|

11. Kolo: Perutkův hattrick a celkem šest branek v síti Spartaku. Trutnov vyhrál i v Novém Městě a pokračuje na vítězné vlně!

V 11. kole KLM svedl souboj domácí Spartak Nové Město n/M s hostujícím týměm HC BAK Trutnov. Díky hattricku trutnovského Perutka a velmi dobrém výkonu Škopa v brance hosté slaví další tři body.

NMETRU
Nové Město
11. Kolo
Nové Město nad Metují
20.11.2013
18:00
1:6
(0:2, 1:1, 0:3)
Trutnov
Branky a nahrávky: 35. Ježek (Kodym) - 6. Perutek (Poul), 19. Luštinec (Chytráček), 31. Veselý (Chytráček, Luštinec), 48. Chytráček (Karlík), 52. Perutek (Mašek), 55. Perutek (Zítka)

Vyloučení: 3:2, Střely na branku: 17:26

Nové Město: Biegl (Bláha) - Jakl, Marša, Ditrich, Plíhal, Ježek, Kodym, Hudeček, Chmelík, Vlček, Reichmann, Junek, Dufek, Lukášek, Rejchrt

Trutnov: Škop (Vich) - Antonín, Kozák, Vaněk, Karlík, Poul, Procházka - Zmítko, Šimoníček, Zelenka - Veselý, Chytráček, Luštinec - Perutek, Mašek, Zítka

Další utkání sehráli trutnovští hokejisté na ledě Nového Města nad Metují. Hosté utkání zvládli na jedničku a díky skvělé třetí třetině si nakonec odvážejí výhru 1:6. Hattrickem se blýskl trutnovský štírek Vojta Perutek.

První třetina začala tlakem hostujícího mužstva. Ihned ve 2. minutě mohl skórovat Chytráček, ale jeho střelu Biegl vytěsnil vyrážečkou. V 5. minutě dohrávali hosté přesilovou hru a podařilo se jim skórovat. Od mantinelu si sjel pro kotouč Poul, našel před brankou najetého Perutka, který střelou švihem otevřel skóre - 0:1. Poté přišla dvě vyloučení Trutnova a přesilové hry domácího mužstva, ovšem hosté s přehledem početní nevýhodu ubránili a Nové Město nepustili téměř k ničemu. Ve 13. minutě zahrozil Spartak z protiútoku, ale šanci Ježka chytil betonem Škop. V 19. minutě sehráli hokejisté Trutnova skvěle vhazování a ihned po něm vypálil Luštinec a nemýlil se - 0:2.

Druhou třetinu začali lépe opět hosté. Skóre se mohlo měnit po šanci Zelenky, ten ovšem napálil jen připravenou lapačku Biegla. Téže hráč poté přihrával Šimoníčkovi a navrátivší se centr první formace trefil jen Bieglovu vyrážečku. Po neodpískaném faulu na Chytráčka jel do protiútoku domácí Spartak, ale střela Kodyma skončila v lapačce Škopa. Ve 30. minutě sehrála nádhernou "gól parádu" druhá formace Draků a po přihrávkách na jeden dotek, po trase Chytráček - Luštinec, se kotouči dostal Veselý a prázdnou branku snad ani minout nemohl - 0:3. Ve 33. minutě měl opět šanci Ježek, ale tu mu zmařil obranným zákrokem Poul. V 35. minutě se už ale skóre měnilo. Po přečíslení dva na jednoho se do odkryté branky hosté trefil Ježek - 1:3.

Třetí třetina už byla v roli pouze hostujícího družstva. Nejprve ve 48. minutě pálil od modré Karlík, odražený kotouč sebral Chytráček a uklidil ho za záda Biegla - 1:4. V 52. minutě sehrála trutnovská třetí formace bleskovou akci, do úniku se dostal Perutek a krásnou střelou nad lapačku vstřelil svou druhou branku v utkání - 1:5. Skóre utkání uzavřel s noblesou trutnovský útočník Vojta Perutek. Zítka si sjel pro kotouč za branku, našel osamoceného Perutka, který po třetí překonal Biegla a zkompletoval svůj první hattrick v této sezoně - 1:6.

Trutnovští hokejisté tak slaví již osmou výhru v řadě. V brance podal velmi spolehlivý výkon Pavel Škop a je vidět, že trutnovské duo v masce Škop a Vich, jsou ti hoši na správném místě. Za poslední tři utkání, velmi těžká utkání, dostala tahle dvojice pouze jednu branku. Další utkání sehrají Draci na svém ledě proti Nové Pace. Utkání se hraje tuto neděli, od 17:00 v trutnovské Pro Hockey Aréně. Děkujeme všem divákům za podporu! Reportáž: Redakce