|

Favorit odjel s prázdnou!

Ve sváteční podvečer se v trutnovské aréně utkali dva týmy s opačných pólů tabulky. V infarktovém závěru zvítězil Trutnov a prolomil tak sérii neúspěchů. O zaslouženém vítězství rozhodli domácí necelou vteřinu před koncem třetí třetiny.

TRURIS
Trutnov
9.

28.10.2014
18:00
3:2
(1:1,1:1,1:0)
HC Řisuty
Branky a nahrávky: 1. Březina (Veselý T.), 34. Chytráček (Kozák, Karlík) 60. Hemský (Březina) - 14. Landa (Dostál, Kos), 26. Landa (Kos)

Rozhodčí: Kareš - Tasch,Potůček

Diváci: 398

Trutnov: Čáp (Veselý) - Škvor, Souček, Dufek, Voženílek, Karlík, Junek, Chaloupka, Kozák - Veselý, Hemský, Březina, Kastner, Luštinec, Mašek, Chytráček, Zítka, Perutek, Janoušek, Vacek.

HC Řisuty: Schwamberger (Černý) –Dostál, Bílek, Sedláček, Babický, Tomáš, Raclavský – Landa, Kos „A“, Vyšín – Záleský, Kraus „C“, Krpata – Šroubek, Šubrt, Vlček – Vodička, Brém.

Trutnovští hráči dnes nastupovali k utkání s Řisuty s jasným cílem, prolomit šňůru neúspěchů a získat body do tabulky, což bylo znát již v úvodu utkání. Rychlý vstup domácích hokejistů do zápasu byl již po 18-ti vteřinách hry korunován úspěchem v podobě vstřelené branky. Po důrazném forcheckingu domácích se za brankou dostal k puku Veselý, který našel před brankou volného Březinu a ten se nemýlil. Domácí posíleni dílčím úspěchem pokračovali v bojovném výkonu a vytvářeli si další šance. Řisuty však rozhodně nehodlaly složit zbraně. Nejprve zahrozil Krpata, ale s jeho kličkou si ještě domácí obrana dokázala poradit.

Hra se kolem desáté minuty první třetiny vyrovnala a o několik minut později se vyrovnalo také skóre. Trestuhodného nedůrazu před domácí svatyní využil Landa a pohodlně vyrovnal. Domácí se po obdržené brance opět probrali z letargie, ale Zítka bohužel v pádu minul a Karlíkovu dorážku zneškodnil Schwamberger. Těsně před koncem první třetiny vyrobila domácí obrana další hrubku, ale Čáp si se zakončením Šubrta poradil na výbornou.

V úvodu druhé třetiny několikrát zahrozili hosté, ale Čáp si vždy věděl rady. Když byl za hákování vyloučen hostující Dostál, měl domácí tým "výhodu" jednoho muže v poli. Tu však nejen že nevyužil, ale po fatálním selhání v obraně se na domácího golmana řítili hned dva hostující hráči. Landa namísto přihrávky volil střelu a poslal tak svůj tým do vedení 2:1. Domácí hokejisté po obdržené brance ještě zvýšili své úsilí a odměna přišla v podobě vyrovnávacího gólu. Puk se po střele od obránce dostal obloučkem za záda Schwambergera a pomalu klouzal do branky jeho cestu však výrazně urychlil Chytráček a domácí tým se tak mohl radovat z vyrovnání. Do konce druhé třetiny mohli diváci shlédnout několik dobrých brankových příležitostí na obou stranách. Oba brankáři byli bezchybní, a tak se do kabin odcházelo za nerozhodného stavu 2:2.

Do třetí třetiny nastupovali domácí hráči s jasným cílem vyvarovat se veškerých chyb v obraně a již neinkasovat. Hned v úvodu třetí třetiny z rohu vykroužil Březina a jeho střela skončila na konstrukci branky. Zda to byla konstrukce vnitřní či vnější bylo předmětem debat jak na ledě tak v hledišti, ale rozhodčí jednomyslně rozhodli že se o branku nejedná. Zbytek třetiny se nesl v duchu zabezpečené obrany z obou stran. A když po velkém tlaku hostí vybojoval sedm vteřin před koncem třetí třetiny vhazování v útočném pásmu Luštinec, celý stadion již pomýšlel na prodloužení a případné nájezdy. Ovšem domácí ještě neřekli poslední slovo. Březina vyhrává buly na Hemského a ten pálí. Jeho střela je však zblokována a na časomíře zbývá ještě 3,1 vteřiny. Situace se opakuje. Březina znovu čistě vyhrává buly, Hemský napřahuje a puk posílá přímo do šibenice - 3:2. Trutnovský stadion na ledě i v hledišti se ponořuje do euforie. Na světelné tabuli zbyla jedna desetina vteřiny.

Domácí se tak mohli věnovat bujarým oslavám se svými věrnými fanoušky, kterým se tak společně s hráči dostalo po sérii neúspěchů zadostiučinění. Hráči se již ve čtvrtek začnou připravovat na další důležité utkání, které tentokrát proběhne v sobotu 1.11. 2014 v Děčíně. V případě tříbodového zisku by se trutnovští dostali před Děčín a zaznamenali tak posun v tabulce.

Děkujeme za podporu a důvěru všem našim fanouškům a těšíme se na další setkání při domácím utkání s Klatovy, které proběhne v sobotu 8.11. od 18:00.

Ohlasy po utkání

Radovan Biegl (Trutnov): „Neskutečně důležité vítězství po velice bojovném výkonu proti velice silnému soupeři. Vstup do utkání byl výborný. Prvních deset minut jsme Řisuty zaskočili aktivitou a důrazem. Potom ale jakoby všechny ty věci, které nás posouvaly nad soupeře, se začaly z naší hry vytrácet. Přestali jsme hrát jednoduše a zase jsme upadali do komplikované rozehrávky. Na druhou stranu to kluci nahradili ohromnou bojovností, padali do střel, čistili to před bránou, tedy až na ten první gól, to nevím, co to bylo za zkrat. Takhle si ale představuji, že se bojuje o druholigové body. Každý zápas musí být v takovém nasazení a pak se dostaví výsledky. Vynikajícím způsobem zachytal Pepa Čáp. A ten závěr? Nevím, jestli jsem někdy něco takového zažil, ale kluci tak dlouho dřeli, že si to zasloužili.“

Reportáž: redakce