockey Aréně představily hostující Klatovy. Mužstvo z posledního místa tabulky předvedlo výborný výkon, ale proti tomu trutnovskému to na body nestačilo.

TRUKLT
Trutnov
11.

08.11.2014
18:00
4:3
(2:2, 1:1, 1:0)
Klatovy
Branky a nahrávky: 8. Junek (Chytráček), 19. Perutek (Škvor, Chytráček), 32. Procházka (Zítka), 47. Chytráček (Zítka, Perutek) – 13. Kepka (Kristl, Beran), 16. Beran (Holý, Martinec), 27. Kubeš (Topinka)

Vyloučení: 7:5, Využití: 1:2, Střely na branku: 27:40

Diváci: 408

Trutnov: Čáp (Biegl) – Škvor, Procházka, Voženílek, Chaloupka, Karlík, Junek, Souček – Veselý, Březina, Hemský – Bartoň, Kastner, Luštinec – Perutek, Chytráček, Zítka – Vacek, Janoušek, Mašek

Klatovy: Pacl (Gulimov) – Zeman, Martinec, Blumentrit, Holý, Bastl, Novotný – Kepka, Kristl, Pouska, Křešťan, Kubeš, Topinka, Pejchar, Vondryska, Noga, Beran, Samoylov, Tulačka

Trutnovští hokejisté po neúspěchu v Děčíně (prohra 7:2) chtěli navázat na předchozí domácí výhru proti Řisutům (3:2). Do zápasu však kvůli zranění nemohli zasáhnout Jeschke, Antonín a Dufek. Naopak výraznou posilou zadních řad domácího celku byl Stanislav Procházka.

Úvod zápasu byl velmi opatrný a obě mužstva se oťukávala. První vážnější šanci měli v 7. minutě hosté, ale Kubeš na Čápa nevyzrál. V 8. minutě dostal přesný pas Chytráček, další přesnou nahrávkou našel Lukáše Junka a ten až na podruhé překonal hostujícího Pacla - 1:0. Vedení domácích hokejistů vydrželo ale pouhých pět minut. Klatovy rozehráli přesilovou hru a na konci celé kombinace stál neomylný Kepka - 1:1. S domácími to začalo vypadat zle v 16. minutě, když další přesilovou hru Klatov využil střelou švihem Beran - 1:2. Do konce první třetiny ale domácí stihli ještě srovnat stav. Škvor našel přesnou přihrávkou od modré Perutka a trutnovský odchovanec s chutí překonal Pacla - 2:2.

Druhá třetina už k těm opatrným nepatřila. Na ledě se začalo jiskřit a šance střídala šanci. Tu první spálil ve vlastním oslabení domácí Bartoň, který Pacla nepřekonal ani o dvě minuty později. Ve 27. minutě chybovala domácí obrana v rozehrávce a to potrestala dvojice Topinka - <{>Kubeš, když druhý jmenovaný doklepl kotouč za záda bezmocného Čápa. Ve 32. minutě bylo ale opět srovnáno. Procházka si sjel ukázkově pro kotouč, počkal si a střelou mezi betony vystřelil Trutnovu remízový stav - 3:3. Domácí mohli navýšit vedení, ale ve velké pohodě hrající Vojta Perutek nenašel recept na hostujícího brankáře. Na druhé straně musel zázračně zasahovat Čáp při pokusech Berana a Vondrysky. Domácí strážce svatyně byl ale velmi pozorný a bezchybný.

V poslední dvacetiminutovce jsme mohli vidět opět parádní podívanou. První šanci třetího dějství zlikvidoval Čáp, když v jasné brankové příležitosti vychytal lapačkou Berana. Na druhé straně upaloval Luštinec, ale jeho pokus jen orazítkoval břevno hostující klece. Domácím se ale přeci jen podařilo vstřelit rozdílovou branku. Perutek našel najetého Zítku, ten si počkal a naservíroval přesný pas na Chytráčka a trutnovská sedmička neměla problém s dopravením kotouče do prázdné branky - 4:3. Hosté to zkoušeli bez brankáře, ale marně. Trutnovští hokejisté se ubránili a opět na domácím ledě zvítězili.

Z trutnovské sestavy předvedl vynikající výkon Vojta Perutek (1+1), který byl i u rozhodující branky celého zápasu. Dále za zmínku stojí výkony obránců Škvora (0+1) a Junka (1+0), kteří po celý zápas patřili k výrazným pilířům domácí obrany. A samozřejmě nesmíme zapomenout na domácího brankáře Pepu Čápa, kjterý za dvě utkání na domácím ledě čelil 92 střelám a za svá záda pustil pouhých 5 kotoučů. Celé mužstvo Draků předvedlo velmi kvalitní a zejména obětavý výkon a patří jim zaslouženě další tři body.

Další utkání sehrají trutnovští hokejisté tuto sobotu, kdy se představí na ledě Kolína. Reportáž: Redakce