|

Nevyužité šance, špatná produktivita - tyhle faktory stály za první prohrou domácích v přípravě!

Poslední utkání letošní přípravy skončilo pro domácí prohrou. Závodní Hokejová Pardubice tak odjela spokojená s výhrou 4:6. Trutnov nastoupil opět v okleštěné sestavě, když chyběli Vaněk, Seidl, Synek, Zelenka, junioři a s nachlazením nastoupili Luštinec a Vondřejc.

TRUZHO
Trutnov
Přátelský
Trutnov
29.09.2013
17:00
4:6
(3:3, 1:1, 0:2)
Závodní Hokejová Pardubice
Branky a nahrávky: 3. Perutek (Mašek, Poul), 14. Antonín (Veselý, Chytráček), 20. Luštinec (Procházka), 27. Perutek (Šimoníček) - 1. Jindřich (Křečan), 8. Šindler (Jindřich), 16. Kubelka (Ludvík), 39. Fousek (Křečan), 48. Lubina (Ludvík, Fousek), 56. Křečan (Kubelka)

Vyloučení: 1:3, navíc Procházka (TRU) 5+OK, V oslabení: 0:1

Trutnov: Vich (od 16. Škop) - Antonín, Malinský, Procházka, Poul, Karlík - Perutek, Šimoníček, Mašek - Veselý, Chytráček, Luštinec - Zmítko, Vondřejc, Zítka

Závodní Hokejová Pardubice: Truhlář (od 31. Čaladi) - Janecký, Šindler, Procházka, Fousek, Ludvík, Lubina, Křečan, Jindřich, Kubelka, Musil, Hering, Šejba

Poslední utkání přípravy před nadcházející sezonou se domácím Drakům moc nepovedlo. Po neproměňování šancí se museli domácí sklonit před produktivnější Závodní Hokejovou Pardubice.

Úvodní třetina nabídla šest branek a odehrála se ve vysokém tempu. Na první branku diváci nemuseli dlouho čekat. Hned v první minutě se trefili hosté, když přečíslení dva na jednoho vyřešil střelou do odkryté branky hostující Jindřich - 0:1. Za dvě minuty bylo ale vyrovnáno. Poul nastřelil kotouč od modré čáry a po teči Maška se k dorážce dostal Perutek a vyrovnal - 1:1. Ke slovu se dostali ale opět hosté. Špatně rozebrané vhazování ze strany domácích a perfektní zakončení ze strany hostů, konkrétně z hole Šindlera, který nedal domácímu Vichovi šanci - 1:2. Téměř po sedmi minutách bylo ale opět srovnáno. Chytráček zavezl kotouč do útočného pásma, Veselý se dostal ke střele a k následné dorážce se prodral Antonín a dorazil kotouč za záda Truhláře - 2:2. Za dvě minuty se opět ale skóre měnilo. Kubelka vystřelil z nulového úhlu a domácí Vich tuto střelu nepokryl a skončila za jeho zády - 2:3. Po této brance se do branky postavil Škop. Do konce třetiny bylo opět srovnáno. Třicet sekund před koncem se do úniku dostal Luštinec a střelou pod vyrážečku znovu skóre srovnal - 3:3.

Druhá třetina už na branky nebyla tak bohatá, ale pořád se hrál velmi vyrovnaný duel. Ve 26. minutě předvedl první útok nádhernou kombinaci se šťastným koncem. Šimoníček zavezl kotouč do útočného pásma, obkroužil branku Truhláře a naslepo našel z otočky Perutka, který se trefil naprosto přesně - 4:3. ZH Pardubice měla výhodu přesilové hry, kde však střelu Procházku a Jindřicha chytil Škop, který byl naprosto bezchybný. Poté se naskytla šance přesilové hry i domácím. Poul našel Karlíka a jeho tvrdá střela trefila pouze brankáře Čaladiho. Když ani Chytráček s Veselým Čaladiho nepřekonali, přišel trest ze strany hostů. Ve vlastní přesilové hře nejdříve chyboval domácí útočník a do brejku přihrál Jindřichovi. Ten v úniku dva na jednoho našel Kubelku, který ztroskotal na výtečném Škopovi, jenž vytáhl naprosto famózní zákrok! Ovšem o pár minut později přišla další chyba a do brejku se dostal Fousek, který blafákem nakonec Škopa překonal - 4:4. Minutu před koncem se u mantinelu střetli domácí Procházka s hostujícím Jindřichem a domácí obránce vyfasoval pět minut plus trest do konce hry za hrubost.

Do třetí dvacetiminutovky nastupovala Závodka s výhodou muže v poli. Ale pětiminutovou přesilovou hru hosté nevyužili. Domácí Zítka s Vondřejcem sehráli krásnou akci, ale druhý jmenovaný orazítkoval pouze břevno. Další šanci měl Šimoníček, ale Čaladi byl na svém místě a střelu bez problémů chytil. Když se ani Zmítkovi nepodařilo Čaladiho překonat, přišel další krutý trest pro domácí. Opět velmi špatně vyhodnocené vhazování z domáci strany, odražený kotouč na který dosáhl Lubina, který ho zametl za záda Škopa - 4:5. Pět minut před koncem zápasu byl ve vyložené, tutové šanci, domácí Luštinec, netrefil branku a z protiútoku zasadil tvrdé KO domácím hostující Křečan, který bez problémů z přečíslení dva na jednoho překonal Škopa - 4:6. Trutnovští hokejisté se snažili ještě s výsledkem něco udělat, ale Závodka si nátlak pohlídala i v power-play domácích a nakonec tak ve vyrovnaném duelu zvítězila.

Domácí doplatili na svoji produktivitu, když nebyli schopni využít gólové příležitosti a poslední utkání tak prohráli. Teď mají hráči Trutnova na programu pouze tréninky a další utkání, už mistrovské, sehrají 13.10.2013 od 17:00 v Jaroměři. Reportáž: Redakce