|

7. Kolo: Trutnov vyrovnal půl minuty před koncem a dva body vystřelil v nájezdech Chytráček s Procházkou!

V 7. kole na sebe narazili sousedé v tabulce, domácí HC BAK Trutnov a hostující HC Wikov Hronov. Utkání nakonec skončilo až po nájezdech, kde dva body slaví domácí celek z Trutnova.

TRUHRN
Trutnov
7. Kolo
Trutnov
03.11.2013
19:00
2:1 sn
(0:0, 0:1, 1:0 - 0:0 - 1:0)
Hronov
Branky a nahrávky: 60. Veselý (Zelenka), Rozhodující nájezd Chytráček - 36. Bartoň (Klemenc)

Vloučení: 2:2, Střely na branku: 43:22

Diváci: 312

Trutnov: Škop (Vich) - Antonín, Kozák, Vaněk, Karlík, Poul, Procházka - Zmítko, Šimoníček, Luštinec - Veselý, Chytráček, Zelenka - Perutek, Vondřejc, Mašek - Vacek, Janoušek, Zítka

Hronov: Kudrna (Exner) - Táborský, Mlateček, Hornyš, Borůvka, Suk, Picka, Hubáček, Franců Mich., Franců Mar., Rojšl, Šafář, Bartoň, Růta, Kozák, Ropický, Kubeček, Klemenc

Velmi napínavé a dramatické utkání mohli opět vidět diváci při nedělní návštěvě Pro Hockey Arény v Trutnově. Nedělní klání Trutnov - Hronov začínalo od 19:00 a skončilo až na samostatné nájezdy. Pojďme se podívat, jak to všechno probíhalo.

Úvodní dějství napovědělo průběhu celého zápasu. Trutnovští hokejisté vlétli na hosty jako kulový blesk a Hronov nevěděl, kde mu hlava stojí. Ihned v prvním střídání mohl otevřít skóre Šimoníček, ale na bývalého trutnovského brankáře Kudrnu nevyzrál. Na toho nevyzrál ani o pár minut později Veselý, který dvakrát pálil, ale pouze do lapačky hostujícího brankáře. Hronov se nadechl k šanci v 13. minutě, ale závar před brankou domácích vyřešila obrana v čele s brankářem Škopem. Do kabin mohl jít Trutnov s vedením, ale opět střelci domácích ztroskotali na Kudrnovi v brance Hronova.

Úvodní třetina branku nenabídla a druhá třetina se nesla ve stejném světle jako ta první. Vondřejc dorážel střelu od modré čáry, ale Kudrna opět bleskově vytáhl výborná zákrok a skóre se neměnilo. Trutnov hosty zatlačil do obraného pásma, ale branka z toho nepadla. Velkou šanci měl Luštinec v polovině zápasu, ale bleskurychlý přesun Kudrny jeho šanci zmařil. Hosté měli málo šancí, ale nakonec branka padla a to z nezajímavé situace. Bartoň obkroužil branku a vystřelil přes dva domácí obránce. Od kalhot domácího beka se kotouč odrazil do vzduchu, spadl Škopovi na lapačku a následně do branky - 0:1. To byla velmi ledová sprcha pro téměř bezchybné domácí mužstvo. Aby toho nebylo málo tak za minutu hrál Trutnov oslabení tři na pět. Hronov se ale k žádné větší šanci při přesilové hře nedostal. Když ano, tak pálili hosté na branku, narazili na výtečného Škopa. Do přestávky mohl Trutnov ještě srovnat, ale Zelenka dvakrát Kudrnu nepřekonal.

Třetí třetina byla v jasné režii domácího celku, který se urputně snažil vyrovnat za výtečné podpory domácího publika, které domácí neustále povzbuzovalo. Obrovskou šanci měl Šimoníček, ale jeho pokus zmařil Kudrna. Ve 47. minutě byl sám před brankou Veselý, nedal a následná dorážka do prázdné branky z hole Luštince také v síti Kudrny neskončila. V 53. minuta uzamkla domácí třetí pětka hosty v obraném pásmu. Nejprve pálil od modré Procházka, k odraženému kotouči se dostal Mašek a nastřelil spojnici branky hostí. Domácí stále a stále tlačili Hronov, ale ne a ne padnout z tlaku vyrovnávací branka. V 57. minutě byl sám před brankou Procházka, ale jeho bekhend opět lapil famózní Kudrna. Minutu před koncem si domácí vzali time-out a Škop byl odvolán z branky. V power-play nastřelil kotouč na branku Zelenka, ten se odrazil k výborně postavenému Veselému a ten 35 sekund před závěrečnou sirénou vyrovnal! - 1:1. Ihned po vhazování se dostal do šance opět Stanislav Procházka, ale ani na třetí pokus se mu nepovedlo Kudrnu nachytat.

Na řadu přišlo prodloužení, kde více méně žádné šance nebyli, když ano, tak skončili v rukavicích brankářů Škopa a Kudrny, kteří chytali vynikající utkání.

Po 65 minutách rozhodnutí nepřišlo a diváci tak mohli sledovat opět nájezdy. První na řadě byl Trutnov.

Petr Chytráček najel mezi kruhy a vymetl Kudrnovi pavučinu v brance - 1:0.

Za hosty se rozjel Hubáček, ale na výborného Škopa jeho střela nestačila.

Druhý za Trutnov jel Šimoníček, najel si z pravé strany a minul branku.

Druhým střelcem za hosty byl Růta, ale jeho bekhendový blafák zneškodnil kouzelník v domácí brance Pavel Škop.

Rozhodnout mohl Stanislav Procházka. Svůj nájezd provedl bezchybně a blafákem do forhendu rozhodl nájezdovou loterii a dva body pro Trutnov. - 2:0

Trutnovští hokejisté tak hájí domácí neporazitelnost a z utkání s Hronovem si tak odnáší dva body. Nutno dodat, že vynikající výkon podal v brance hostí Ladislav Kudrna, ovšem domácí hráli také výborně. Ani za nepříznivého stavu nesložili zbraně a makali až do posledních sekund. Divácká atmosféra byla naprosto úžasná a všem divákům děkujeme, za neuvěřitelnou podporu! Jste naším šestým hráčem! Děkujeme!

Další utkání sehraje Trutnov za týden v neděli, kdy od 17:00 přivítá v Pro Hockey Aréně Jaroměř. Reportáž: Redakce