|

19. Kolo: Další komplikace v podobě ztráty tří bodů. Trutnov padl v Nové Pace...

V rámci 19. kola KLM zajížděli hokejisté Trutnova na led Nové Paky. Utkání se hostům nepovedlo a Nová Paka vyhrála těsně 3:2.

NPATRU
Nová Paka
19. Kolo
Nová Paka
22.12.2013
17:00
3:2
(0:1, 1:1, 2:0)
Trutnov
Branky a nahrávky: 38. Nádvorník, 42. Kollman (Slabý), 51. Zvolenský (Havelka) - 13. Zelenka (Antonín, Procházka), 40. Zelenka (Janoušek)

Vyloučení: 3:2, Využití: 0:1, Střely na branku: 10:38

Nová Paka: Dressler (Jeřábek) - Ersepka, Pour, Bureš, Štěpán, Pilař - Plecháč, Zvolenský, Kollman - Slabý, Sucharda, Havelka - Nádvorník, Schütz, Jebavý - Šťastný

Trutnov: Škop (Vich) - Antonín, Kozák, Karlík, Poul, Procházka - Janoušek, Šimoníček, Zelenka - Veselý, Chytráček, Luštinec - Perutek, Mašek, Zítka (od 11. Smékal) - Vacek

Trutnovští hokejisté si před předstávkou nadělili další komplikace. V Nové Pace ztratili všechny tři body a navíc se zranil Jindřich Zítka. Do utkání nastoupilo mužstvo na pět obránců, protože Vaněk dostal antibiotika, nachlazení byli Luštinec s Chytráčkem.

Utkání začalo pro hosty velmi slibně. Trutnov byl poháněn stovkou fanoušků a úvodní tlak v deseti minutách první třetiny byl hrozivý. Nová Paka inkasovala branku ve 13. minutě. Antonín našel přesným pasem Zelenku a ten zametl kotouč za záda Dresslera - 0:1. Trutnov v úvodním dějstvím domácí k ničemu nepustil a na Škopa šly pouhé dvě střely. To se však hostům stalo osudným. V první třetině byl navíc zbytečně a zákeřně atakován Zítka domácím Ersepkou a utkání pro něho skončilo vyhozeným ramenem a převozem do nemocnice. Sudí Samek zákrok nijak nepotrestal, ačkoliv mu v blízkosti přihlížel.

Druhá třetina začala ještě větším náporem Trutnova, než v první třetině. Hosté ovšem nedokázali najít recept na brankáře Dresslera, kterého stále dokola trefovali. První branku se podařilo vstřelit domácím tři minuty před přestávkou. V brankovišti podrazil hostující útočník Škopa a ten na střelu Nádvorníka nestačil - 1:1. Hostující fanoušci však rozjásal Zelenka. Patnáct sekund před sirénou dostal Zelenka přesný pas od Janouška a zakončil klinicky přesně - 1:2.

Do třetí třetiny měli domácí lepší nástup a ze svého minima vytěžili maximum. Ve 42. minutě dostal Kollman přihrávku od Slabého a vystřelil přesně pod horní tyčku - 2:2. V 51. mnutě vystřelil Havelka, k odraženému kotouči se dostal Zvolenský a propasoval ho za záda Škopa. Hosté měli poté výhodu přesilových her, ale vždy si vylámali zuby na brankáři domácích. Když se schylovalo k poslednímu tlaku hostí, tak byl nepochopitelně vyloučen Antonín. Minutu před koncem pak vyšel z trestné lavice, ale závěrečný hvizd ukončil naděje Trutnova na vyrovnání.

Chtěli bychom touto cestou poděkovat všem trutnovským fanouškům, kteří v Nové Pace vytvořili domácí atmosféru a jsou skutečně jedinými fanoušky v této krajské lize, kteří jezdí pravidelně na každé venkovní utkání. Děkujeme vám všem, jste opravdu naše neskutečná podpora. Zvláště v těch chvílích, když se nám nedaří. Děkujeme vám a přejeme vám krásné a šťastné prožití svátků a po novém roce se uvidíme! Díky! Reportáž: Redakce