|

Superpohár: Trutnov rozhodl až v nájezdech! Stává se tedy vítězem Superpoháru!

Hokejisté Trutnova putovali do odvety bez Procházky, Zelenky, Biegla a Šimoníčka, kteří měli pracovní povinnosti. Utkani po 60 minutách vyhráli domácí - 3:1. Poté přišlo na řadu prodloužení, kde hosté trefili tyčku. V nájezdech poté vystřelil výhru Luštinec. Nájezdy vyhráli hosté v poměru 2:3 (Janoušek, Luštinec, Luštinec - Chytráček neproměnil)

SNSTRU
Světlá
Super Pohár
Světlá n/S
16.03.2014
17:00
9:14 sn
(4:10, 3:1, 2:3)
Trutnov
Branky a nahrávky: 5. P. Blažek (Dolinský), 35. Dolinský (P. Blažek, Hynek), 60. Křišťan - 2. Chytráček (Malinský), rozhodující nájezd Luštinec

Světlá: Koubský (Zvolánek) - Svoboda, P. Blažek, Kůrka, Jak. Doležal, Jar. Doležal, Špatenka, Křišťan, Bancíř, Šíma, Dolinský, Žák, Včela, Venc. Hynek, Jelínek

Trutnov: Škop (Exner) - Antonín, Kozák, Junek, Karlík, Poul, Malinský - Mašek, Chytráček, Zítka - Veselý, Janoušek, Luštinec - Perutek, Smékal

Nedělní odvetné utkani ve Světlé nad Sázavou bylo velmi vyrovnané a nakonec dospělo až do rozhodujících nájezdů. V penaltovém rozstřelu byli úspěšnější hosté a mohou se tak radovat z výhry v Superpoháru 2013/2014.

Trutnov putoval do Světlé značně oslaben. Chyběli Biegl, Zelenka, Procházka a Šimoníček, ti všichni měli pracovní povinnosti. Hosté tedy rozehráli utkáni pouze na dva centry. Již ve druhé minutě se měnilo skóre. Po střele Malinského se ke kotouči dostal Chytráček a doklepl kotouč za záda Koubského - 0:1. Vedení ale netrvalo dlouho a Blažek se štěstím prostřelil Škopa a vyrovnal - 1:1. Do konce první třetiny měli obe mužstva šance na vedoucí branku, ale ta už v rámci prvních dvaceti minut nepadla.

Druhá třetina nabídla opět vyrovnanou partii, ale gólově byla slabší a radostnější pro domácí Světlou. Nejprve měl obrovskou příležitost Chytráček, ale jeho střelu vyrazil Koubský koncem hole. Na druhé straně čaroval Škop, když musel řešit prečíslení dvou na jednoho a střelu Žáka. Trutnovu se naskytla příležitost přesilové hry, ve které pálil z dobře pozice Luštinec, ale jeho střela nakonec minula branku. O chvilku později se do šance dostal Zítka, skákající kotouč za Koubského nedopravil a nepovedlo se to ani Chytráčkovi. Ve 35. minutě ale využili domácí zaváhání hostující obrany a ze třetí dorážky se prosadil Dolinský - 2:1. Trutnovu se do konce třetiny už nepodařilo vyrovnat a do třetí dvacetiminutovky šli se ztrátou jedné branky.

Třetí dějství bylo opět vyrovnané. Hosté se snažili vstřelit vyrovnávací branku, ale v cestě jim stál bezchybný Koubský, který chytal ve vynikající formě. Šanci na vyrovnaní měl Janoušek, ale jeho golfák prolétl kolem hlavy domácího brankáře. Na druhé straně mohli zvýšit náskok domácí, ale kombinaci Žáka se Včelou zneškodnil parádním zákrokem Škop. Minutu a půl před koncem si hostující trenér Ladislav Lubina vzal oddechový čas a zkusil hrát power-play. Hosté měli dvě obrovské šance na vyrovnaní, ale poskakující kotouč se jim nepovedlo dopravit za záda Koubského. Co se nepovedlo hostům, to se povedlo domácím. Křišťan využil chyby Trutnova v útočném pásmu, sebral kotouč a dopravil ho do prázdné branky - 3:1. Utkání tak dospělo do prodloužení.

V pravidlech Superpoháru je, že pokud vyhraje druhý zápas tým, který v prvním utkání prohrál, hraje se prodloužení - "třetí zápas". K tomu došlo v neděli. Největší šanci pětiminutového nastavení měli hokejisté Trutnova, ale Jakub Luštinec trefil pouze tyčku. V nastavení branka nepadla a tak přišly na řadu nájezdy.

Tři střelci z každé strany, pokud se nerozhodne, náhlá smrt. První nájezd jel domácí Žák a střelou pod vyrážečku otevřel skóre - 1:0. Za hosty se ujal kotouče Janoušek a střelou mezi betony vyrovnal - 1:1. Druhy domácí exekutor volil blafák do bekhendu a volil úspěšně - 2:1. Druhým střelcem za hosty byl Chytráček a jeho klička do bekhendu úspěšná nebyla. Domácí mohli rozhodnout, ale blafák do forhendu domácímu střelci nevyšel. Trutnov musel proměnit a kotouče se chopil Jakub Luštinec. Zakončením na lapačku Koubského vyrovnal - 2:2. Došlo tedy i na náhlou smrt v nájezdech a pořadí se otočilo. Kotouče se opět zmocnil Luštinec a předvedl úplně to samé, jako předtim a stejným způsobem i skóroval - 2:3. Za domácí jel první úspěšný exekutor, Žák. Svůj pokus však překombinoval a jeho blafák do forhendu Škop chytil a rozhodl tak o vítězi Superpoháru, kterým se stali hokejisté Trutnova.

Pro vysvětlení. Do konečného skóre utkáni jsme započítali následující - Výsledek = celkový výsledek obou zápasů. Třetiny - 1. Třetina = 1. Utkáni, 2. Třetina = 2. Utkáni, 3. Třetina = skóre nájezdů ze 2. Utkáni.

Trutnov se tak stává prvním vítězem Superpoháru a může opět čekat na to, jak dopadnou kvalifikační utkání. Jak bude vypadat baráž a její podoba, to zatím opravdu nikdo neví. Snad se to brzy dozvíme a budeme se těšit na další utkání v boji o II. Ligu ČR! Děkujeme za podporu! Reportáž: Redakce