|

21, Kolo: Vondřejcův zkrat Hronovu k bodům nepomohl. Trutnovští hokejisté Hronov přehráli a vyhráli 4:3!

V rámci 21. Kola KLM se na trutnovském ledě představil domácí HC BAK Trutnov a hostující HC Wikov Hronov. Utkání zvládli lépe domácí a po zásluze si odnáší tři body za výhru 4:3.

TRUHRN
Trutnov
21. Kolo
Trutnov
08.01.2014
18:00
4:3
(1:0, 2:2, 1:1)
Hronov
Branky a nahrávky: 20. Veselý (Karlík, Chytráček), 30. Kozák (Šimoníček), 34. Janoušek (Mašek, Perutek), 49. Šimoníček - 23. Mar. Franců, 33. Mar. Franců (Glos), 54. Glos (TS)

Vyloučení: 4:7, Využití: 2:0, V oslabení: 0:1, Střely na branku: 41:14

Diváci: 312

Trutnov: Škop (Biegl) - Poul, Vaněk, Antonín (Od 41. Procházka), Kozák, Karlík, Junek - Veselý, Chytráček, Luštinec - Procházka (Od 41. Vacek), Šimoníček, Smékal - Perutek, Mašek, Janoušek

Hronov: Kudrna (D. Exner) - Hornyš, Mlateček, Borůvka, John, Mich. Franců - Mar. Franců, Hubáček, Glos - Kozák, Vondřejc, Rojšl - J. Exner, Ropický, Šafář

Další strhující utkání jsme mohli sledovat v 21. kole KLM mezi domácím Trutnovem a hostujícím Hronovem. Domácí nastoupili bez omluveného Zelenky a hostům chyběl Vítek a hradečtí junioři.

První třetina nezačala pro domácí nijak dobře. Již v úvodních minutách měl Hronov dvě šance na to, aby vstřelil branku. V první šanci stál Martin Franců, ale jeho střelu chytil připravený Škop do lapačky. Šanci druhou měl Glos, ovšem jeho pokus vykopl Škop betonem. V 13. minutě měl obrovskou příležitost Luštinec, když tečoval střelu Poula, ale ani z toho branka nepadla. V 14. minutě pálil Karlík, ale Kudrna byl znovu připravený. Trutnov měl od poloviny první třetiny více ze hry, ale nepodařilo se mu najít na Kudrnu recept. V 16. minutě přišla první chyba a trestné střílení pro hosty. Hubáčkův blafák však Škop přečetl a vynikajícím zákrokem chytil! Skóre se měnilo těsně před přestávkou. Přesilovkou střelu Karlíka tečoval Veselý a domácí šli do vedení - 1:0.

Druhé dějství už bylo v režii domácích, kteří se však marně dotírali na Kudrnu. Obrovskou šanci měla dvojice Mašek - Perutek, ale ani jeden z nich nedokázal dostat kotouč za Kudrnovy záda. To se povedlo hostům na druhé straně v 23. minutě. Nahození Martina Franců se odrazilo od mantinelu a na světě byla velmi kuriózní, avšak vyrovnávací branka - 1:1. Hosté se dostali do hry, ale žádnou větší šanci si nevytvořili. To však neplatilo ve 26. minutě, když hrál Hronov přesilovou hru. Na minutu a padesát sekund zavřeli hosté domácí v jejich obranném pásmu a nepustili je ke kotouči. Střely Borůvky, Hornyše a Hubáčka buď zlikvidoval Škop, nebo obětaví hráči bránící čtyřky, skóre se tedy neměnilo. Ve 30. minutě po velkém tlaku se prosadili domácí. Nabídku od Šimoníčka zpracoval Kozák a překonal hostujícího Kudrnu - 2:1. Vedení domácích netrvalo dlouho. Ve 33. minutě chybovala domácí obrana, kotouče se chopil Martin Franců a příklepem mezi nohy překonal Škopa - 2:2. Ani vedení hostů nevydrželo moc dlouho. Přesně o 55 sekund později zafungovala spolupráce třetí pětky Trutnova. Po výměně kotouče mezi Perutkem a Maškem se dostal kotouč právě na hůl Libora Maška, ten se rozhlédl a přesným pasem našel Janouška, který kotouč tečoval do šibenice Kudrnovy branky - 3:2. Necelou minutu před koncem druhé dvacetiminutovky přišel klíčový moment utkání. Antonín bojoval u střídaček o kotouč a byl zezadu hrubě a nevybíravě atakován Vondřejcem. Bývalý spoluhráč trutnovských hokejistů předvedl zákrok ze seriálu "To je vražda napsala" a vyfasoval pětiminutový trest a trest do konce utkání. Jeho zákrok byl tak brutální (výskok a útok na hlavu Antonína), že ani trutnovský nejobětavější hráč utkání nedohrál. S Vondřejcem ale putoval na trestnou lavici trutnovský hráč za údajné seknutí ze střídačky. Při hře 4 na 4 spálil obrovskou šanci Chytráček a poté byl ještě navíc vyloučen Luštinec, takže z přesilové hry se rázem stalo oslabení 3 na 4.

Pokračující oslabení však domácí s klidem ubránili a nedovolili hostům vážnější situace. Velkou šanci měli domácí v přesilové hře. Krásnou střelu Karlíka tečoval Poul, ale kotouč trefil pouze spojnici Kudrnovy branky. Poté měl velkou příležitost navýšit skóre Chytráček, ale jeho střelu Kudrna viděl a také chytil. Ve 49. minutě hráli domácí v početní výhodě a vstřelili nejhezčí gól utkání a možná i sezóny. Trutnovský bývalý kapitán Jiří Šimoníček si vzal kotouč za vlastní brankou, nabral rychlost, prošel přes všechny hráče Hronova a mazácky prostřelil Kudrnu - 4:2. Vedení domácích o dvě branky však trvalo pouhých pět minut. Opět přišla chyba v přesilové hře a druhé trestné střílení v zápase. Tentokrát jel na Škopa hronovský Glos a předvedl "Forsbergovu kličku" a jednou rukou zasunul kotouč za bezmocného domácího brankáře - 4:3. Domácí však od 58. minuty hráli další přesilovou hru a výsledek si pohlídali a dokráčeli si tak pro další tři body do tabulky.

Trutnov se předvedl před domácím publikem poprvé v roce 2014 a kdo na utkání přišel, tak si myslíme, že nelitoval. O zdravotním stavu zraněného Antonína budeme informovat na stránkách Facebooku HC BAK Trutnov a také tady na webu, čekáme však na podrobnější informace. Ty prvotní jsou, že trutnovský obránce musel na šití (roztržené ucho) a utrpěl otřes mozku. Další utkání sehraje mužstvo Trutnova na svém led tuto neděli a přivítá Jaroměř. Utkání začíná v 17:00 hodin. Děkujeme vám za neskutečnou podporu! Reportáž: Redakce